Kamp Lijak – Ozeljan odpira tekmovalni kolesarski park - pumptrack

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vipavska dolina veliko dela na promociji aktivnega turizma, kjer prvo mesto zaseda kolesarstvo. V zadnjih letih so uredili številne kolesarske poti, kar je še posebej dobrodošla saj je kolesarska sezona v dolini precej daljša kot v osrednji Sloveniji. V kampu Lijak v Ozeljanu pa bodo sredi aprila odprli nov zemeljski kolesarski park - pumptrack.

V kampu Lijak se stalno nekaj dogaja, pred leti so prenovili restavracijo Termika in jo sedaj pripeljali na višji nivo gastronomske ponudbe.

Lansko letos so zaradi vse večjega števila gostov z avtodomi uredili tudi camper stop, kjer se ustavijo predvsem gostje na poti po Sloveniji.

Kamp Lijak je odlično izhodišče tudi za vse padalce, ki imajo nad kampom lepo urejeno vzletišče. Za goste pa omogočajo tudi tandemske polete.

Ob urejenih parcelah za kampiranje nudijo tudi najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb.

Je pa kampiranje v kampu Lijak cenejše, če boste ob prijavi pokazali našo Avtokampi kartico - cena je 22 € za 2 osebi na parceli z elektriko v terminu 1.1. - 26.6. & 5.9. - 31.12., v terminu glavne sezone 26.6. - 5.9. velja 5% popust.

NOVO – tekmovalni zemeljski pumptrack

V kampu Lijak je ekipa BATT Crew v zadnjem mesecu zgradila nov kolesarski park, ki bo omogočal tudi tekmovanja.

Gre za zemeljsko verzijo pumptrack proge, ki vključuje vse potrebne objekte (on-off, table, step up step down, različne bande, most).

Otvoritev je predvidena v četrtek, 14. aprila 2022, ob 17. uri

Vipavska dolina - nepozabna doživetja na kolesu

Obiščite Vipavsko dolino že spomladi, ko je vse lepo zeleno, temperature pa so prijetne za kolesarjenje. Veliko lepih poti imajo po dolini, ki so manj zahtevne, bolje pripravljeni kolesarji ali pa če imate električno kolo pa se bodo z veseljem zapeljali še na Trnovsko planoto, Nanos ali pa proti Krasu, kjer so prijetni klanci.

Za družine priporočamo kolesarjenje po urejenih potek ob reki Vipavi ali pa iz Vipave do Ajdovščine in potem preko Lokavca do Vipavskega Križa.

Več o ponudbi kolesarjena v Vipavski dolini >>