Kampiranje v krajih Jelsa in Vrboska na otoku Hvar

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Hvar se lahko pohvali z bogato zgodovino, ki je povezana z morjem. Njihove trgovske ladje so potovale po celotnem Sredozemlju, turizem pa ima že več kot 100 letno tradicijo. Prvi hotel so v Jelsi odprli že davnega leta 1911, kot prvi na Jadranu pa so imeli tudi diskoteko. Na otoku imajo številne manjše kampe, med najbolj naravne pa sodita kampa Mina v Jelsi in FKK kamp v kraju Vrboska.

Na otok Hvar peljeta dva trajekta – večji iz Splita v Stari Grad in manjši na krajši liniji Drvenik – Sućuraj. Nam je ljubši trajekt iz Drvenika, ker je vožnja po avtocesti to pristanišča hitra in tudi običajno potem ni gneče na trajektu, razlika v ceni trajekta pa je kar precejšnja. Glavno cesto od Sućuraja do Jelse so v zadnjih letih uredili in na najbolj kritičnih delih tudi razširili.

Kamp Mina – Jelsa

Če želite uživati v senci borovcev, vendar še vedno v bližini mesta, ki v poletnih mesecih nudi tudi veliko dogajanja in možnost večernih sprehodov, potem je kamp Mina prava izbira.

Gre za srednje velik kamp, ki je še vedno zelo naraven. V osrednjem delu so urejene parcele za avtodome in počitniške prikolice, na levem in desnem delu kampa pa so ob morju v terasah urejene parcele za šotoriste. Sanitarije so starejše, vendar se trudijo, da so vedno čiste.

Lokacija kampa je ob lepi plaži s čistim morjem, ki se zaključi v peščenem zalivu, kjer se najraje igrajo otroci. Je pa tudi dobro izhodišče za raziskovanje otoka in številnih lepih plaž – nam so najlepše tiste na južni strani Hvara.

Do centra Jelse je 10 minut sprehoda in tam so tudi trgovine ter restavracije. Ob kampu je pekarna, tako da zjutraj ni potrebno hoditi po kruh v mesto. Za športne aktivnosti je v morju postavljen park z napihljivimi igrali, v bližini kampa so tudi teniška igrišča, sicer pa je v okolici Jelse nekaj urejenih kolesarskih potim za otroke je primerna tudi pot ob morju do bližnje Vrboske.

Cene kampiranja v kampu Mina so še vedno dokaj ugodne npr. v sezoni stane parcela z elektriko + 2 osebi 31,70 €, če pa bi kampirali na neparceliranem delu, pa je cena za 3 – 4 € nižja.

Več o kampu Mina v Jelsi >

Več o turistični ponudbi Jelse >>

FKK kamp Nudist – Vrboska

Kampiranje Vrboska, kamp Nudist - Avtokampi.si

Ljubiteljem nudističnega kampiranja je otok Hvar priljubljena destinacija, saj ima kar dva FKK kampa. V Dalmaciji imamo potem nudističen kamp samo še na otoku Pašman.

Kamp Nudist je urejen ob robu kraja Vrboska, ki je od Jelse oddaljen 5 kilometrov. Manjša trgovina je v kampu, tudi restavracija, športni objekti (tenis, odbojka, košarka, namizni tenis) pa so v bližini kampa.

Parcele ob morju so sončne, več sence borovcev pa je potem v osrednjem in gornjem delu kampa, kjer so najraje šotoristi. Sanitarije so tudi v tem kampu starejše, vendar pa so čiste.

Gre za zelo miren kamp, še največ "zabave" je okoli restavracije in potem na športnih objektih izven kampa.

Plaža v kampu Nudist je večinoma skalnata, le na levem delu je manjši prodnat zaliv. Je pa morje tukaj kristalni čisto.

Cena kampiranja za 2 osebi v glavni sezoni in parcelo z elektriko stane 34,30, za neparcelirani del pa je evro ali dva ceneje.

Več o kampu Nudist v Vrboski >>

Več o turistični ponudbi Vrboske >>