Prvomajske počitnice v kampih na Cresu in Lošinju

Datum objave
Kategorija
Statistika
8370 ogledov

Izkoristite prvomajske počitnice za raziskovanje Kvarnerja in obiščite otoka Cres in Lošinj. Nekaj odličnih kampov imamo, ki ob urejenih parcelah nudijo tudi najem mobilnih hišic po akcijskih cenah. Oba otoka sta primerna za izlete ob morju, raziskovanje lepih plaž in kolesarjenje.

Na Kvarnerju se vedno nekaj dogaja in spomladansko kampiranje na otokih Cres in Lošinj lahko izkoristite za ogled zanimivih krajev in prireditev. V času prvomajskih počitnic bodo na Cresu potekali gastronomski Dnevi creške jagnjetine, v Malem Lošinju pa Apoksiomenov rojstni dan in Fešta lošinjske kuhinje.

Otok Cres

Visit otok Cres - Avtokampi.si

Skočite na kavico v mesto Cres in se sprehodite po ulicah ter poiščite znamenitosti kot so mestna vrata, kulo, loža, palači Arsan in Moise, cerkev Marije Velike…

Počitniške dneve izkoristite za ogled prijetne vasice Valun z lepo plažo in cekrvico, kjer je shranjena Valunska plošča, ki je eden najstarejših glagoljaških zapisov. V bližini je tudi znana vasica na pečini Lubenice od koder lahko peš spuste do prekrasne plaže ali pa se odločite za pohod do modre jame – špilja Plava Grota. Jamo si sicer lahko ogledate le z morske strani, tako da bo potrebno zaplavati v morje.

Priporočamo tudi izlet v vasico Beli na vzhodni strani otoka, kjer deluje center za okrevanje beloglavih orlov. Na koncu otoka Cres je še kraj Osor, ki je bil do konca 15. stoletja glavni kraj na otoku. Ogledate si lahko cerkev sv. Marije iz 5. stoletja, ki je bila obnovljena v 15. stoletju, obiščete arheološki muzej, ob robu kraja pa je tudi kanal s premičnim mostom, ki dvakrat dnevno (ob 9h in 17h) omogoča prehod čolnom iz ene strani otoka na drugega.

Prireditev – dnevi creške jagnjetine 27.4. – 1.5.

Otoška kulinarika je zelo povezana z jagnjetino in ko boste na Cresu izkoristite posebno ponudbo, ki poteka samo v času Dnevov creške jagnjetine v točno določenih restavracijah:

Sreda, 27.4. - gostilna Bukaleta, Loznati – pohana jagnjetina
Četrtek, 28.4. - Restavracija Belona, Cres – jagnjetina na žaru s polento; Restavracija Nono Frane, Cres – jagnjetina „al forno“; Restavracija Porta Bragadina, Cres - jagnječja jetra “alla veneziana” s polento
Petek, 29.4. - Restavracija Na moru, Valun – jagnjetina z žara
Sobota, 30.4. - Restavracija Tramontana - jagnječji žvacet
Nedelja, 1.5. – Cres, Trg Frane Petrića ob 12h, Irish Masterchef Kathy Evans & Croatian Masterchef Renato Kraljev

Kampiranje na Cresu

V kampih na otoku Cres imajo akcijske ponudbe kampiranja in najema mobilnih hišic

Kamp Kovačine, Cres - 10 % popust na kampiranje na Avtokampi kartico in če boste bivali min. 7 noči, boste plačali samo 6 noči. Najem mobilne hišice za 2 osebi je cena od 49 €, za 4 osebe 56 €, za 4 – 6 oseb pa 65 € - enako velja akcija 7=6.

Kamp Slatina, Martinščica - 10 % popust na kampiranje v primeru vsaj 3 nočitev – velja od 25.4. do 8.5. Najem mobilne hišice Gebetsroither že od 88 € na noč.

Kamp Bijar, Osor – 10 % popust na kampiranje v primeru vsaj 3 nočitev – velja od 25.4. do 8.5. Najem mobilne hišice Gebetsroither že od 66 € na noč.

FKK Kamp Baldarin, Punta Križa - 10 % popust na kampiranje v primeru vsaj 3 nočitev – velja od 25.4. do 8.5. Najem mobilne hišice Gebetsroither že od 60 € na noč.

Otok Lošinj

Visit otok Losinj - Avtokampi.si

Otok Lošinj je priljubljena kamping destinacija zaradi mile klime in tako npr. v celo leto odprt kamp Čikat prihaja vsako zimo veliko gostov. Pomlad je še lepša, ko je vse zeleno in cvetoče. Ob morju so urejene sprehajalne poti, ki jih lahko uporabite tudi za kolesarski izlet. Odpravite se lahko do razgledne točke Providenca nad Malim Lošinjem, kjer je tudi urejena učna pot. Pot lahko nadaljujete do zaliva Mrtvaška na skrajnem jugu Lošinja, od koder boste imeli lep pogled na otok Ilovik.

Sprehodite se po ulicah Malega Lošinja, si oglejte muzej posvečen antičnemu atletu Apoksiomenu, katerega bronast kip so pred leti našli na morskem dnu pred Lošinjem. Lep je tudi Veli Lošinj, ki leži na vzhodni strani otoka in je bil nekoč največji kraj na otoku. Ozke ulice vas popeljejo mimo starih vil, kjer so nekoč živeli kapitani, globok zaliv s privezi za ribiške čolne in cerkvico sv. Antona Puščavnika, kula (stolp) iz 15. stoletja, kjer je sedaj muzej in galerija. Sprehodite se lahko ob morju do ribiškega zaselka Rovenska, kjer je tudi lepa prodnata plaža.

Ljubitelji pohodništva bodo obiskali planino Osoršćica nad Nerezinami, kjer je najvišji hrib Televrin (588 m). Imeli boste prekrasen pogled na Osor in celoten Lošinj ter sosednje otoke. Od kampa Čikat pa poteka obmorska Pot lošinjskih kapitanov, ki je zelo primerna za družine in se zaključi v zalivu Borik.

Prireditve konec aprila:

Sreda, 27.4., Apoksiomenov rojstni dan, Mali Lošinj -  rojstni dan bronastega antičnega kipa Apoksiomen, ki so ga 27. aprila 1999 izvleki iz morskih globin.

Četrtek, 28.4. ob 18. uri, Fešta lošinjske kuhinje, Mali Lošinj – pridite na  lošinjsko odprt kuhinjo, ki bo potekala na glavnem trgu v Malem Lošinju in poskusite tradicionalne otoške jedi. Predstavilo se bo več restavracij, ki bodo pripravile posebne menije in ponudile lokalno vino.

Kampiranje na Lošinju

Kamp Čikat – Mali Lošinj – 10 % popust na kampiranje v primeru vsaj 3 nočitev – velja od 25.4. do 8.5., na mobilne hišice 15% popust, cena najema hišice za 4 osebe za prvomajske počitnice je od 100 € naprej. Za 1. maj bodo med 12 – 18h v restavraciji Silver bay v kampu pripravili živo glasbo, žar in pivo.

Kamp Lopari, Nerezine – 15 % popust na parcele in osebe na Avtokampi kartico do 10.6. (ne velja za parcele ob morju), do 25% popust na najem mobilne hišice za 4 – 6 oseb že od 52 do 78 €

Kamp Rapoča, Nerezine – 15 % popust na kampiranje na Avtokampi kartico do 10.6. (ne velja za parcele ob morju)

Kamp Poljana, Mali Lošinj – 20 % popust na kampiranje na določenih parcelah v terminih do 3.6. z amin. 3 nočitve, cena najema mobilne hišice za 4 osebe od 78 €.

Datum objave
Kategorija
Statistika
8370 ogledov