Kampe fotografiramo z mobitelom LG G7

Datum objave
Kategorija
Statistika

Letno si naša ekipa ogleda več kot 80 kampov, ki jih tudi fotografiramo. Že dobro leto si pri tem pomagamo tudi z mobilnim telefonom LG.

Ekipa Avtokampi.si si letno ogleda nekje med 80 – 90 kampov in velik del obiskov je posvečen fotografiranju, ko vam želimo predstaviti vse najpomembnejše novosti v kampih. Fotografije si lahko potem ogledate pri samih opisih kampov ali pa na naši Facebook in Instagram strani.mobitel LG G7 - avtokampi.si

Pri fotografiranju uporabljamo dva fotoaparata – Nikonov DSLR in Canonov kompaktni fotoaparat, vendar pa v zadnjem letu večino fotografij naredimo kar z mobitelom. Med ogledom kampov ne želimo motiti gostov in mobitel nam pri tem omogoča, da ostanemo pri svojem delu dobesedno neopaženi.

Tehnologija fotografskega dela najnovejših mobitelov je že zelo dobra in mi smo se zaradi možnosti širokokotnih fotografij že lani odločili za nakup mobitela LG G6, letos pa smo v test dobili tudi novejšega »brata« telefon LG G7 ThinQ.

Terme 3000 - LG G7 - avtokampi.si
Mobilni telefon LG G7 ThinQ omogoča vrhunske fotografije in video
V Sloveniji številni poznajo LG po televizijah, veliko ljudi pa ne ve, da ima v ponudbi tudi odlične in cenovno dostopne mobilne telefone. Posebnost telefona LG G7 ThinQ je, da ima ob klasičnem objektivu tudi širokokotnega, ki omogoča, da fotografija zajame precej večji del, saj ima kar 107-stopinjski kot snemanja (običajno le okoli 70 stopinj). To s pridom izkoriščamo pri fotografiranju manjših kampov, mobilnih hišic, bazenov, sanitarnih objektov...

Obe kameri na zadnjem delu telefona naredita fotografije s 16 MP, na sprednjem delu pa je še ena »selfi« kamera z 8 MP, ki ima prav tako nekoliko širši kot snemanja, kar je praktično ko se slika več oseb. Fotografije so odlične in z zelo naravnimi barvami, z novostjo Super bright camera in zaslonkami od 1,6 do 1,9 (odvisno od kamere) pa LG G7 v nočnem času omogoča tudi do štirikrat bolj svetle posnetke od običajnih.
kamp Čikat - LG G7 - avtokampi.si

Fotografski del je opremljen je tudi s funkcijo umetne inteligence - AI CAM, ki glede na motiv fotografije ponuditi najboljše foto nastavitve. Za popotnike pa pogosto prav pride možnost fotografiranja s funkcijo Google Lens. Ta omogoča, da fotografirate znamenitost, telefon pa sam poišče vse informacije o njej. Za družinske fotografe je zanimiva tudi funkcija Portrait mode, ki ob fotografiranju oseb poskrbi, da bo ozadje zamegljeno.

Ob odličnih fotografijah pa telefon omogoča tudi zelo kakovostne video posnetke, saj zna v Full HD in v 4K velikosti posneti video s 60 sličicami na sekundo, omogoča pa tudi ročne nastavitve video snemanja - kratek video posnetek iz Term 3000 je pod novico.

Samo ohišje telefona je narejeno iz stekla, kar mu da lep izgled, a je priporočljivo namestiti zaščitni ovitek. LCD zaslon je velik 6,1 palca, kar je še ravno prav, da ga uporabljamo z eno roko in ga imamo pospravljenega v hlačnem žepu. Glede na stari model je sedaj zaslon precej bolj svetel, kar nam omogoča pregledovanje fotografij tudi pod direktno sončno svetlobo.
Glamping Malerič - LG G7 - avtokampi.si

Kot prvi telefon ima ob strani nameščen dodaten gumb, ki ob pritisku zažene Google Assistant, tak da lahko z glasovnimi ukazi pridemo do potrebnih informacij ali pa uporabimo Google Lens.

Telefon LG G7 ThinQ ima 64 GB notranjega spomina, kar nam povsem zadostuje za shranjevanje fotografij in video posnetkov, nudijo pa tudi modele s 128 GB spomina oz. razširitev z dodatno microSD kartico. Hitrost delovanja je izredna in tudi ob večkratnem hitrem fotografiranju ne prihaja do zamika, baterija pa ob normalni uporabi zdrži dan in pol. Pohvaliti moramo še hiter polnilnik, ki poskrbi, da je v dobri uri baterija zopet napolnjena.

Tehnični podatki mobitela LG G7
Sprednja selfi kamera: 8 MP z zaslonko F1.9 in 80-stopinjskim kotom
Zadnja kamera - 1: 16 MP z zaslonko F1.9 in 107-stopinjskim kotom
Zadnja kamera – 2: 16 MP z zaslonko F1.6 in 71-stopinjskim kotom
Procesor - Qualcomm® Snapdragon™ 845 in 4GB RAM in 64GB spomina
Baterija: 3.000 mAh
Dimenzije: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
Teža: 162 g
Cena: 599 eur - preverite pa ponudbo nakupa pri vaših operaterjih, ki omogočajo različne akcijske ponudbe