Krompirjeve počitnice – z najetim avtodomom na potovanje po Nemčiji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Letošnje krompirjeve počitnice bodo potekale od 26. oktobra do 3. novembra, kar je odlična priložnost za najem avtodoma in raziskovanje zanimivih nemških krajev ter tematskih cest.

Nemčija z dobrimi cestnimi povezavami omogoča hitro premikanje med kraji, znamenitostmi in zabaviščnimi parki, tako da si lahko v le nekaj počitniških dneh ogledate številne zanimive lokacije.  Spisek kampov in postajališč za avtodome lahko poiščete kar na spletni strani Nemške turistične organizacije.

Tematske ceste, zanimivi kraji in 100 letnica Bauhausa

Na jugu najdete Nemško alpsko cesto, ki vodi med znanimi gradovi kralja Ludvika II. Bavarskega. Priporočamo postanek in ogled otočka z gradom na jezeru Chiemsee, da se zapeljete proti zahodu, kjer si oglejte dvorec Linderhof ter pravljični grad Neuschwanstein.

Za družinske počitnice je vedno zanimiva Nemška pravljična cesta, ko lahko po zgodbah iz pravljic bratov Grimm raziskujete zanimive kraje in romantično pokrajino med krajema Hanau in Bremen.

Ne pozabite si ogledati tudi Bodenskega jezera, kjer si v kraju Uhldingen lahko ogledate koliščarsko naselje Pfahlbauten, uvrščeno na seznam Unescove dediščine. Naj vam ne bo škoda narediti še nekaj kilometrov do kraja Konstanz od koder imate potem odlično izhodišče za ogled cvetličnega otoka Mainau in zelenjavnega otoka Reichenau, ki je zaradi izredne ohranjenosti treh cerkva in starega dela kraja uvrščen na seznam Unesco.

Na delu Nemške romantične ceste pa se ne pozabite ustaviti v Augsburgu, ki navduši s številnimi vodnimi kanali in več kot 500 mostovi. Unesco je 800 let star sistem upravljanja z vodami razglasilo za svetovno kulturno dediščino.

Nemčija letos praznuje 100. obletnico ustanovitve Bauhausa in številni muzeji in razstave so posvečene temu dogodku, v krajih Weimar, Dessau in Bernau pri Berlinu pa si lahko ogledate Bauhaus stavbe vpisane na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.

Zabava za celotno družino v Legolandu in Europa-Parku

Samo 60 kilometrov zahodno od Augsburga leži raj za vse ljubitelje lego kock - zabaviščni park LEGOLAND®. Več kot 55 milijonov barvitih lego kock čaka obiskovalce, dodatno pa še številni pravljični junaki, vlakec smrti, 4D kino, potopljeno mesto Atlantida, Lego Ninjago, Star Wars in letošnja novost - kraljestvo faraonov.

Obiskovalci z avtodomi lahko prespijo kar v urejenem kampu ob samem Legolandu, nudijo tudi najem lesenih sodov preurejenih v sobice in zmajev dvorec. Cenejše vstopnice za ogled Legolanda omogoča Nemška turistična organizacija - cena karte 32,50 € na osebo >>

Zabaviščni Europa-Park je pravi kraj za spoznavanje znamenitosti Evrope, kulinarike in običajev. V sklopu številnih atrakcij, med katerimi so najbolj priljubljeni vlakci smrti npr. Silver Star, Blue Fire - Megacoaster, Eurosat - Cancan coaster in leseni Wodan - Timburcoaster, lahko obiskvalci spoznajo 15 evropskih držav.

Številne atrakcije so primerne tudi za najmlajše obiskovalce, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji vodnih in virtualnih atrakcij. V sklopu Europa-parka je tudi avtokamp z 200 urejenimi parcelami, prespite pa lahko tudi v lesenih brunaricah, indijanskem šotoru, kavbojski kočiji ali v enem izmed raznolikih hotelov.

V nesporedni bližini bodo 28. novembra odprli nov vodni svet Rulantica s številnimi bazeni in kar 25 vodnimi atrakcijami, od tega 17 toboganov, bazen z valovi, počasno reko... Rulantica bo odprta čez celo leto, gostom pa bo na voljo tudi doživljajski hotel Krønasår.

Z najetim avtodomom na krompirjeve počitnice

Za najem avtodoma med šolskimi počitnicami je potrebno poskrbeti dovolj zgodaj, saj je običajno veliko povpraševanje, tako da avtodomov največkrat zmanjka. Priporočamo najem pri večjih podjetjih, ki redno skrbijo za servisiranje, v primeru kakršnihkoli težav z vozilom, pa poskrbijo za pomoč oz. imajo urejeno asistenco tudi v tujini.

Ob ceni najema avtodoma je potrebno računati tudi z dodatnimi stroški npr. varščino, pripravo vozila in doplačili za večje število prevoženih kilometrov.

Adria Holidays omogoča najem hišnih avtodomov Adria in Sun Living. Na voljo je 12 različnih tipov avtodomov od vanov za 2 ali 4 osebe, do večjih avtodomov za 4 do 6 oseb. Gre za novejša vozila, ki so opremljena z bogato dodatno opremo. Cene najema avtodoma že od 75 € na dan naprej.

Caravan center Ljubljana v sklopu svoje trgovine s kamping in karavaning opremo nudi tudi najem avtodomov in počitniških prikolic. V ponudbi najema imajo 5 različnih tipov avtodomov za 4 – 6 oseb. Vsa vozila so letnik 2017 ali 2018 in nudijo veliko udobja, seveda pa so tudi redno servisirana. Odločite se lahko tudi za najem dveh počitniških prikolic za 4 osebe. Cena najema od 102 € na dan.

Avtodomar.si omogoča najem avtodomov Eura Mobil in Benimar. V ponudbi najema imajo več kot 20 avtodomov za 4 - 6 oseb in tudi nekaj vanov za 2 -4 osebe. Za krompirjeve počitnice imajo še nekaj prostih vozil in sicer tri manjše avtodome in dva večja. Cene:

- B118 (2018) Kombi izvedba za 4 osebe 75€/dan
- B140up (2019) Kombi izvedba za 3 osebe 75€/dan
- T440up (2019) Manjši avtodom za 4 osebe 78€/dan
- M224 (2019) Avtodom za 6 oseb 98€/dan
- IL695 (2019) Nadstandardni avtodom 129€/dan

Avtocenter Stipič omogoča najem 8 počitniških vozil, od katerih sta dva kombija / vana Davis za 2 – 3 osebe, štirje avtodomi Forster za 4 – 6 oseb in še dodatno dva avtodoma LMC za 4 osebe. Za krompirjeve počitnice pri Avtocentru Stipič nudijo posebno akcijo na najem avtodomov, in sicer vam v terminu 25.10. – 4.11. nudijo akcijo – najamete za 11 dni, plačate le 8 dni + dodatno 10% krompirjev popust na dnevni najem. Cene najema od 80 € na dan.