Ljubitelji špargljev ne zamudite 7. Dnevov istrskih špargljev

Datum objave
Kategorija
Statistika

Od 24. marca do 15. maja bodo v več ko 30 gostilnah v severozahodni Istri potekali 7. Dnevi istrskih špargljev, ko bo v njihovih kuhinjah zadišalo po tej spomladanski dobroti.

Od 24. marca do 15. maja bodo v več ko 30 gostilnah v severozahodni Idnevi istrskih špargljevstri potekali 7. Dnevi istrskih špargljev, ko bo v njihovih kuhinjah zadišalo po tej spomladanski dobroti.

Divji šparglji rastejo od sredine marca do konca aprila, največkrat pa jih lahko najdemo na težje dostopnih predelih (ograde, grmovje), tako da se je potrebno pri nabiranju kar malce potruditi. Šparglji so zelo zdravi saj vsebujejo veliko različnih vitaminov, zaradi visokega deleža vitamina E – vitamina plodnosti, pa naj bi bili šparglji tudi afrodiziak.

V gostilnah v okolici Umaga, Novigrada in Buj bodo mesec in pol pripravljali zanimive jedi, kateri osnova bodo divji istrski šparglji. Tako boste lahko poizkusili fritajo (jajčna omleta s šparglji in pršutom), špargljevo juho, domače testenine in rižoto s špraglji, številne mesne in ribje jedi, katerim bodo dodali sveže divje šparglje in celo sladke deserte, katerim bodo dodani šparglji. Poleg samih guramnskih dogodkov pa bodo tekom dnevov istrskih špargljev pripravili tudi zanimive kulturne in športne dogodke.

Vabimo vas, da do 15. maja obiščete eno od znanih gostiln in preverite kako bodo na vas vplivale špargljeve jedi, ob tem pa seveda poizkusite tudi katerega od istrskih vrhunskih vin. Spisek vseh gostiln in tudi njihove menije v času 7. Dnevov istrskih špargljev si lahko ogledate na spletni strani: www.coloursofistria.com

dnevi istrskih �pargljevdnevi istrskih �pargljev