Sardinija - z Baia Holiday na kamping počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Baia Holiday je turistično podjetje s skorajda 50 letno tradicijo kvalitete in zadovoljnih gostov, ki se radi vračajo v njihove kampe v Italiji, na Hrvaškem, Franciji in Španiji. Med njihovimi najbolj priljubljenimi destinacijami je Sardinija, kjer imajo štiri kampe, otok pa poznamo po lepih plažah, zanimivih krajih ter številnih možnostih aktivnega preživljanja počitnic.

Baia Holiday ima v našli bližini tri zanimive in odlične kampe - Poljana na Lošinju, kamp Mare Pineta v Sesljanu / Sistiana in kamp Cavallino pri Benetkah.

Na severnem delu Sardinije ima Baia Holiday štiri kampe, v kratkem pa odpirajo še enega. Odločite se lahko za kampiranje na parcelah ali pa najem počitniške mobilne hišice ali glamping šotora, tako da je dopust še zanimivejši.

Iz Slovenije se za pot na Sardinijo največkrat uporablja trajekt iz pristanišča Livorno (6 h vožnje iz osrednje Slovenije), kjer plovba do kraja Olbia traja cca 9 ur in pol. Pri Baia Holiday za svoje poskrbijo za ugodnejše cene trajektnih kart, saj imajo z večino prevozniki sklenjene posebne pogodbe, tako da gosti dobijo dodatne popuste.

Počitnice na Sardiniji so najbolj zanimive vsem tistim, ki radi kombinirajo uživanje na peščenih plažah, raziskovanje zanimivih krajev in spoznavanje lokalne kulinarike. Sardinija je raj za ljubitelje morske hrane, veliko je ovčjega sira, seveda pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji pic. Če imate radi odlično belo vino, pa le naročite kozarec ali dva vina Vermentino di Sardegna, ki prihaja z vinogradov v pokrajini Gallura na severovzhodu otoka.

Kampiranje na Sardiniji

Kampi na Sardiniji so odprti večinoma od sredine aprila do sredine oktobra, nekateri podaljšajo sezono še do konca oktobra. Za obisk Sardinije in uživanje na plažah priporočamo meseca junij in september, če pa imate šoloobvezne otroke, pa je najbolje kreniti na pot takoj po končani šoli, saj je tudi na Sardiniji največja gneča potem v drugi polovici julija in celoten avgust.

Baia Holiday vam omogoča, da spoznate severni del Sardinije in uživate v njihovih kampih v senci evkaliptusov in borovcev ter raziskujete lepe plaže, kot so La Pelosa, Maria Pia, Vignola ali pa na kateri od plaž na prestižnem delu otoka imenovanem Costa Smeralda.

Tudi v poletnih mesecih na Sardiniji čez dan piha prijeten maestral, spomladi in jeseni pa je na izpostavljenih lokacijah veter tudi močnejši in tako predvsem na severni in zahodni del otoka radi pridejo ljubitelji surfanja in kajtanja. Med najbolj znane vetrovne plaže sodijo Porto Ferro, Santa Teresa Gallura, Capo Testa, Vignola in Porto Pollo.

Za lastnike psov pa je pomembna informacija, da psi v dnevnem času med 8h in 20h ne smejo na večino javnih plaž oz. je potrebno obiskati plaže, ki so posebej označene kot pasje plaže. Teh je na celotnem otoku le 35, ena takšnih je plaža Punta Nera v bližini kraja Palau.

Med naravnimi znamenitostmi severnega dela Sardinije priporočljivo si ogledati Roccia dell’Orso – medvedja skala, ki jo je izklesal veter in leži na severnem delu kraja Capo D'orso.

Če boste na severozahodu otoka, pa si obvezno vzmeti čas za ogled mesta Alghero, ki ga obdaja obrambni zid in sedem stolpov, včasih pa je bil v rokah Kataloncev, zato boste videli številne napise tudi v španskem jeziku. Ogledate si lahko katedralo, srednjeveški trg, obzidje s stolpi, na severnem delu mesta pa so tudi lepe plaže.

Samo 24 km od kraja Alghera si lahko ogledate kraško jamo Neptune. Do vhoda v jamo se boste morali spustiti in potem tudi vrniti po 654 stopnicah, zato priporočamo obisk zgodaj dopoldne.

Predstavitev kampov Baia Holiday na Sardiniji

V vseh štirih kampih imetnikom Avtokampi kamping kartice nudijo dodaten 20% popust, ki velja na osnovnih parcelah v določenih terminih in v primeru bivanja vsaj 3 noči.

Kamp Baia Blu la Tortuga - Vignola Mare - odprt 8.4. do 16.10.

Kamp Baia Blu La Tortuga sodi med najboljše kampe na Sardiniji, ki ga je tudi nemški ADAC ocenil kot enega najboljših v Evropi. Leži v bližini kraja Aglientu, ki je od trajektnega pristanišča v kraju Olbia oddaljen cca 70 km.

Gostom je na voljo nekaj več kot 450 kamping parcel, dodatno pa omogočajo tudi najem mobilnih hišic za 2, 4 ali 6 oseb. Na parcelah tik ob morju in lepi peščeni plaži je manj sence, precej več pa v osrednjem delu, kjer za ohladitev poskrbijo borovci.

Plaža je zanimiva zaradi raznobarvnega peska, pogosto pa tudi piha, zato je tudi dobra lokacija za surfanje. Pet minut hoje iz kampa boste prišli do znane plaže Vignola Mare.

Kamp ima tudi bazenski kompleks z vodnimi igrali in masažnimi bazeni – velja opozoriti, da so na vseh bazenih v sklopu kampov Baia Holiday obvezne plavalne kape. Poleti organizirajo animacijo, imajo nekaj športnih igrišč pa tudi surf in potapljaški center.

Lokacija je zanimiva za številne izlete, npr. na otoka Maddalena in Caprera ali do rta Capo Testa.

Avtokampi kamping kartica - 20% popust na kampiranje na parcelah v osrednjem delu kampa v terminih 8.4. - 3.6. & 4.9. - 16.10. Popust velja v primeru min. 3 noči.

Več o kampu Baia Blu la Tortuga >>

Kamp  Laguna Blu – Alghero - odprt 8.4. do 1.11.

Kamp Laguna Blu je odlično izhodišče za izlete po severozahodnem delu Sardinije. Leži 6 km severno od mesta Alghero, vmes pa je veliko lepih peščenih plaž. Dostop do mesta je omogočen tudi z lokalnim avtobusom. Priporočamo tudi izlet v naravni park Porto Conte in ogled Neptunove jame - Grotta di Nettuno.

Gre za srednje velik kamp z nekaj več kot 400 urejenimi parcelami in 200 mobilnimi hišicami. Na voljo je tudi nekaj glamping šotorov za družine.

Peščena plaža je urejena čez cesto, v samem kampu pa imajo bazenski kompleks z igrali, manjšimi tobogani in jacuzziji. V bližini kampa (1 km) je tudi znana in zelo lepa plaža Maria Pia.

Avtokampi kamping kartica - 20% popust na kampiranje na parcelah v osrednjem delu v terminih 8.4. - 30.6. & 2.9. - 1.11. Popust velja v primeru min. 3 noči.

Več o kampu Laguna Blu - Sardinija >>

Kamp Isuledda - Cannigione di Arzachena - odprt 8.4. do 1.11.

Kamp Isuledda leži na severovzhodnem delu Sardinije, le 3 km severno od kraja Cannigione oz. 30 km od kraja Olbia, tako da je primeren za začetek ali zaključek potovanja po otoku.

Je tudi dobro izhodišče za obisk plaž Costa Smeralda – med bolj znanimi so plaže Capriccioli, Principe, Piccolo Pevero in Liscia Ruja, in ogled kraja Arzachena v notranjosti otoka. Priporočamo tudi izlet z ladjico med otoki arhipelaga La Maddalena.

Na voljo je cca 600 kamping parcel urejenih na polotoku in več sence je v osrednjem delu, zadnji del pa je namenjen mobilnim hišicam in glamping šotorom.

Plaža v kampu je zelo raznolika – okoli polotoka je večinoma skalnata z več peščenimi zalivi. V sklopu kampa deluje tudi nov wellness center Mirage Panta Rei s savnami, masažami in manjšim notranjim bazenom.

V kampu je poskrbljeno za športne aktivnosti, imajo tudi potapljaški center in jadralski center.

Avtokampi kamping kartica - 20% popust na kampiranje na parcelah v osrednjem delu v terminih 8.4. - 3.6. & 4.9. - 1.11. Popust velja v primeru min. 3 noči.

Več o kampu Isuledda - Sardinija >>

Kamp Capo d'Orso - Palau - odprt 30.4. do 18.9.

Kamp Capo d'Orso je urejen še malce bolj severno do prejšnjega kampa, v bližini kraja Pau (5 km). Je odlično izhodišče za ogled Magdalenskega otočja (izlet z ladjico ali čolnom), samo 3 km od kampa pa je medvedja skala Roccia dell’Orso od koder je tudi lep pogled na otoke severno do Sardinije.

Gre za manjši kamp z nekaj več kot 200 parcelami, mobilnimi hišicami za 4 – 6 oseb in bungalovi za 2, 4 ali 6 oseb. V poletnih mesecih za otroke pripravijo tudi nekaj animacije.

V kampu imajo večjo peščeno plažo in manjšo marino, omogočajo najem surf opreme, kajakov, čolnov, na voljo je potapljaški center, igrišča za nogomet, tenis in odbojko. 5 kilometrov od kampa je tudi urejena pasja plaža.

V kampu je restavracija, kjer nudijo predvsem ribje in mesne jedi, na voljo so seveda tudi pice.

Avtokampi kamping kartica - 20% popust na kampiranje na parcelah v osrednjem delu v terminih 30.4. - 30.6. & 2.9. - 18.9. Popust velja v primeru min. 3 noči.

Več o kampu Capo d'Orso - Sardinija >>

Več o kampih Baia Holiday na Sardiniji ter rezervacija parcel in mobilnih hišic >> www.baiaholiday.com