Lonely Planet za leto 2011 priporoča obisk hrvaške Istre

Datum objave
Kategorija
Statistika

Največji svetovni potovalni vodič Lonely Planet je v knjigi »Best in Travel« objavil 10 svetovnih regij, ki jih še posebej priporočajo, da jih obiščete v letu 2011. Izbor je nastal na podlagi različnih predlogov njihovih bralcev ter idej, ki turistu omogočajo, da obišče tudi atraktivna in neobičajna mesta v regiji. Tako so ideje pridobivali tudi na njihovi spletni strani, blogu, socialnih omrežjih ter tudi z anketami. Pri dokončnem izboru je odločal tudi kriterij kaj vse turist dobi za neko plačilo.

Največji svetovni potovalni vodič Lonely Planet je v knjigi »Best in Travel« objavil 10 svetovnih regij, ki jih še posebej priporočajo, da jih obiščete v letu 2011. Izbor je nastal na podlagi različnih predlogov njihovih bralcev ter idej, ki turistu omogočajo, da obišče tudi atraktivna in neobičajna mesta v regiji. Tako so ideje pridobivali tudi na njihovi spletni strani, blogu, socialnih omrežjih ter tudi z anketami. Pri dokončnem izboru je odločal tudi kriterij kaj vse turist dobi za neko plačilo.slika.asp?slika=3630

Hrvaška Istra je tako osvojila drugo mesto, takoj za egiptovskim Sinajem. V Lonely Planetu so Istro primerjali s Toskano in jo poimenovali kar mistična zelena pokrajina, ki se lahko pohvali z nižjimi cenami in manj turisti kot bolj znana italijanska regija. Istro so opisali kot regijo z bogato zgodovino, atraktivnimi kulturnimi dogodki, številnimi festivali, odlično kulinariko in idealnimi klimatskimi razmerami čez celo leto.

Lonely Planet je še posebej omenil in pri ocenjevanju upošteval številne zanimive prireditve, ki skozi tradicijo omogočajo spoznavanje te regije npr. lov na tartufe v Buzetu, sprehodi po Motovunu, obiranje oljk in poskušanje olivnega olja ali obisk avtohtonih istrskih vinskih kleti.

Ob istrski obali deluje tudi 46 kampov, ki večinoma sodijo v višji kakovostni razred, lahko pa se pohvalijo tudi s sedmimi kampi namenjenimi naturistom. Kamp Park Umag sodi v sam vrh evropskih kampov, saj se lahko pohvali z oznako Superplatz, ki jo podeljuje nemški ADAC. S številnimi prejetimi nagradami za svoje delo sin opremljenost kampov se lahko pohvalijo tudi v ostalih istrskih kampih: Lanterna, Sslika.asp?slika=3457olaris, Kanegra, Stella Maris, Finida, Valalta in Bi Village

Celoten vrstni red 10 regij, ki bi jih morali obiskali v letu 2011:
1.    Sinaj (Egipt)
2.    Istra (Hrvaška)
3.    Otoki Marquesas (Francoska Polinezija)
4.    Kapadokija (Turčija)
5.    Westfjords (Islandija)
6.    Šetlandsko otočje (Škotska)
7.    Veliki koralni greben (Avstralija)
8.    Zahodna obala (ZDA)
9.    Patagonija (Čile)
10.  Otoki Gili (Indonezija)

Zanimive povezave:
Spisek 46 kampov v Istri
Istra se razvija v raj za kolesarje
Bale in kampa San Polo & Colone - prijetno presenečenje v Istri

slika.asp?slika=2852