Kočevsko vabi na kampiranje in družinska doživetja

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kočevsko je izjemna destinacija za vse ljubitelje aktivnih počitnic v neokrnjeni naravi. Idealno je za družinsko raziskovanje na kolesu ali peš, lahko uživate ob Kočevskem jezeru, se poleti kopate ali veslate na SUP deskah

V bližini priljubljenega Kočevskega jezera se nahaja tudi kamp Jezero Kočevsko, ki ga lahko obiščete z avtodomom, počitniško prikolico ali šotorom, najamete pa lahko tudi leseno glamping hišico.

Gre za manjši kamp odprt od sredine aprila do konca oktobra, ki je lepo urejen, z nekaj otroškimi igrali in skupnim prostorom, kjer je urejena tudi kuhinja. Za avtodome je urejen tudi camper stop.

Družinska doživetja

V lanskem letu so na Kočevskem zasnovali novo družinsko doživetje »Gozda in iger«, kjer se bo zabavala in kaj novega naučila celotna družina.

Doživetje je zasnovano v obliki zabavne tekme med dvema ali tremi družinami kot voden pohod na Fridrihštajn in vključuje številne zabavne igre, degustacije in skupno reševanje izzivov in nalog.

Obiskali boste tudi lokalnega čebelarja, spoznali zdravilna zelišča in užitne gozdne rastline, spoznavali odtise divjih živali, se podali v Medvedjo jamo, se naučili izdelati kompas in s pomočjo zemljevida poiskati zaklad v naravi.

Gorsko kolesarjenje

Kočevsko postaja vedno bolj prepoznavno kot raj za ljubitelje gorskega kolesarjenja. Na obrobju mesta Kočevje se v Dolgi vasi nahaja MTB Trail Center Kočevje, kjer je speljanih že več kot 15 km poti, v centru pa se nahajata tudi skill park in pump track, ki sta primerna za učenje in osvajanje osnovnih gorsko-kolesarskih prvin.

Letos pričakujemo, da bo ob kolesarskem parku urejeno tudi uradno postajališče za avtodome z vso potrebno oskrbo.

Izhodišče za izlete v neokrnjeno naravo

Kamp Jezero Kočevsko je lociran v neposredni bližini Kočevskega jezera (100m do nabrežja in vstopne točke za kopanje, SUpanje), ki nudi odlično izhodišče za izlete v naravo, ob povratku pa se lahko v njem tudi prijetno osvežite in ohladite.

Jezero je tudi začetna točka za priljubljen vzdržljivostni pohod Po medvedovih stopinjah, ki vsako leto poteka po 64-kilometrov dolgi Roški pešpoti.

Od kampa Jezero Kočevsko pa vodi tudi nekaj kolesarskih poti in dve sta še posebej primerni tudi za družinsko kolesarjenje:

- kolesarska pot Družinska (dolžina 14 km, višinska razlika 140 m)

- kolesarska pot Po studencih Kočevske (dolžina 14,50 km, višinska razlika 160 m)

- kolesarska pot Stojna (dolžina 38 km, višinska razlika 750 m)

- kolesarska pot V objemu Kočevskega Roga (dolžina 46 km, višinska razlika 830 m)

Opazovanje divjih živali

Kočevsko je eno od redkih območij v Evropi, kjer v naravnem okolju še vedno lahko najdemo vse tri predstavnike velikih zveri: rjavega medveda, volka in risa.

Vse tri lahko podrobneje spoznate na enem od vodenih ogledov, ki ga poleg samega opazovanja sestavlja še učenje pravilnega vedenja ob srečanju z medvedom, iskanje in prepoznavanje sledi divjih živali v gozdu, obisk »Medvedove sobe« in tudi kakšno presenečenje.

Še več idej za vodene izlete in doživetja v Skrivnostnem gozdu Slovenije lahko poiščete na spletni strani destinacije Kočevsko - www.kocevsko.com