Kamp Špik nudi aktivno kampiranje za vso družino

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Špik - Gozd Martuljek je odprt čez celo leto. Sodi med lepše urejene kampe v Sloveniji in s ponudbo navduši družine in aktivne kampiste, ki radi kolesarijo ali se odpravijo na pohode po okolici kranjske Gore in Mojstrane.

Lanskoletno odprtje kampa Špik so se razveselili številni kampisti. Zanimiv podatek je, da kar kamp Špik - avtokampi.si30% gostov v kamp Špik prihaja iz Slovenije. Mi smo si kamp ogledali že ob sami gradnji, potem pa smo bili v kampu še večkrat, vendar le za en dan, da smo preverili urejenost.

Letos konec avgusta pa smo kamp Špik obiskali tudi kot gostje in v njem preživeli podaljšan vikend. Šotor smo postavili v zadnji del kamp, kjer je bil v bližini otroški pustolovski park z igrali na drevesih, pa tudi do sanitarij nismo imeli veliko. Ker so noči že hladne, smo izbrali kar sončno parcelo, tako da smo zajtrke pojedli že na soncu.

Pod novico in pri opisu kampa Špik si lahko ogledate nove fotografije.

Kamp Špik - vzorčen primer slovenskega kampa
Kamp Špik  je lep lahko lep primer urejenosti slovenskega kampa. Na tak način bi lahko uredili še nekaj kampov, ki bi lahko bili tudi manjši. Kamp nudi vse, kar gost potrebuje, v kamp Špik - avtokampi.sisodelovanju s celotno destinacijo pa gostom nudi tudi veliko dodatnih aktivnosti. Tukaj imamo v mislih predvsem odlično urejeno kolesarsko pot od Gozd Martuljka proti Kranjski Gori, ki je primerna tudi za družinsko kolesarjenje, možnost kopanja v poletnih mesecih v prenovljenem jezeru Jasna, številne možnosti družinskega pohodništva npr. Martuljški slapovi, slap Peričnik v Mojstrani, ogled skakalnic v Planici, Zelenci - izvir reke Save Dolinke...

Kamp Špik je odprt čez celo leto in gostom nudi 200 lepo urejenih parcel, ki so večinoma pokrite s travo. Za avtodomarje imajo tudi poseben del peščenih parcel, ki je namenjen tudi zimskemu kampiranju. Povsod je možen priklop na elektriko, nekaj parcel pa ima tudi vodo. Lahko izbirate med zelo senčnimi ali bolj sončnimi parcelami.

Sanitarije v kampu so lepo urejene, z veliko lesa in po našem mnenju so kamp Špik - avtokampi.situdi dovolj velike kar se tiče števila umivalnikov, wc-jev in tušev. Sanitarije so ogrevane in prilagojene otrokom, imajo pa tudi otroško kopalnico ter previjalnico. Letos so v sklopu prenove trgovine uredili še ene manjše sanitarije. Prostor za pomivanje je urejen skupaj s prostorom za pranje oblačil, kjer je na voljo tudi pralni stroj. Zanimivo je, da so koši za ločevalne smeti tudi v pomivalnici, kar je zelo priročno.

Letošnja novost v kampu Špik je prenovljena in dobro založena trgovina, kjer lahko naročite tudi pice, v ponudbi pa smo videli tudi meso za žar, nov je tudi lokal, kjer poleg pijač in sladoleda ponujajo tudi rogljičke, ob večerih pa pripravijo popotniške predstavitve po slovenskih gorah in tujini. Za otroke je urejen mini pustolovski park na drevesih, ki je primeren za otroke nekje od 4 do 12 leta. Mogoče bi uredili še kakšen dodatna igral za najmlajše otroke, ki si na obstoječa plezala še ne upajo.

kamp Špik - avtokampi.siOb kampu deluje tudi hotel z wellness centrom, v katerem imajo gosti kampa 10% popust, ob njem pa je tudi urejeno igrišče za odbojko na mivki, badminton in otroško igrišče. Občina je lani napovedala tudi izgradnjo naravnega kopališča, vendar kot je nam znano, je prišlo do težav pri pridobivanju dovoljenj. Je pa možen dostop do struge reke Save Dolinke, kjer je tudi prostor za sončenje.

Sicer pa je glede na ponudbo kamp Špik resnično odličen kamp za vse družine in tudi za tiste, ki si želijo aktivnih počitnic. Sam kamp je zelo miren, čez dan se skorajda popolnoma izprazni, saj se gostje odpravijo na oglede po celotni dolini. V zimski sezoni pa je primeren tudi za smučarje, saj je večkrat dnevno povezan z avtobusno povezavo s Kranjsko Goro.

Cenejše kampiranje v kampu Špik
Kamp Špik nudi tudi 5% popust na Avtokampi.si kamping kartice, ki jo brezplačno naročite tukaj. Več informacij o ponudbi in cenah kampiranja v Gozd Martuljku pa dobite na kamp Špik.