Kamp Koren prvi slovenski kamp s certifikatom Ecocamping

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Koren iz Kobarida že vrsto let deluje po ekoloških standardih. Poleg kampiranja omogoča tudi najem lesenih apartmajskih koč, lani pa so v kampu odprli tudi adrenalinski park

Kamp Koren iz Kobarida je letošnjo pomlad postal prvi slovenski kamp, ki je uvrščen s skupino evropskih ekoloških kampov s certifikatom Ecocamping, kamp Koren Kobaridv katero trenutno sodi le 241 kampov (na Hrvaškem le kamp Glavotok).

Ti kampi so morali zadostiti stroke kriterije nemških inšpektorjev, ki preverjajo delovanje in vodenje kampa. Kamp Koren je sicer leta 2011 že prejel evropsko okoljsko oznako Eko marjetica, sedanje priznanje pa je najvišja možna nagrada v Evropi na področju ekološkega kamping turizma.

V kampu Koren že vrsto let skrbijo za ekološko delovanje v sožitju z naravo. Vodo ogrevajo s pomočjo solarnega sistema, sanitarni prostori so opremljeni s sistemi za varčno porabo vode za čiščenje pa se koristijo okolju prijazna čistila, po celotnem kampu uporabljajo energetsko varčno razsvetljavo. V kampu imajo lastno biološko čistilno napravo, ki jo bodo v letošnjem letu še nadgradili, za zalivanje rastlin pa uporabljajo deževnico, ki jo zato zbirajo v posebnih zbiralnikih.kamp Koren Kobarid

Gosti kampa Koren lahko prespijo v eni od šestih lesenih ekoloških apartmajskih koč, ki so zgrajene iz masivnega lesa, za izolacijo strehe pa so uporabili reciklirano celulozo, za ogrevanje vode pa prav tako skrbi solarni sistem.

V kampu deluje mini trgovinica, v kateri so vsak dan na voljo dobrote iz lokalnih kmetij od domačega sadja in zelenjave do sirov, zelišč, začimb, medu in drugih dobrot.

Za letošnjo kamping sezono so v kampu Koren pripravili nova otroška igrala, že lansko leto pa so ob sami reki Soči uredili adrenalinski park Reli, ki je namenjen predvsem družinam in različnim skupinam. Ne gre pa pozabiti vseh ostalih športnih aktivnosti, ki jih lahko počnete v samem kampu in njegovi okolici npr. plezanje po 8 metrov visoki plezalni steni, igranje odbojke, lahko pa si tudi izposodite kolo in se odpeljete po številnih urejenih kolesarskih poteh. Seveda pa dolina reke Soče omogoča številne atraktivne športe na sami reki (rafting, soteskanje...) ali ob njej pohodništvo in ribarjenje.

Obiščite prvi kamp v Sloveniji z oznako Ecocamping in uživajte v bogati turistični ponudbi Kobarida in dolini reke Soče. Več informacij o ponudbi kampa Koren dobite na tel. št. recepcije kampa 05 389 13 11  in na spletni strani www.kamp-koren.si.