Kampa Dometic predstavlja zimski napihljiv predprostor za avtodome in prikolice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zimsko kampiranje je vse bolj priljubljeno, zato je podjetje Kampa Dometic kot prvo predstavilo napihljiv zimski predprostor, ki je zaradi PVC materiala in posebne oblike primeren tudi za kampiranje v nekoliko hladnejših temperaturah.

Vse več je kampov, ki so odprti tudi pozimi. Še največ jih je v bližini smučišč, saj tako gostom omogočajo smučanje, številni kampi pa nudijo tudi manjše wellnesse s savnami. Tako imamo npr. pri nas čez celo leto odprt kamp Danica v Bohinju in kamp Špik v Gozd Martuljku, v bližini smučišča Nassfeld je recimo kamp Schluga, prav tako imajo tudi številna italijanska smučišča urejene kampe.

Lastniki avtodomov in počitniških prikolic se tudi čez zimo vse večkrat odpravljajo na kampiranje. V primeru hladnejših temperatur in sneženja je priporočljivo imeti se seboj manjši predprostor, ki nudi dodatno vremensko zaščito pred počitniškim vozilom, omogoča odlaganje stvari in tako udobnejše kampiranje.

Zimski predprostor Kampa Dometic Air 260

Pri podjetju Kampa Dometic so ob začetku zime kampistom ponudili povsem nov model in prvi napihljiv zimski predprostor, ki je zaradi kompaktnih dimenzij (širina 260, globina 180 cm) in različnih načinov vpetja primeren za avtodome in počitniške prikolice.

Predprostor je »zimski«, ker je narejen iz zelo močnega PVC materiala » Weathershield™PVC«, ki je vodoodporen in zagotavlja vremensko zaščito tudi v najbolj ekstremnih zimskih razmerah. Streha zimskega predprostora je dvojna in ima takšno obliko, da sneg hitro zdrsne z nje, spodnji del baldahina pa je podaljšan, tako da nudi dodatno zaščito za sneg.

Prednja stranica ima okna z zavesami, stranici pa je v primeru toplejšega vremena možno odpreti. V primeru PVC materiala je zelo pomembno zračenje. To je rešeno z dvema zračnikoma na gornjem delu stranic baldahina, tako da sneg ali dež ne moreta priti v notranjost.

Predprostor Kampa Dometic Winter Air PVC 260 je na voljo je v dveh velikostih S in L. Razlika je v višini pritrjevanja – model S je primeren za avtodome ali prikolice z višino pritrjevanja od 235 do 250 cm, L pa od 250 do 265 cm. Pritrditev je mogoča na več načinov - na tiru ali keder tirnici na vozilu, ima pa predprostor tri različne keder debeline: 4, 6 in 7 mm.

Zračne tube in enotočkovni sistem napihovanja (vse tube so med seboj povezane) omogočajo zelo hitro postavitev predprostora. Zračne komore so dobro zaščitene in ne potrebujejo vzdrževanja. Idealen tlak je med 7 in 9 psi, testirane pa so celo do 22 psi. V primeru močnejšega sneženja so predprostoru priložene dodatne kovinske podporne palice.

Več informacij o predprostoru za zimsko kampiranje dobite na spletni strani trgovine NaZraku.si, kjer lahko naročite vse izdelke Kampa - www.nazraku.si