Punat vabi na aktivno jesensko kampiranje na otok Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika

Punat na otoku Krk poznamo po dveh raznolikih kampih – kamp Pila leži tik ob mestu, FKK Konobe, pa je oddaljen nekaj kilometrov. Jeseni so zelo primerne temperature za športne aktivnosti od kolesarjenje do pohodništva, lahko greste na zipline ali pa na podvodni ogled morskega dna. V kampih pa veljajo akcijske cene na Avtokampi kartico.

Punat je zna tudi po marini Punat, ki je ena največjih na Jadranu ter po otočku Košljun sredi zaliva, kjer je frančiškanski samostan, celoten otok pa je urejen kot muzej. Do otoka Košljun i Punata vozijo taxi čolni (običajno peljejo vsako uro).

V centru Punata si lahko ogledate tudi muzej tradicionalne pridelave olivnega olja, kjer je na ogled tudi stara stiskalnica oljk.

Aktivna jesen v Punatu

12. Biciklijada "Osvoji crni biser" – Punat (predstavljen termin zaradi slabega vremena na 8. in 9.10.)

Zaključi kamping sezono v Punatu in pridi zadnji oktobrski vikend na kolesarjenje po urejenih kolesarskih poteh. Omogočajo tudi najem klasičnih in električnih koles.

Sobota, 24.9. (prestavljeno na 8.10.) – družinsko kolesarjenje, celotna trasa je dolga 18 km, kolesarjenje pa se bo pričelo ob 10. uri, uro prej pa se lahko tudi prijavite.
Nedelja, 25.9. (prestavljeno 9.10.) – rekreativno gorsko kolesarjenje na 27 km, športno gorsko kolesarjenje po bolj zahtevni progi (primerno le za izkušenje MTB Kolesarje). Pričetek ob 10. uri.

Več o dogodku in prijave - www.tzpunat.hr

Zipline Edison

Če ste nekoliko bolj adrenalinski, potem vam priporočamo obisk zipline Edison (lokacija je na hribu na pol poti iz Punata do Baške), kjer imajo 8 jeklenic v skupni dolžini 2,4 km. Primerno tudi za otroke, ki se spustijo v paru z inštruktorjem.

Pohodništvo

Dan lahko zaključite s pohodom na hrib Obzova ki je s 569 metri nad morjem tudi najvišji vrh na otoku Krk. Za družine priporočamo pričetek pohoda na prelazu Treskavac, od koder je potem uro in pol hoje. Bolje pripravljeni pohodniki pa se običajno odpravijo po poti iz Stare Baške.

Za družine so zelo primerne poti med plažami v Stari Baški npr. do plaža Oprna ali Zala, kjer se seveda lahko tudi še kopate.

Podvodni park Punat

Na glavni plaži v Punatu (500m naprej od kampa Pila) deluje tudi Podvodni park Punat. Odprt je od junija do sredine septembra.

Turistom omogočajo, da se s posebno potapljaško opremo , ki ne zahteva predznanja, spustijo nekaj metrov pod morsko gladino in se sprehodite po morskem dnu, si ogledajo amfore in uživajo v družbi ribic.

Jesensko kampiranje v Punatu

V obeh kampih v Punatu - Pila in FKK  Konobe v septembru omogočajo posebno akcijo na Avtokampi kamping kartico - 18 € za 2 osebi na standardni parceli z vključeno elektriko.

Kamp Pila je urejen na levi strani kraja, samo nekaj 100 m od centra Punata. Odločite se lahko za sončne parcele na travniku ali senco, ki jo nudijo borova drevesa.

Plaža pred kampom je betonirana, prodnata plaža pa je oddaljena 300 metrov. Ob kampu je tudi lokal, večje otroško igrišče in trgovinski center.Je odlično izhodišče za ogled Punata in kolesarske izlete po okolici npr. do mesta Krk ali do Vrbnika. V celotni okolici Punata je 10 urejenih kolesarskih poti ter 60 kilometrov urejenih pohodniških poti.

FKK kamp Konobe je od Punata oddaljen 4 km. Gre za enega najbolj naravnih kampov na otoku, kjer lahko izbirate med parcelami v zalivu ali pa terastimi parcelami.

V bližini kampa je nekaj najlepših plaž na otoku npr. Zlata plaža, Lisičja plaža in plaža Oprna. V kampu je restavracija, trgovina, imajo teniška igrišča.

Več o kampiranju v Punatu > https://campingpunat.com