Kampiranje v Splitu in Omišu - Srednja Dalmacija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ob pričetku kamping sezone smo obiskali dva zanimiva in raznolika kampa v Srednji Dalmaciji. Kamp Stobreč v Splitu je pravi mestni kamp, Omiš s kampom Galeb pa že nudi več aktivnosti za celo družino. Oglejte si fotogalerije obeh kampov, ob tem pa tudi objavljamo odlične akcijske ponudbe za imetnike naše Avtokampi kartice, ki veljajo v obeh kampih.

Kamp Stobreč – Split

Lokacija kampa Stobreč, ki je odprt čez celo leto, je na južnem delu Splita, približno 6 km iz centra mesta s katerim pa je povezan z mestnim avtobusom. Lahko pa tudi recepcijo prosite, da vam pokliče taxi, ki vas bo odpeljal v mesto in nazaj.

V kampu so ljubitelji domačih živali, zato so psi zelo dobrodošli in za njih imajo tudi urejeno pasjo plažo. Zaradi številnih dreves, grmovja in cvetočih rastlin pa mi kampu pravimo tudi »zelena oaza Splita«.

Levi del kampa je urejen v parcelah z elektriko in vodo, nekaj pa jih ima tudi odtok. Za šotoriste je v bližini morja urejen tudi manjši neparceliran del. Sanitarije so lepo urejene, za tuširanje pa boste dobili zapestnico, kar onemogoča, da bi zunanji kopalci uporabljali tuše.

Na desni strani kampa so postavljene mobilne hišice in pohvalimo, da ima nekaj hišic prilagojen vhod tudi za invalidne osebe. Na voljo je več različnih tipov hišic za 2 – 6 oseb, po novem ima ena hišica tudi tri spalnice. Hišice imajo vso potrebno opremo in velike terase, najbolj priljubljene pa so seveda tiste s pogledom na morje.

Plaža v kampu Stobreč je peščena, na desni strani je lepša, na levi pa tik ob kampu v morje priteče reka Žrnovnica, ki prinese tudi nekaj mulja. Ob plaži je urejen tudi bazenski del z wellnessom, ki je odprt nekje od konca maja do konca septembra.

Za otroke so urejena igrala, poleti tudi animacija, omogočajo najem SUP desk in kajakov, deluje potapljaški center, na plaži pa je tudi zunanji fitnes. Tik ob kampu je urejen teniški center s peščenimi igrišči.

Gostinska ponudba je odlična – restavracijo so stilsko prenovili, gostom je na voljo tudi velika terasa, v ponudbi pa imajo od pic do jedi z žara in morskih jedi. Trgovina je bila ob našem obisku še zaprta in naj bi se odprla sredi junija, je pa še ena trgovina 100m od kampa.

Avtokampi kartica – v kampu Stobreč velja akcijska cena 20 € za 2 osebi, parcelo in psa v terminih 1.1. – 30.6. & 1.9. – 31.12.

Kamp Galeb - Omiš

Pol ure vožnje po magistrali iz Splita in že ste v kampu Galeb, ki je znan po peščeni plaži in dobri senci na parcelah, ki jo dajejo visoka drevesa. Lokacija je impresivna, saj se takoj za mestom Omiš visoko dvigujejo hribi, tik ob njem pa se zaključuje kanjon reke Cetine, ki se v bližini kampa izliva v morje.

Omiš ima dolgo pomorsko zgodovino, poleti pripravijo tudi gusarsko bitko, nad mestom pa sta bili zgrajeni kar dve trdnjavi do katerih lahko pridete peš in od koder je le pogled proti Braču. Priporočamo tudi izlet z ladjico po Cetini, bolj adrenalinski navdušenci pa bodo šli na rafting, izlet s kajakom ali na zipline. Za plezalce je v okolici tudi nekaj urejenih plezalnih smeri, v oktobru pa vsako leto poteka znana tekaška prireditev Dalmacija trail.

Kamp Galeb je odprt čez celo leto (izjema je termin 6. – 12. julij, ko v kampu poteka glasbeni festival) in je od centra Omiša je oddaljen le 10 minut hoje. Levi del je namenjen kampistom, kjer so v senci urejene parcele – na vseh je elektrika, nekatere imajo tudi vodo in odtok. Sanitarna objekta sta dva - večji je bil pred nekaj leti deloma prenovljen, v manjšem pa so na voljo tudi privatne kopalnice.

Na desnem delu so tik ob morju postavljene mobilne hišice za 6 oseb, ki so opremljene s tremi spalnicami, hišice v prvi in drugi vrsti imajo na terasi še jacuzzi. V bližini recepcije so na voljo še nekoliko manjše hišice za 4 – 5 oseb.

Peščena plaža je zelo primerna za otroke, ki se igrajo, iščejo školjke, v bližini je tudi otroško igrišče in manjši bazen, ob sami plaži pa deluje tudi restavracija. Pekarna je pri recepciji, trgovinski center pa 150 m od kampa.

Avtokampi kartica – kamp Galeb nudi paketno ceno 20 € za 2 osebi, psa in parcelo v coni B v terminih 1.1. – 3.7. & 4.9. – 31.12. Na direkten najem mobilnih hišic kamp omogoča 5% popusta.

Spisek kampov v Srednji Dalmaciji >>