Pomlad v kampih v slovenskih termah, na Bledu in Obali

Datum objave
Kategorija
Statistika
5695 ogledov

V Sloveniji imamo zelo raznolike kampe in pod "eno streho" jih največ združujejo pri Sava hoteli & resorti, ki upravlja termalna kampa Terme 3000 in Terme Ptuj, kamp Bled ter ob morju še kamp Lucija. Pripravili so zanimive pakete spomladanskega kampiranja in najema mobilnih hišic za prvomajske počitnice. V vseh kampih še do konca junija sprejemajo turistične bone.

Kamp Terme 3000 – Moravske Toplice

Terme 3000 imajo ob hotelih in apartmajskem naselju prekmurskih hišic tudi kamp, ki je urejen tik ob zunanjih termalnih bazenih.

Lokacija je zanimiva predvsem za družinske počitnice, uživanje na bazenih in raziskovanju Pomurja npr. Expano – vrata v Pomurje, razgledni stolp Vinarium, doživljajski center Vulkanija, Tropski vrt v Dobrovniku, Bukovniško jezero …

Za ljubitelje kolesarjenja so iz Moravskih Toplic na voljo številne kolesarske poti, kolesa (tudi električna) pa si gosti lahko izposodijo v bližnjem Bike centru.

Gostom so na voljo urejene parcele opremljene z elektriko, omogočajo pa tudi »All inclusive« paket kampiranja, ki vključuje tudi polpenzion v hotelu in kopalne karte.

Ob klasičnih bazenih imajo v Termah 3000 tudi nekaj vodnih igral za najmlajše in adrenalinskih toboganov za že pogumnejše otroke. Ponovno je odprt bazen s črno termomineralno vodo. Od 22. aprila naprej bo odprtih tudi nekaj več zunanjih bazenov: skakalni bazen, veliki rekreacijski bazen ter 3 tobogani - modri 170 m, svetlo modri 130 m in mentol tobogan iz skakalnega podesta. Preostali bazeni in tobogani bodo predvidoma odprti po 27. maju.

Akcija za velika noč in prvomajske počitnice:

- 10% popust na ceno osebe na Avtokampi kartico (ne velja za paketne ponudbe)

- Družinska akcija, kjer ima 1 otrok do 12 let v spremstvu 2 odraslih oseb brezplačno nočitev s kopalno karto. Cena paketa 2 odrasli osebi + 1 otrok je 39,80 €, doplača se elektrika in taksa. Za ostale otroke do 6. leta je bivanje brezplačno, od 6. do 15. leta starosti pa imajo 30% popusta. Ugodnost velja pri bivanju vsaj 2 noči

- All inclusive paket s polpenzionom, kopanjem in elektriko na parceli je 32,90 € na osebo, otroci od 6 – 15 let imajo 30% popust.

Kamp Terme Ptuj

Manjši kamp v sklopu Term Ptuj ob kampiranju omogoča tudi najem lepih mobilnih hišic za 4 +1 osebo, ki so zelo primerne za družinske počitnice.

Lokacija ob uživanju na bazenih omogoča tudi lepe izlete po samem Ptuju, tudi do središča Maribora ni daleč, priporočamo pa kolesarjenje po urejenih potek ob reki Dravi – najem koles omogočajo v termah.

Gostom kampa Terme Ptuj je omogočeno kopanje v notranjih termalnih bazenih, kjer so brez doplačila na voljo tudi savne. Lahko se odločite tudi za uživanje v wellness centru v Grand Hotelu Primus (doplačilo)

Akcija velika noč in prvomajske počitnice:

- 10% popust na ceno osebe na Avtokampi kartico (ne velja za paketne ponudbe)

- Družinska akcija, kjer ima 1 otrok do 12 let v spremstvu 2 odraslih oseb brezplačno nočitev s kopalno karto. Cena paketa 2 odrasli osebi + 1 otrok je 39,60 €, doplača se elektrika in taksa. Za ostale otroke do 6. leta je bivanje brezplačno, od 6. do 15. leta starosti pa imajo 30% popusta. Ugodnost velja pri bivanju vsaj 2 noči

All inclusive paket s polpenzionom, kopanjem in elektriko na parceli je 32,80 € na osebo, otroci od 6 – 15 let imajo 30% popust

Cena najema mobilne hišice Terme Ptuj je do 23. junija 125 € na dan z vključenimi kopalnimi kartami za 4 +1 osebo, posteljnino in brisačami ter zaključnim čiščenjem.

Kamp Bled

V enem najboljših kampov v Sloveniji so čez zimo uredili dodatne premium kamping parcele, ki so dovolj velike tudi za večje avtodome in počitniške prikolice ter so opremljene z elektriko, vodo in odtokom, razširili pa so tudi vstop v sam kamp.

Ob urejenih parcelah se lahko odločite tudi za najem družinske mobilne hišice za 4+1 osebo ali glamping lesene hišice za 2 osebi.

Lokacija kampa Bled omogoča številne izlete – direktno iz kampa greste lahko na sprehod okoli jezera, leva stran poti ob jezeru je zelo primerna tudi za otroško kolesarjenje, rolanje ali vožnje s skiroji. Povzpnete se lahko na razgledno točko s klopco Ojstrica (30 min), lahko pa se odločite in potem nadaljujete pot še do druge razgledne točke Mala Osojnica (1h). Lep družinski izlet je iz kampa tudi do slapu Iglica nad Bohinjsko Belo (1h), z avtom pa se lahko zapeljete do soteske Vintgar (odprto od 16. aprila).

Lokacija kampa je odlična tudi za veslanje po jezeru (SUP deske, leseni čolni), ob kampu pa je urejen športni center z igrišči za košarko, nogomet, trampolini in prostor za lokostrelstvo.

Akcija kampiranja v kampu Bled na Avtokampi kartico:

- 22 € za 2 osebi in otroke do 6. leta, psa ter parcelo z elektriko v terminih do 31. maja (doplačilo turistična taksa in prijava)

- najem mobilne hišice za 4 +1 osebo - cena do konca maja 91 € + 30 € zaključno čiščenje

- najem glamping lesene hišice za 2 osebi z zajtrkom do konca maja 89 € oz. 98 €, če ima hišica dodatno še leseno kad z vročo vodo.

Kamp Lucija

Drugi največji kamp na slovenski obali, ki omogoča kampiranje ob morju. Lokacija kampa je v nesporedni bližini Marine Portorož in ob sprehajalno / kolesarski poti, ki pelje do Sečoveljskih solin.

Gostom kampa omogočajo tudi kopanje v prenovljenih bazenih z ogrevano morsko vodo v Morskem vodnem parku Termaris Bernardin - hotel Histrion po posebni ceni 8 € za 4 ure kopanja in otroci do 3,99 leta brezplačno.

Lokacija kampa Lucija je zanimiva za sprehode ob morju npr. do Portoroža in Pirana ali v nasprotno smer do solin, od kampa vodi tudi urejena kolesarska pot skozi tunel pri Avditoriju proti Strunjanu in Izoli.

V času prvomajskih počitnic bo 30. aprila in 1. maja v Padni potekal tradicionalni Praznik olja in bledeža, kjer bo istrska kmečka tržnica. Predstavili bodo avtohtone sorte oljčnega olja in jedi iz lokalno pridelanih sestavin npr. bledeža oz. blitve.

Internautica 2022 – mednarodna razstava navtike pa bo letos potekala od 5. do 8. maja v Marini Portorož.

Cena kampiranja v kampu Lucija je v aprilu in maju 6,50 € na osebo in 18 € za parcelo z elektriko ob morju oz. 12 € na delu pri recepciji. Otroci od 7 – 14 let doplačajo 5 €.

Na Avtokampi kartico nudijo 10% popust na ceno osebe.

Datum objave
Kategorija
Statistika
5695 ogledov