Kdaj je Cres postal največji hrvaški otok in ponudba kampa Kovačine

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Cres, ki je bil vsa leta v senci »večjega« Krka, je po ponovnem merjenju površine vseh hrvaških otokov v letu 2005 postal največji hrvaški otok. Tako je otok Cres s 405,78 km2 površine samo za pol kvadratnega kilometra prehitel otok Krk, ki ima površino 405,22 km2. Otok je dolg 66 kilometrov in na najširšem delu širok 12 kilometrov ter se v kraju Osor z mostom povezuje z otokom Mali Lošinj. Dostop do otoka je možen s trajektom, ki s celine vozi na relaciji Brestova - Porozina, z otoka Krk pa na relaciji Valbiska - Merag.

Otok Cres, ki je bil vsa leta v senci »večjega« Krka, je po ponovnem merjenju površine vseh hrvaških otokov v letu 2005 postal največji hrvaški otok. Tako je otok Cres s 405,78 km2 površine samo za pol kvadratnega kilometra prehitel otok Krk, ki ima površino 405,22 km2. Otok je dolg 66 kilometrov in na najširšem delu širok 12 kilometrov ter se v kraju Osor z mostom povezuje z otokom Mali Lošinj. Dostop do otoka je možen kamp camping kovačine kovacine cres hrvaškas trajektom, ki s celine vozi na relaciji Brestova - Porozina, z otoka Krk pa na relaciji Valbiska - Merag.

Otok Cres je poznan predvsem po sladkovodnem Vranskem jezeru, katerega dno je kar 74 metrov pod gladino morja, na  pečinah strme vzhodne obale otoka pa je tudi domovanje zelo redkega beloglavega orla.

Na otoku Cresu se nahaja 6 kampov, ki pa so zelo različnega tipa in kvalitete. Tako sta kampa Zdovice in Brajdi manjša in opremljena le z osnovno infrastrukturo. Ostali štirje kampi  Kovačine , Slatina , Baldarin in Bijar pa so zelo dobro opremljeni kampi, ki se vsako leto trudijo še dodatno izboljšati svojo ponudbo z novostmi in dodatnimi uslugami. Kampa Kovačine in Brajdi pa sta na otoku Cresu edina kampa, ki imata tudi parcele in plaže namenjene tudi za naturiste.

Kamp Kovačine na Cresu – prodnata plaža, mobilne hišice, urejene sanitarije, animacijakamp camping kovačine kovačine cres hrvaška...
Kamp Kovačine se nahaja v neposredni  bližini mesta Cres in sodi v sam vrh ponudbe kampov na Kvarnerju. Kamp lahko na 750 parcelah sprejme skorajda 2.900 gostov in je tako največji kamp na otoku. Približno 200 parcel v kampu je namenjenih nudistom, so pa vse parcele opremljene s priključki za elektriko in vodo. Del kampa je urejen tudi kot neparceliran del namenjen predvsem postavitvi šotorov.

Zaradi urejenosti je bil kamp Kovačine letos sprejet med 19 hrvaških kampov, ki sodijo v elitni klub "Croatia's best campsite", priznani vodnik kampiranja Alan Rogers pa je kamp prepoznal kot izredno primeren za počitnikovanje ob morju.

Kamp Kovačine zaradi prodnate, skorajda peščene, plaže radi obiskujejo predvsem družine z otroki, zaradi bližine mesta Cres, do katerega vodi sprehajalna pot ob morju, pa tudi ljubitelji različnih kulturnih prireditev, ki jih v poletnih mesecih v tem mestu ne manjka.kamp camping kovačine kovacine cres hrvaška

V zadnjih letih so v kampu Kovačine prenovili vseh 5 sanitarnih objektov in povsem na novo zgradili še enega.  V vseh sanitarijah so uredili ogrevanje vode s solarnimi celicami, sanitarije pa so prilagodili tudi uporabi invalidov. Imajo tudi možnost rezervacije privatne kopalnice in sicer dve na tekstilnem delu in dve na FKK delu kampa.

V kampu so postavili 104 mobilne hišice , ki lahko sprejmejo od 4 do 6 oseb, kot posebnost pa imajo v kampu tudi 36 manjših mobilnih hišic, ki so namenjene 2 osebama, od teh pa je 6 hišic postavljenih tudi na naturističnem delu kampa.

Novost v kampu je tudi brezplačen brezžičen dostop do interneta. V kampu deluje tudi  trgovina, restavracija, picerija, slaščičarna, ob plaži pa so urejeni tudi lokali. Zelo pomemben podatek je, da je v kampu organizirana tudi zdravstvena ambulanta.
kamp camping kovačine kovacine cres hrvaška

Tudi za letošnjo sezono je plaža v kampu prejela oznako »modra zastava«. Večji del plaže je prodnat, del plaže pa je tudi betoniran, na njej pa so urejeni tuši, ob robu plaže pa je manjša marina, kjer lahko privežete svoj čoln. V kampu Kovačine bodo uživali tudi ljubitelji športa, saj imajo urejena igrišča za tenis, balinanje in odbojko na mivki, možno si je izposoditi čoln, se odpeljati po morju na »banani« ali pa si z jadralnim padalom ogledati kamp iz ptičje perspektive. V kampu deluje pa tudi potapljaški center, ki organizira šolo potapljanja in potapljaške izlete po okolici.


V času glavne sezone se vsak dan odvija jutranja animacija za odrasle in celodnevna animacija za otroke kjer se bodo naučili tujih jezikov, uživali v risanju, različnih igricah, otroškem disku in si v otroškem igrišču s peskovnikom naredili svojo lastno plažo.

Cene kampiranja, mobilnih hišic in rezervacije parcel v kampu Kovačine
Zaradi urejenosti kampa so cene kampiranja v kampu Kovačine niso najnižje, vendar pa za svoje goste omogočajo številne popuste. Tako lastnikom CCI kartice pri kampiranju odobrijo 10% popust na ceno osebe. Za bivanje v kampu v pred ali posezoni (izven termina 4.7. – 27.8.) boste za 7 dnevno kampiranje plačali le 6 dni oz. za 14 dnevno bivanje le 12 dni. Gostom, ki v kampu bivajo vsaj 7 dni, povrnejo tudi nakup enosmerne trajektne karte za otok Cres, za 14 dnevno bivanje pa boste dobili popust v višini povratne trajektne karte, zato ob plačilu trajekta shranite karto, da jo boste pokazali na recepciji kampa.

Več informacij o kampu Kovačine dobite na spletni strani www.camp-kovacine.com , kjer lahko opravite tudi rezervacijo parcele v kampu. Prav tako jim lahko na email: campkovacine@kovacine.com  pošljete mail oz. pokličete direktno v recepcijo kampa na številko +385 (0) 51 573 150.

    kamp camping kovačine kovacine cres hrvaška