Kamp Park Soline iz Biograda rekorder med hrvaškimi kampi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kljub recesiji in napovedani slabši turistični sezoni so v kampu Park Soline iz Biograda ob koncu lanske sezone beležili kar 25% več nočitev kot v letu 2008, kar je rekord med vsemi hrvaškimi kampi. Ta kamp obstaja na tem mestu že vse od leta 1963, ko je imel vsega skupaj 30 parcel in so v eni sezoni uresničili 500 nočitev. Tako je kamp z občasnimi manjšimi izboljšavami preživel do leta 2006, ko je upravljanje kampa prevzelo podjetje Ilirija d.d., ki je takoj začelo z načrtovano rekonstrukcijo kampa.

Kljub recesiji in napovedani slabši turistični sezoni so v kampu Park Soline iz Biograda ob koncu lanske sezone beležili kar 25% več nočitev kot v letu 2008, kar je rekord med vsemi hrvaškimi kampi.
park soline, soline, kamp soline, autocamp, soline, camp park soline
Ta kamp obstaja na tem mestu že vse od leta 1963, ko je imel vsega skupaj 30 parcel in so v eni sezoni uresničili 500 nočitev. Tako je kamp z občasnimi manjšimi izboljšavami preživel do leta 2006, ko je upravljanje kampa prevzelo podjetje Ilirija d.d., ki je takoj začelo z načrtovano rekonstrukcijo kampa.

Že v prvem letu so v popolno preureditev vložili deset milijonov evrov. Povsem na novo so zgradili vso infrastrukturo, zgradili tri in obnovili štiri sanitarne bloke, uredili parcele in organizirali dodatno ponudbo. Kamp sedaj sprejme do 3.000 gostov in ima 900 parcel, od katerih je 600 velikih med 100 in 120 m2 in imajo urejene priključke za elektriko, vodo, odtok ter celo dostop do interneta.

Za novo sezono 2010 so v kampu Soline gostom ponovno pripravili nekaj novosti, in sicer so asfaltirani poti v gornjem delu kampa, za boljšo prometno ureditev dodali pravo krožišče in dodatno uredili plažo. Gostom bo od samega začetka sezone na voljo tudi novi rajski vrt s kamnito hišico, kjer bo urejen prostor z žarom. Ob gostilni, ki leži tik ob plaži, so uredili novo vinoteko, v kateri bodo uživali vsi ljubitelji dobrega dalmatinskega vina.camp soline, kamp soline biograd

Na območju kampa Soline daje senco parcelam kar 5.000 borovcev, znotraj kampa pa so z avtohtonimi mediteranskimi rastlinami uredili manjše botanične otoke, ki krasijo posamezne dele kampa. Tako je kamp pridobil štiri kakovostne zvezdice in sodi med deset najboljših hrvaških kampov.

Gostom je v kampu na voljo vsa potrebna infrastruktura od trgovine, mesnice, restavracije, lokala, dostopa do interneta, otroškega igrišča ter igrišča za košarko, odbojko, namizni tenis in balinanje. Teniški center, ki deluje v sklopu kampa,  je oddaljen samo 200 metrov. Ob večerih pa se večina obiskovalcev odpravi na pol urno sprehajanje po obalni poti do središča Biograda ali pa obsedi kar na plaži kampa in uživa v prekrasnem sončnem zahodu.camp soline, kamp soline biograd

V kampu so v zadnjih letih postavili kar 100 mobilnih hišic za 6 oseb, ki so popolnoma opremljene s kopalnico, spalnico z zakonsko posteljo, dodatno sobo z dvema ločenima posteljama, kuhinjo in dnevnim prostorom s kavčem, ki ga je možno spremeniti v posteljo. Pred hišico je urejena terasa, vsaka pa ima tudi klimatsko napravo. Tako v kampu omogočajo najem in tudi nakup mobilne hišice.

V sezoni 2008 so gostje v kampu Park Soline poskrbeli za 162.000 nočitev, kar je bilo kar 50 % več kot v predhodnem letu. V lanski sezoni so do konca septembra imeli več kot 200.000 nočitev, kar je 25 % več kot predhodno sezono. Ta podatek ima še večjo težo, če upoštevamo dejstvo, da je bil po uradni statistiki obisk v vseh hrvaških kampih 2 % nižji kot v predhodnem letu. Največ gostov v kamp Soline prihaja iz Nizozemske (25 %), sledijo pa Nemci, Slovenci in Čehi. Kot pravijo v kampu so njihovi gosti v večini ljubitelji narave, ki želijo počitnice preživeti tik ob morju, povezani z naravo ter ob tem še vedno imeti možnost uživanja v udobju celotne infrastrukture, ki jo nudi kamp Park Soline.

Več informacij o samem kampu in o aktualni ponudbi kampa Park Soline dobite tudi na njihovi spletni strani: www.campsoline.com.

cam soline, kamp biogradkamp park soline, camp biograd, avtokamp soline, autocamp biograd, park soline, camping soline