Kamp Perna – aktivne počitnice na Pelješcu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Pelješac je vsako leto bolj priljubljen za kampiranje, saj ima lepe plaže, ob tem pa nudi tudi številne možnosti aktivnega dopusta. Predstavljamo kamp Perna, kjer bodo letos ob urejenih parcelah in najemu mobilnih hišic dopolnili ponudbo z možnostjo najema glamping šotorov za 2 osebi.

Nekateri Dalmacijo povezujejo z uživanjem na soncu, kjer se vse dogaja malce počasneje. Na Pelješcu pa je malce drugače, saj na polotok na dopust prihajajo ljubitelji aktivnosti na morju, kolesarji, pohodniki … Zemljevid nekaterih najbolj priljubljenih kolesarskih in pohodniških poti na Pelješcu dobite tukaj >

Pelješac bo letos dobil tudi hitrejšo cestno povezavo, saj je Pelješki most že dokončan, zdaj pa še hitijo z izgradnjo povezovalnih cest. Zadnje informacije so, da bi most lahko za promet odprli okoli 20. julija.

Kamp Perna – parcele, mobilne hišice in glamping šotori

Kamp Perna leži v kraju Kućište na zahodnem delu Pelješca oz. bolje rečeno nasproti mesta Korčula. Gre za te kraje večji kamp, ki vključuje 128 urejenih in označenih kamping parcel opremljenih z elektriko.

Parcele ob morju so najlepše, vendar pa imajo najmanj sence, zato v primeru, da bi radi imeli senco, raje izberite parcelo v osrednjem delu kampa, kjer je tudi sanitarni objekt.

Cene kampiranja so za 2 osebi v drugi polovici junija od 26 do 29 €, v glavni sezoni pa od 37 do 42 € - višja cena velja za parcele pri morju.

Imetniki Avtokampi kartice boste prejeli 5% popust na kampiranje - kamping kartico brezplačno naročite tukaj >

Na levi strani kampa Perna so postavljene mobilne hišice za 4 – 6 oseb. Na voljo je več različnih tipov hišic glede na velikost 24 ali 32 m2, vse hišice pa imajo dve spalnici, kopalnico, kuhinjo, teraso in klimatsko napravo.

Nekaj starejših mobilnih hišic, ki vključujejo enostavnejšo opremo, je postavljenih v neposredni bližini morja. Te hišice so cenovno ugodnejše.

Cene najema mobilne hišice so odvisne od točnega termina - za termine sredi junija so cene za starejše hišice od 64 € in za novejše hišice od103 € / noč.

Letošnja novost so glamping šotori, ki so jih postavili ob robu kamping parcel in jih lahko rezervirate od 17. junija naprej.

Gre za štiri šotore, ki s površino 18 m2 omogočajo udobne počitnice za 2 odrasli osebi, dodatno pa lahko prespi tudi še en otrok.

Glamping šotori so opremljeni z zakonsko posteljo in pomožnim ležiščem, mini hladilnikom ter manjšo teraso pred šotorom. S seboj lahko vzamete tudi psa, saj so v kampu dobrodošli, dovoljeni pa tudi v mobilnih hišicah in glamping šotorih.

Cene najema glamping šotora so odvisne od točnega termina - za termine sredi junija so cene od 66 € / noč.

Rezervacije glamping šotorov, parcel in mobilnih hišic >

Aktivnosti v kampu Perna

Plaža v kampu Perna je prodnata, nekaj sence dreves se najde predvsem na levi strani plaže.

Poleti običajno okoli 12. ure v kanalu zapiha ugoden maestral, kar izkoristijo ljubitelji surfanja in kajtanja za odhod na morje. V kampu imajo tudi deskarski center s šolo, kjer v angleščini izvajajo tečaje surfanja in kajtanja.

Lokacija kampa je tudi odlično izhodišče za pohod na goro Sv. Ilija (961 m), ki je najvišja na Pelješcu. Poleti je najbolje na pot kreniti že zelo zgodaj zgodaj zjutraj, saj so potem temperature hitro previsoke, celotna pot in povratek pa traja 4 - 5 ur. Ne pozabite vzeti veliko vode. Z vrha Pelješca je prekrasen pogled na sosednje otoke in celoten polotok Pelješac.

V samem kampu imajo tudi nekaj otroških igral, namizni tenis, za otroško kolesarjenje ali vožnje s skiroji in rolerji pa je primerna tudi lokalna cesta, ki ob morju pelje do kraja Viganj.

Kamp ima trgovino, restavracijo in lokal, iz kampa pelje tudi taxi ladjica do Korčule, tako da greste lahko tudi na izlet in sprehod po lepe starem delu mesta.