Kamping vikend v Sesljanu in kolesarjenje po vinorodnem okolišu Brd in Krasa

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Mare Pineta v Sesljanu pri Trstu že številni poznate, saj je odlično izhodišče za oglede po okolici in obisk gradu Devin. V nedeljo, 15. maja, pa bo prvič v bližini potekal kulinarično – vinsko - kulturni kolesarski izlet Pot burje spomladi.

Kamp Mare Pineta sodi v skupino Baia Holiday, ki vključuje tudi številne kampe po Italiji, Franciji, na Hrvaškem in Španiji.

Lepo urejen kamp ima parcele urejene v senci borovcev, omogoča pa tudi najem mobilnih hišic.

Avtokampi kamping kartica - v času izven sezone do 3.6. in potem od 4.9. naprej kamp nudi 20% popust na kampiranje na osnovnih parcelah. tako je cena kampiranja za 2 osebi že od 22,40 € na noč.

Vikend 14. – 15. maj - pohod po Rilkejevi poti in nedeljsko kolesarjenje

Izkoristite lepo vreme za uživanje v zamejstvu in obiščite kamp Mare Pineta. Že v soboto se lahko odpravite na nezahteven pohodniški izlet po Rilkejevi poti od kampa do gradu Devin, ki si ga potem tudi ogledate. Grad je odprt med 9.30 in 17.30 uro, izjema je torek, ko je zaprt.

Celotna pot poteka po zavarovanem robu nad morjem in nudi prekrasne poglede na Tržaški zaliv, slovensko obalo in severni del Istre.

V nedeljo pa se lahko udeležite kolesarskega izleta po Števerjanu v Brdih in po kraškem območju občine Devin Nabrežina, ki je bila razglašena za italijansko mesto vina leta 2022. Celotna trasa "Pot burje spomladi" je dolga približno 45 kilometrov in je še posebej primerna tudi za električna kolesa.

Program kolesarjenja:

- odhod: 9.00 iz Praprota / Prepotto ( 9 km od kampa Mare Pineta) v občini Devin Nabrežina, ki je imenovana za italijansko mesto vina leta 2022. Prevoz v organizaciji Trieste Green Tour do Števerjana;

- 10.00 srečanje na kmetiji Antica Trattoria del Cacciatore – La Subida Joška Sirka z enogastronomskim presenečenjem ter zdravico;

- 11.30 prihod v vinsko klet Devetak na Vrhu Svetega Mihaela z okusnim presenečenjem;

- 13.00 prihod na kmetijo Kohišče z degustacijo značilnih domačih pridelkov in izdelkov;

- 15.30 prihod v vinsko klet Zidarich v Praprotu s končno zdravico.

Kako sodelovati na kolesarjenju

Prijavite se na spletni strani > https://trieste.green

Cena s prevozom in degustacijami je 40 € na osebo oz. v primeru, da boste najeli električno kolo je cena 50 €. Več informacij tudi na mailu vizintin@galcarso.eu ali telefonu 00 39 409 77 85 93 ali 00 39 334 830 12 26.