Kranjska Gora uvaja brezplačen smučarski avtobus

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Kranjski Gori bo letošnjo zimsko sezono ponovno vozil brezplačen smučarski avtobus, ki bo vsak dan povezoval naselja v bližini, Planico in tudi kamp Špik v Gozd Martuljku s smučiščem.

Kranjska Gora je najbolj priljubljeno slovensko smučišče za družinske. V zadnjih letih so pod smučiščem uredili plačljiva parkirišča, zato je informacija o brezplačnem smučarskem avtobusu zelo dobrodošla.

Smučarski avtobus bo vozil vse dni od 22.12.2023 do 3.3.2024. Zjutraj bo potnike pobiral pri hotelu Špik (8:10, 8:44, 9:43 in 10:43), se ustavil še pri jezeru Jasna in pot zaključil v Kranjski Gori na postaji pri hotelu Kompas).

Enako bo urejeno avtobusni prevoz tudi za naselje Čičare in do Rateč ter Planice. V popoldanskih urah pa bo smučarski avtobus vozil v obratni smeri. Tako bo od hotela Kompas avtobus proti kampu Špik peljal ob 13:10, 14:06, 14:51 in ob 16:00.

V prvi vrsti je smučarski avtobus v Kranjski Gori namenjen smučarjem in tekačem na smučeh. Z uporabo avtobusa bo v prometnih konicah manjša gneča na cestah in parkiriščih do smučišča.

Vsi prevozi s smučarskim avtobusom so brezplačni. Kranjska Gora je prejemnik zlatega znaka Green Destination Slovenija in z uporabo javnega prevoza želijo izboljšati ponudbo kraja, hkrati pa tudi prispevati k bolj čistemu okolju.

Lokacije za zimsko kampiranje & camper stop

Kamp Špik - Gozd Martuljek

Parkirišče za avtodome Kranjska Gora - brez oskrbe, od 23.12. 2023 je dovoljeno parkiranje samo med 7 - 24h

Parkirišče za avtodome Planica - možna vsa oskrba, na voljo tudi manjše sanitarije

Camper stop Kranjska Gora - zaenkrat zaprto