Kvarner vabi na kampiranje in aktivne pomladanske počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika
9374 ogledov

Pomlad je na Kvarnerju zelo lepa, ob pričetku turistične in kamping sezone pa so pripravili številne zanimive dogodke od kolesarjenja do pohodništva z vključenimi lokalnimi gastronomskimi dobrotami. Pripravili smo spisek odprtih kampov in najbolj pomembnih dogodkov, ki se jih lahko udeležite v aprilu in maju.

Nekateri kampi na Kvarnerju so se odprli v začetku aprila, večinoma vsi pa se vsi odpirajo v tednu pred prvomajskimi prazniki.

Spomladi so zelo priljubljeni kampi, ki imajo ogrevane bazene, tako da se otroci lahko že kopajo in to so kampi Ježevac, Krk premium, Baška in Padova, kamp Kovačine bazen odpira sredi maja, kamp Slamni pa ima ogrevan jacuzzi.

Številni kampi na Kvarnerju omogočajo posebne popuste na Avtokampi kartico, ko lahko dve osebi kampirata že od 18 do 22 €.

Spisek kampov v regiji Kvarner, Hrvaška >>

Visit Kvarner - avtokampi.si

Zanimive prireditve na Kvarnerju

Celinski del Kvarnerja

Lovran – Festival špargljev – 15. do 30. april

Obiščite eno od osmih restavracij v Lovranu, kjer so po posebnih cenah pripravili posebne menije, ki vključujejo zdravilne šparglje npr. kremne juhe, fritaje, rižote s špraglji, mesne jedi s šparglji... Več informacij o lokacijh restavracij v Lovranu >>

Super izbira za kampiranje sta kamp Medveja in kamp Draga.

WRC Croatia Rally – 21. do 24. april, etapa Platak v soboto, 23. aprila

Drugič bodo najboljši svetovni reli vozniki obiskali Hrvaško, tokrat pa bo ena najbolj zanimivih etapo od skupno 20 potekala v zaledju Reke.

V četrtek in petek bodo potekale etape v okolici Zagreba in Karlovca, v soboto pa bodo 2 x obiskali tudi Platak (15,8 km relacija Gornje Jelenje – Platak – Grobničko polje) in sicer prvič ob 10. uri in drugič ob 17.30 uri. V nedeljo sledijo še etape severno od Zagreba – Trakoščan in Kumrovec.

Skupno bo nastopilo 66 posadk,med njimi vsi najboljši svetovni vozniki npr. Kalle Rovanpera, Thierry Neuville, Sebastien Loeb, Gus Greensmith, Sebastien Ogier ter tudi dve slovenski posadki Darko Peljhan – Matej Čar in Aljoša Novak – Uroš Ocvirk.

Organizatorji pričakujejo skorajda pol milijona gledalcev, samo na etapi na Platka več kot 50.000, zato bo pomembno priti na prizorišče dovolj zgodaj. Odlično izhodišče za ogled hitrostne etape na Platku je kamp Omišalj, ki ob kampiranju omogoča tudi najem mobilnih hišic - akcijska ponudba od 12. do 24.4. >>

Več o Rally Croatia >>

Otok Krk

Travel to Taste Krk - 1. april do 15. maj

V mestu Krk so se tudi potrudili in pripravili spomladansko gastronomsko prireditev, ki traja od aprila do sredine maja in v kateri sodeluje 6 restavracij in konob iz mest Krk in okolice. Po ugodnejših cenah so pripravili posebne menije iz lokalnih dobrot od pršuta do šurlic, špragljev, jagnjetine in morskih specialitet.

Za kampiste so zanimive lokacije restavracij Casa del Padrone, Volsonis in Boutique hotel Marina, kis o od kampov Ježevac in Bor oddaljene le nekaj minut hoje. Lahko pa se tudi s kolesom odpeljete do konobe Kuća krčkog pršuta v kraju Vrh ali pa do odlične konobe Pud Brest v kraju Milohnići oz. je to že lokacija za goste v kampu Glavotok.

Več o Travel to taste Krk >>

Krk Bike Story - Avtokampi.si

Krk Bike Story – dva v vikenda v aprilu in eden v maju

Tradicionalna kolesarska prireditev na otoku Krku vabi vse ljubitelje kolesarjenja. Prvi kolesarski vikend je že potekal za veliko noč v Krku in Punatu.Sledita še vikenda v Malinski in Njivicah ter v Baški.

Prijave na kolesarjenje na spletu ali pa direktno na lokaciji dogodka – cena 70 kun po osebi za 1 dan ali 100 kun za 2 dneva, otroci do 13. leta kolesarijo brezplačno.

Malinska, Njivice, Čižiči - Krk Bike Romantic Story – 23. in 24. april

Pridite na romantično kolesarjenje v dvoje, ki bo potekalo od Malinske do kraja Čižiće in Njivic. Dolžina poti je 37 km, ki vas bo peljala skozi nasade oljk do nekaterih zgodovinskih in naravnih znamenitosti.

Drugi dan bo namenjen iskanju zaklada zlatega otoka in ogled kraške jame Biserujke – star iz Njivic, predvidena dolžina poti 40 km.

Najboljša izbira za kampiranje kamp Draga v Malinski in kamp Atea resort v Njivicah

Baška - Krk Bike Adrenaline Story – 7. in 8. maj

Za bolje pripravljene gorske kolesarje starejše od 16 let bodo pripravili adrenalinski kolesarski vikend, ko vas bo pot vodila po hribih v okolici Baške.

Prvi dan boste obiskali tudi Vrbnik, drugi dan pa je namenjen adrenalinskim spustom s hriba Treskavac proti Punatu in Baški – organizirani kombi prevozi.

Kampi, ki jih priporočamo - Baška, Mali in FKK kamp Bunculuka

Krk, Cres, Lošinj, Rab - Mitas Adria 4 island MTB stage race - 19. do 24. april

Tekmovanje gorskih kolesarjev, ki poteka na štirih kvarnerskih otokih. Pet tekmovalnih dni in skupno prevoženih 272 km ter 5.890 višinskih metrov.

Pričetek v Baški na otoku Krku (prolog in prva etapa), sledi kolesarjenje po Rabu, cresu in zadnja etapa na Lošinju. Zaradi čudovite in slikovite pokrajine ter odlične organizacije je dirka uvrščena na koledar številnih MTB navdušencev in je razglašena kot ena najboljših v Evropi.

Več o Mitas Adria 4 island MTB stage race >>

Njivice - Adria Spring Trail 2022 – 23. april

Ljubitelji trail teka bodo uživali v teku v okolici Njivic in Omišlja. Razpisane so tri različne dolžine – za tekmovalce na 17 in 24 km, za rekreativce pa na 6 km. V nedeljo obiska kraške jame Biserujke.

Posebnost daljših tekov je v temu, da bo start na Krškem mostu, prvi kilometer teka pa bo potekal kar po mostu.

Obvezna registracija po spletu,možnost plačila na samem kraju.

Najboljša izbira za kampiranje je kamp Atea resort Njivice, je tudi najboljša izbira za bivanje.

Baška  - Baška rožica - 22. do 24. april

Teden dni po veliki noči bo Baška v znamenju cvetja z izložbo rož, ustvarjalnimi delavniciami za otroke, vrtnarskimi delavnicami, predavanji o zdravi prehrani, glasbenimi dogodki.

Celoten program - Baška rožica >>

Baška - Crna ovca - 20. do 22. maj

Po lanski odpovedi bo letos Baško ponovno obiskala prireditev Crna ovca. Gre za festival jagnjetine, tradicionalnih običajev, športa in glasbe. Ovčarski pohod po okolici Baške, čez dan številne kreativne delavnice, ogled striženja ovc in predelave volne v izdelke ter večerni koncerti.

Pričetek dogajanja že v petek zvečer, v soboto sledi pohod,nogometni turnir, otroške delavnice, jadranje, večerni stand up. V nedeljo sledi kolesarjenje, drugi del jadranja in joga.

Napoveda je petkov koncert skupine Psihomodo Pop in Jonathan, v soboto pa nasotpajo Porto Morto in TBF.

Celoten program Crna ovca, Baška 2022 >>

Otok Cres

Dnevi creške jagnjetine 27.4. – 1.5.

Otoška kulinarika je zelo povezana z jagnjetino in ko boste na Cresu izkoristite posebno ponudbo, ki poteka samo v času Dnevov creške jagnjetine:

Sreda, 27.4.

> Gostilna Bukaleta, Loznati – pohana jagnjetina

Četrtek, 28.4.

> Restavracija Belona, Cres – jagnjetina na žaru s polento

> Restavracija Nono Frane, Cres – jagnjetina „al forno“

> Restavracija Porta Bragadina, Cres - jagnječja jetra “alla veneziana” s polento

​Petek, 29.4.

> Restavracija Na moru, Valun – jagnjetina z žara

​Sobota, 30.4.

> Restavracija Tramontana, Beli - jagnječji žvacet

Otok Lošinj

Otok Lošinj omogoča številne izlete s kolesi ali sprehode po urejenih potem ob morju - priporočamo kampiranje v kampih Čikat in Poljana, ki ležita v bližini Malega Lošinja.

Apoksiomenov rojstni dan, Mali Lošinj – 27.4.

Ravno ob pričetku slovenskih prvomajskih počitnic bodo v Malem Lošinju praznovali rojstni dan bronastega antičnega kipa Apoksiomen, ki so ga 27. aprila 1999 izvleki iz morskih globin pred Lošinjem.

Obiščite muzej Apoksiomena – na rivi v centru Malega Lošinja in izvedeli boste več o edinstveni arheološki najdbi na Jadranu, ki je stara skorajda 2.000 let.

Fešta lošinjske kuhinje, Mali Lošinj – 28.4.

Lahko rečemo kar Lošinjska odprt kuhinja bo potekala v četrtek, 28. aprila, ob 18. uri, ko bodite lahko na glavnem trgu v Malem Lošinju poskusili tradicionalne otoške jedi.

Predstavilo se bo več restavracij, ki bodo pripravile posebne menije in ponudile lokalno vino.

Več o dogodkih na Lošinju >>

Otok Rab

Rab - 1. maj

Tradicionalna prvomajska budnica pihalne godbe, lokacija trg sv. Kristofora

Rab - Viteški turnir rabskih samostrelcev – 9. in 30. maja

Tradicionalna prireditev samostrelcev z otroka Rab vas bo vrnila v srednji vek. Prve viteške igre so namreč potekale v 14. stoletju, od leta 1995 pa jih samo izvedejo samo ob določenih praznikih.

 V letu 2022 bodo rabski samostrelci nastopili na Trgu sv. Kristofora v mestu Rab:

- 9. maja (Dan mesta Rab)

- 30. maja (Dan državnosti)

- 27. julija (Praznik sv. Kristofora zaščitnika mesta Rab)

-15. avgusta (Marijino vnebovzetje)

Koledar dogodkov na otoku Rab >>

Najboljši kampi na Kvarnerju

Kvarner kampistom nudi odlične in lepo urejene kampe in nekaj od njih sodi tudi med najboljše kampe na Hrvaškem:

Kamp Omišalj - odprt čez celo leto >>

Kamp Aminess Atea Resort, Njivice - odprt od 1. aprila >>

Kamp Ježevac, Krk - odprt čez celo leto >>

Kamp Krk Premium - odprt od 14.4. >>

Kamp Baška Resort - odprt od 14. aprila >>

Kamp Glavotok, Krk - odprt od 22. aprila >>

Kamp Kovačine, Cres - odprt od 7. aprila >>

Kamp Slatina, Martinščica - odprt od 23.4. >>

Kamp Lopari, Nerezine >>

Kamp Čikat, Mali Lošinj - odprt čez celo leto >>

Kamp Poljana, Mali Lošinj - odprt od 1.4. >>

Kamp Padova, Rab - odprt od 14. aprila >>

Kamp Draga, Moščenička Draga - odprt od 8. aprila >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
9374 ogledov