Kamp Šobec - spisek novosti in akcijska ponudba kampiranja

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Šobec v Lescah sodi med največje kampe v Sloveniji. Na tej lokaciji deluje že vse od leta 1956. V zadnjih letih je bilo v kamp vloženih veliko sredstev v prenovo in pohvalno je, da so ob tem vedno skrbeli tudi za ohranjanje naravnega videza kampa. Kamp se odpira 9. aprila, na Avtokampi kartico pa v določenih terminih nudijo 15% popust na kampiranje.

Kamp Šobec so po veliki naravni nesreči, ko je v zimi leta 2014 žled podrl več kot polovico dreves, pričeli prenavljati. Najprej celotno osnovno infrastrukturo pod zemljo in z izgradnjo nove čistilne naprave, potem pa tudi z ureditvijo parcel, prenovo sanitarij, recepcije, zgradili so nov objekt z restavracijo, trgovino, pisarnami in apartmajem, prenovili plažo okoli bajerja in dodali nov lokal ….

Za sezono 2022 so pripravili kar nekaj novosti:

> prenova 10 lesenih bungalovov

> prenova osrednjega otroškega igrišča pri bajerju

> ureditev novih poti na neparceliranem delu kampa

> nov sistem vstopa z vozilom v kamp – odpiranje zapornice na podlagi odčitavanja registrskih tablic

> izboljšan wifi po kampu

> virtualni sprehod po kampu – pred rezervacijo parcele si gost lahko ogleda celoten kamp na računalniku ali telefonu.

Tudi letos so s pomočjo gasilcev iz društev Lesce in Hlebce izpraznili bajer in ga temeljito očistili, tako da je pripravljen na novo kopalno sezono.

Kamp Šobec gostom nudi okoli 300 urejenih kamping parcel ob reki Savi in ob bajerju in dodatno še 300 neparceliranih mest v osrednjem delu kampa. Posebnost kampa je, da je večina parcel urejenih na travnati podlagi, tako da je zelo prijetno tudi za šotoriste. Parcele comfort in Premium lake so dodatno opremljene tudi z vodo in odtokom, kar je dobrodošlo za lastnike avtodomov in počitniških prikolic.

Sanitarni objekti so moderno urejeni - štirje so večji na parcelah pri bajerju pa je še eden manjši objekt, tako da tudi ob jutranjih in večernih urah ni gneče. lani so izven kampa uredili tudi oskrbovalno postajo za avtodome.

Ob klasičnem kampiranju pa v kampu Šobec omogočajo tudi bivanje v prenovljenih lesenih bungalovih. Gre za hiške urejene v tradicionalnem gorenjskem slogu, ki pa ga niso želeli spreminjati, ob prenovi pa so večino starih lesenih delov obdelali in ponovno uporabili.

Notranjost bungalovov je tako še vedno polna lesa, razporeditev prostorov pa omogoča udobne počitnice za 5 + 1 osebo. V pritličju je dnevni prostor, s popolnoma opremljeno kuhinjo in kopalnico, vsak bungalov ima tudi teraso, v nadstropju pa sta dve spalnici – ena z zakonsko posteljo in še eno dodatno posteljo, druga z dvema ločenima posteljama. Dodatno ležišče se lahko uredi v dnevnem prostoru. Bungalovi so ogrevani, tako da so primerni za bivanje čez celotno sezono.

Če pa si želite malce posebne namestitve, pa imajo v objektu nad restavracijo moderno in stilsko urejen apartma za 4 osebe. Na voljo sta dve spalnici z zakonsko posteljo, velik dnevni prostor in kuhinja ter dve kopalnici.

Aktivne kamping počitnice

Lokacija kampa Šobec omogoča samo uživanje v senci borovcev ob šumenju reke Save, lahko pa izkoristite možnosti številnih aktivnosti. Poleti je na prvem mestu kopanje v bajerju (del kopališča je urejen tudi za najmlajše obiskovalce), večina gostov pa se s kolesi odpravi po urejeni poti do Bleda in potem še okoli Blejskega jezera.

Iz kampa vodijo tudi številne pohodniške poti npr. za družine je primeren 1 urni pohod na Talež od koder boste imeli prekrasen pogled na Bled in celotno dolino. Peš se lahko odpravite tudi do Radovljice ali po nabrežju Save.

Za otroke je v kampu veliko zanimivosti od prenovljenega osrednjega igrišča do drugih igral, mini golfa, igrišča za košarko, nogomet, odbojko na mivki, 100 m od kampa so urejena teniška igrišča. V poletnih mesecih organizirajo tudi otroško animacijo.

Odločite se lahko za družinskih rafting po reki Savi, zipline Dolinka, soteskanje, jahanje konj, na Bledu pa še poletno sankanje in adrenalinski park na Straži.

V Šobec z Avtokampi kartico

Da bo kampiranje nekoliko cenejše, so v kampu Šobec pripravili dodaten popust za imetnike Avtokampi kartice.

Tako lahko v terminih od 9. aprila do 10. julija in potem od 23. avgusta do 2. oktobra kampirate s 15% popustom, zato predvsem za počitniške termine v juniju, juliju in avgustu svetujemo, da uredite rezervacijo.

Več o kampiranju v kampu Šobec in rezervacije parcel >>