Kamp Koren in Nadiža vas vabita, da spoznate Kobarid in njegovo okolico

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zakaj ne bi vsaj en vikend preživeli v kampu ob Soči ali Nadiži? Preverite kaj ponuja Kobarid in njegova okolica!

Ste že razmišljali, da bi letošnji kamping dopust preživeli v katerem od slovenskih kampov? Vas motijo dolge poti, kolone vozil na poti proti jugu, čakanje na mejnih prehodih, vročina in gneča na plažah?kamp Koren Kobarid Soča

Priporočamo vam obisk kampa Koren v Kobaridu ali pa kampa Nadiža ob istoimenski reki v Podbeli. Oba kampa sta odlični izbiri predvsem za pestre družinske počitnice ter za vse tiste, ki ste željni aktivnih počitnic v res neokrnjeni naravi.


Kamp Koren - Kobarid
Reka Soča je že od nekdaj sinonim za adrenalin in smaragdno lepoto s katero privablja številne domače in tuje turiste. Kamp Koren leži na samem robu Kobarida od katerega ga loči le Napoleonov most iz leta 1750. Sodi med najstarejše slovenske kampe, ob tem pa je tudi prvi kamp, ki je pridobil Eko marjetico, evropsko oznako za okolju prijazno delovanje. V kampu Koren je namreč vse je urejeno z mislijo na naravo in varovanje okolja. Zato ločeno zbirajo odpadke, energijo za ogrevanje vode pridobivajo s pomočjo sončnih kolektorjev, uporabljajo razgradljiva čistilna sredstva, hkrati pa si prizadevajo gostom ponuditi tudi čim več izdelkov iz lokalne ekološke pridelave: sezonsko sadje in zelenjavo, sir, suhomesne izdelke, med. Uredili so tudi zeliščni vrt, kjer so na voljo sveže začimbe.kamp Koren Kobarid Soča

Kamp Koren ima parcele urejene na dveh večjih platojih. Prilagojene so gostom z avtodomi ali prikolicami, za šotoriste pa imajo tudi nekaj posebnih teras namenjenih samo njim. V kampu imajo tudi 6 lesenih eko brunaric, od katerih vsaka sprejme do šest oseb. Ob tem pa so gostom v kampu namenjene tudi lepo urejene sanitarije, nudijo savno in številne možnosti za rekreacijo: odbojka, plezalna stena, namizni tenis, balinišče, najem koles. Radi vam bodo pomagali tudi pri izbiri adrenalinskih aktivnosti na Soči in v zraku.

Letošnja novost bo tudi odprtje novega adrenalinskega parka v samem kampu, ki bo še dodatno popestril  ponudbo. Ob tem pa moramo pohvaliti novo spletno stran kampa Koren www.kamp-koren.si, kjer boste dobili vse potrebne informacije za preživetje lepega kamping dopusta ob Soči.


Kamp Nadiža - Podbela

Kamp Nadiža je od Kobarida oddaljen le dobrih kamp Nadiža Podbela10 km v smeri Breginja in italijanske meje. Leži v vasi Podbela, tik ob reki Nadiži, ki je v poletnih mesecih toplejša od Soče in tako bolj primerna za kopanje. Zato je kamp Nadiža zelo primeren za družine z otroki, za katere so  uredili igrišče s številnimi igrali, tobogani, trampolini, gugalnicami in peskovnikom. Športniki bodo lahko koristili igrišča za košarko, odbojko na mivki, mali nogomet, namizni tenis in balinanje, omogočajo tudi najem koles s katerimi se lahko odpeljete po Breginjski kolesarski poti.

Kamp je urejen v dveh delih, osrednji je urejen ob recepciji kampa in je namenjen predvsem šotoristom in pavšalnim gostom, na tem delu pa sta tik ob reki postavljeni tudi dve počitniški prikolici, ki sta namenjeni najemu in sta popolnoma opremljeni.

Novejši del kampa leži cca 500 metrov stran, kjer so uredili kamp Nadiža Podbelaparcele, ki so opremljene z elektriko vodo in odtokom in tako primerne predvsem za goste z avtodomi in prikolicami. Na tem delu kampa so že lani postavili dve leseni mobilni hišici, ki sprejmejo do 7 oseb (5 odraslih in 2 otroka). Zaradi velikega povpraševanja so letos na travniku pod obstoječima postavili še dodatni dve leseni mobilni hišici. Vse so opremljene s kuhinjo, dnevnim prostorom, dvema spalnicama, kopalnico in zunanjo leseno teraso.

Na spletni strani kampa Nadiža www.kamp-nadiza.com  boste dobili še več informacij o kampu, omogočajo pa tudi pregled zasedenosti mobilnih hišic in počitniških prikolic ter online rezervacije.


slika.asp?slika=8329