Kamp Velenje bo prenovljen in odprt že v začetku julija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Rudnik Velenje je v začetku maja sporočil, da je za nekaj več kot milijon evrov prodal kamp Jezero ob Velenjskem jezeru, Hitro smo stopili v stik z novim lastnikom in pridobili prve informacije o planih za kamping sezono 2022.

Kamp Velenje bo novo ime sedaj že bivšega kampa Jezero, ki leži tik ob Velenjski plaži. Novi lastnik kampa je Rajko Fajmon, ki je takoj po podpisu pogodbe z ekipo že pričel s prvo fazo prenove kampa, saj se turistična sezona hitro bliža.

Po novem bo kamp odprt čez celo leto in do 1. julija želijo vzdolž jezerske obale urediti 120 kamping parcel opremljenih z elektriko in zgraditi nov sanitarni objekt, ki bo prilagojen tudi otrokom in invalidnim osebam.

Del kampa bo namenjen tudi mobilnim hišicam in v planu je postavitev 8 modernih hišic slovenskega proizvajalca Adria Home, ki bodo opremljene z dvema spalnicama, dvema kopalnicama, kuhinjo, dnevnim prostorom in veliko teraso.

Prenovili je tudi objekt, kjer deluje restavracija, delno prenovo bo deležna tudi recepcija.

Pri opisu kampa Velenje smo objavili tudi okviren cenik kampiranja in najema mobilnih hišic, v času izven glavne sezone pa bodo omogočili tudi 30% popust na kampiranje na Avtokampi kartico.

V kampu bodo dobrodošli tudi kužki, za katere bodo uredili tuš, ob Velenjskem jezeru pa je že urejena pasja plaža.

Lokacija kampa Velenje je odlična za kolesarske izlete in že konec leta 2023 bo do mesta prišla znana kolesarska pot Štrekna, ki sedaj poteka od Zgornjega Doliča do Dravograda in naprej v Avstrijo.

V kampu bo tudi športni center ZOO station, kjer omogočajo izposojo SUP desk in šolo surfanja. Vsako poletje pa se na plaži veliko dogaja, urejena so vodna igrala, manjši bazen za najmlajše kopalce, omogočajo izposojo čolnov in jadrnic.