Pomlad v kampih v slovenskih termah, na Bledu in Obali

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Sloveniji imamo zelo raznolike kampe in pod "eno streho" jih največ združujejo pri Sava hoteli & resorti, ki upravlja termalna kampa Terme 3000 in Terme Ptuj, kamp Bled ter ob morju še kamp Lucija. Pripravili so zanimive pakete spomladanskega kampiranja in najema mobilnih hišic za prvomajske počitnice.

Kamp Terme 3000 – Moravske Toplice

Terme 3000 imajo ob hotelih in apartmajskem naselju prekmurskih hišic tudi kamp, ki je urejen tik ob zunanjih termalnih bazenih.

Lokacija je zanimiva predvsem za družinske počitnice, uživanje na bazenih in raziskovanju Pomurja npr. Expano – vrata v Pomurje, razgledni stolp Vinarium, doživljajski center Vulkanija, Tropski vrt v Dobrovniku, Bukovniško jezero …

Za ljubitelje kolesarjenja so iz Moravskih Toplic na voljo številne kolesarske poti, kolesa (tudi električna) pa si gosti lahko izposodijo v bližnjem Bike centru.

Gostom so na voljo urejene parcele opremljene z elektriko, omogočajo pa tudi »All inclusive« paket kampiranja, ki vključuje tudi polpenzion v hotelu in kopalne karte. Izjema glede All inclusive paketa je počitniški termin 27.4. - 2.5., ko paket ne bo možen.

Ob klasičnih bazenih imajo v Termah 3000 tudi nekaj vodnih igral za najmlajše in adrenalinskih toboganov za že pogumnejše otroke. Odprt je tudi bazen s črno termomineralno vodo. Od 26. aprila naprej bo odprtih tudi nekaj več zunanjih bazenov: skakalni bazen in veliki rekreacijski bazen Preostali bazeni, otroška igrala in tobogani bodo predvidoma odprti konec maja.

Akcija za prvomajske počitnice:

- 10% popust na ceno osebe na Avtokampi kartico (ne velja za paketne ponudbe)

- Družinska akcija, kjer ima 1 otrok do 12 let v spremstvu 2 odraslih oseb brezplačno nočitev s kopalno karto. Cena na osebo je 23 € in vključuje bivanje na parceli in kopanje v bazenih, doplača se elektrika in taksa. Za ostale otroke do 6. leta je bivanje brezplačno, od 6. do 15. leta starosti pa imajo 30% popusta (prvi otrok v spremstvu dveh pa je gratis). Ugodnost velja pri bivanju vsaj 2 noči

Kamp Terme Ptuj

Manjši kamp v sklopu Term Ptuj ob kampiranju omogoča tudi najem lepih mobilnih hišic za 4 +1 osebo, ki so zelo primerne za družinske počitnice.

Lokacija ob uživanju na bazenih omogoča tudi lepe izlete po samem Ptuju, tudi do središča Maribora ni daleč, priporočamo pa kolesarjenje po urejenih potek ob reki Dravi – najem koles omogočajo v termah.

Gostom kampa Terme Ptuj je omogočeno kopanje v notranjih termalnih bazenih, kjer so brez doplačila na voljo tudi savne. Lahko se odločite tudi za uživanje v wellness centru v Grand Hotelu Primus (doplačilo)

Akcija za prvomajske počitnice:

- 10% popust na ceno osebe na Avtokampi kartico (ne velja za paketne ponudbe)

- Družinska akcija, kjer ima 1 otrok do 12 let v spremstvu 2 odraslih oseb brezplačno nočitev s kopalno karto. Cena kampiranja in kopanja na osebo je 23 €, doplača se samo elektrika na parceli in taksa. Za otroke do 6. leta je bivanje brezplačno, od 6. do 15. leta starosti pa imajo 30% popusta. Ugodnost gratis 1 otrok do 12 let velja pri bivanju vsaj 2 noči

All inclusive paket s polpenzionom, kopanjem in elektriko na parceli je 39 € na osebo, otroci od 6 – 15 let imajo 30% popust

Cena najema mobilne hišice Terme Ptuj je v času prvomajskih počitnic 145 € na dan z vključenimi kopalnimi kartami za 4 +1 osebo, posteljnino in brisačami ter zaključnim čiščenjem.

Kamp Bled

V enem najboljših kampov v Sloveniji so v zadnjih letih uredili parcele za večje avtodome in počitniške prikolice, ki so opremljene z elektriko, vodo in odtokom, dodatno pa imajo tudi zunanjo kuhinjo, razširili so vstop v sam kamp, ob samem kampu pa je urejen nov športni center s trampolini.

Ob urejenih parcelah se lahko odločite tudi za najem družinske mobilne hišice za 4+1 osebo ali glamping lesene hišice za 2 osebi.

Lokacija kampa Bled omogoča številne izlete – direktno iz kampa greste lahko na sprehod okoli jezera, leva stran poti ob jezeru je zelo primerna tudi za otroško kolesarjenje, rolanje ali vožnje s skiroji. Povzpnete se lahko na razgledno točko s klopco Ojstrica (30 min), lahko pa se odločite in potem nadaljujete pot še do druge razgledne točke Mala Osojnica (1h). Lep družinski izlet je iz kampa tudi do slapu Iglica nad Bohinjsko Belo (1h), z avtom pa se lahko zapeljete do soteske Vintgar (odprto od 16. aprila).

Lokacija kampa je odlična tudi za veslanje po jezeru (SUP deske, leseni čolni), ob kampu pa je urejen športni center z igrišči za nogomet, velikimi trampolini, namizni tenis in prostor za lokostrelstvo.

Akcija kampiranja v kampu Bled na Avtokampi kartico > 23 € za 2 osebi in otroke do 6. leta, psa ter parcelo z elektriko v terminih do 31. maja (doplačilo turistična taksa in prijava).

Direktne ponudbe kampa Bled:

- 24 € za 2 osebi, osnovno parcelo z elektriko v primeru min. 3 nočitev

- najem mobilne hišice za 4 +1 osebo - cena do konca maja 107 € + 40 € zaključno čiščenje

- najem glamping lesene hišice za 2 osebi z zajtrkom do konca maja 91 € oz. 107 €, če ima hišica dodatno še leseno kad z vročo vodo.

Kamp Lucija

Drugi največji kamp na slovenski obali, ki omogoča kampiranje ob morju. Lokacija kampa je v neposredni bližini Marine Portorož in ob sprehajalno / kolesarski poti, ki pelje do Sečoveljskih solin.

Gostom kampa omogočajo tudi kopanje v prenovljenih bazenih z ogrevano morsko vodo v Morskem vodnem parku Termaris Bernardin - hotel Histrion po posebni ceni 8 € za 4 ure kopanja in otroci do 3,99 leta brezplačno.

Lokacija kampa Lucija je zanimiva za sprehode ob morju npr. do Portoroža in Pirana ali v nasprotno smer do solin, od kampa vodi tudi urejena kolesarska pot skozi tunel pri Avditoriju proti Strunjanu in Izoli.

V času prvomajskih počitnic bo 30. aprila in 1. maja v Padni potekal tradicionalni Praznik olja in bledeža, kjer bo istrska kmečka tržnica. Predstavili bodo avtohtone sorte oljčnega olja in jedi iz lokalno pridelanih sestavin npr. bledeža oz. blitve.

Cena kampiranja v kampu Lucija je v aprilu in maju 7,50 € na osebo in 20,50 € za parcelo z elektriko ob morju oz. 14 € na delu pri recepciji. Otroci od 7 – 14 let doplačajo 5,50 €. Na Avtokampi kartico nudijo 10% popust na ceno osebe.