Kamp Glavotok v elitnem klubu evropskih ekoloških kampov

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Glavotok leži na zahodni strani otoka Krka. Letos so sprejeli odločitev in svoje poslovanje popolnoma prilagodili zahtevam ekološkega kampiranja. https://

Kamp Glavotok z otoka Krka je letos jeseni dobil tudi uradno potrditev, da vse stroge ekološke kriterije za uvrstitev v skupinokamp Glavotok Krk ecocamping 250-ih evropskih kampov iz Nemčije, Avstrije, Švice in Italije, ki sodijo v skupino Ecocamping. Tako je kamp Glavotok prvi hrvaški kamp s certifikatom Ecocamping, ki ga bo prejel januarja 2013 na svečani podelitvi na turističnem sejmu v Stuttgartu.

Kamp Glavotok leži na zahodni strani otoka Krka, ki jo domačini imenujejo tudi šotovento, ker je zaščitena pred močno burjo. Od mesta Krk je kamp oddaljen približno 15 km. V kampu Glavotok imajo 250 urejenih kamping parcel in po novemkamp Glavotok Krk ecocamping tudi 8 mobilnih hišic, ki jih lahko najamete. Celoten kamp je urejen v odlični senci hrastovih dreves, lahko pa se pohvali tudi z lepo obalo in tremi prodnatimi zalivi. Njihova plaža je zaradi urejenosti tudi nagrajena z modro zastavo.

V kampu deluje tudi restavracija, od športnih zadev pa je najbolj znan potapljaški center, ki deluje v samem kampu Glavotok, imajo pa tudi igrišče za odbojko, namizni tenis in košarko. V kampu si lahko tudi izposodite kolo oz. skuter.

V kampu Glavotok že od vsega začetka delovanja skrbijo za zaščito narave. Imajo lastno čistilno napravo za odpadne vode, skrbijo za ločeno zbiranje odpadkov, letos pa so se odkamp Glavotok Krk ecocampingločili, da bodo vstopili v elitno kategorijo eko kampov, ki celotno poslovanje podrejajo ekološkemu kampiranju.

Tako so spomladi imeli prvi inšpekcijski pregled, po katerem so morali dopolniti še nekatere varnostne zadeve v kampu (ureditev sprehajalnih poti, postavitev dodatnih varnostnih ograj na sami plaži itd.). Ob jesenskem pregledu nemških inšpektorjev pa so dobili zeleno luč za pridobitev naziva Ecocamping.

Več informacij o samem kampu Glavotok lahko izveste tudi na njihovi spletni strani: www.kamp-glavotok.hr, ki je tudi lepo prevedena v slovenščino.