Kolesarska dirka Istria Gran Fondo v Umagu 14. in 15. april

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ljubitelji kolesarstva si morate letos zabeležiti datuma 14. - 15. april, ko bo v Umagu potekal mednarodni kolesarski maraton Istria Gran Fondo. Gre že za deveti maraton po vrsti, ko bodo obiskovalcem ponudil bogat program. Preverili smo, kateri kampi bodo v tistem času v okolici Umaga in Novigrada že odprti.

Kolesarska dirka Istria Gran Fondo

Istria Gran Fondo je postal del dirk svetovne serije UCI Gran Fondo World Series. Gre za serijo 28 tekmovanj, ki se odvijajo po vsem svetu, vrhunec pa bo svetovno prvenstvo UCI Gran Fondo Series, ki bo potekalo avgusta v škotskem Glasgowu. Najboljši kolesarji - 25% iz vsake starostne skupine z dirke v Umagu bodo imeli priložnost, da se borijo za naslov svetovnega prvaka.

Leta 2019 je na Istria Gran Fondo tekmoval tudi Tadej Pogačar. Letos bo poleg glavne sobotne kolesarske dirke v dveh formatih (Gran Fondo na 119 km in Medio Fondo na 94 km) v petek potekal tudi individualni 22 km dolg kronometer.

Najbolje pripravljene kolesarje v soboto čaka 119 kilometrov dolg Istria Gran Fondo ali krajša različica na 94 km. Obe trasi kolesarje vodita po severozahodnih in osrednjih delih istrskega polotoka (Umag – karigador – Bartonigla – Vižinada – Karojba – Motovun – Livade – Oprtalj – Šterna – Kaštel – Plovanija – Umag).

Pripravili so bogat spremljevalni program, ki vključuje petkovo tombolo in večerni zabavni program, sobotni družinski kolesarski kotiček, Bike Expo predstavitve kolesarske opreme, kosilo in zabavni program.

Prijave na Istria Gran Fondo > coloursofistria.com

Kampi in Hoteli

Kampi v Umagu so v tem terminu še zaprti, tako da lahko izkoristite akcijske ponudbe dveh odprtih kampov v Novigradu in Savudriji:

- Kamp Aminess Sirena, Novigrad – akcijska ponudba na Avtokampi kartico, ko dve osebi kampirata že za 23 € z vključeno parcelo z elektriko, akcijska cena najema mobilnih hišic za 4 osebe od 53 - 65 € (uporabite kodo za popust IGF23)

- Kamp Lighthouse, Savudrija – cena kampiranja za 2 osebi od 24 do 30 € (odvisno od lokacije parcele), dodatno 5% popusta na ceno parcele za min. 2 nočitvi

Udeležencem dirke Istria Gran Fondo je zagotovljen poseben popust v hotelih Plave Lagune v Umagu in Aminess Hotels v Novigradu:

> preverite ponudbe hotelov v Umagu na www.plavalaguna.com (uporabite kodo GRANFONDO)

> v Novigradu bo odprt hotel Aminess Maestral - www.aminess.com (uporabite kodo IGF23).

Več informacij o dogodku > https://coloursofistria.com