Kamp Baldarin – prvi kamp na Cresu in Lošinju z membransko čistilno napravo

Datum objave
Kategorija
Statistika

V kampu Baldarin so zaključili največjo investicijo v kampe na otoku Cresu in Lošinju. Zgradili so čistilno napravo in dodali nove mobilne hišice.

Kamp Baldarin leži na samem koncu Cresa, na delu imenovanem Punta Križa. Kamp je v večjem delu urejen kot naturistični kamp, manjši del pa je namenjen kamp Baldarin Cres - čistilna napravatudi „oblečenim“ gostom. Z vstopom Hrvaške v EU bodo morali tudi kampi urediti čiščenje odpadnih vod in v kampu Baldarin so ravno te dni odprli prvo tako čistilno napravo.

Največja investicija v kampe na Cresu in Lošinju
Celoten projekt izgradnje je trajal 2 leti. V prvi fazi so zgradili sam objekt, v drugi fazi pa so čistilno napravo opremili z membransko tehnologijo čiščenja odpadnih vod. Tako bodo na enem mestu zbirali vso odpadno vodo in jo skozi sistem membran prečistili do takšne mere, da bo voda 100% čista in celo pitna. Kljub temu bodo prečiščeno vodo v nadaljevanju uporabili za namakanje rastlin po kampu in za izpiranje sanitarnih kotličkov.

Celotna investicija je stala 590.000 eur, poleg tega pa je bilo potrebno zaradi dosedanje slabe električne infrastrukture položiti tudi nov močnejši električni kabel, ki bo napajalo čistilno napravo. To je samo investicijo podražilo še za dodatnih 190.000 eur. kamp Baldarin Cres - čistilna naprava

Tako je investicija v kamp Baldarin hkrati tudi največja letošnja investicija v kampih na Cresu in Lošinju. Kamp Balarin je že od leta 2008 prejemnik certifikata 14001 za zaščito okolja, nova čistilna naprava pa je tudi korak k prvemu ekološkemu kampu na tem delu Jadrana.

Nove mobilne hišice
Poleg nove čistilne naprave pa se lahko v kampu Baldarin pohvalijo tudi z novimi mobilnimi hišicami, ki so jih postavili v nudističnem delu kampa. Tako imajo sedaj skupno že 20 mobilnih hišic, ki omogočajo udobno kampiranje.


Več informacij o ponudbi kampa Baldarin lahko dobite na spletni strani www.camps-cres-losinj.com, kjer lahko naredite tudi rezervacijo kamping parcel in mobilnih hišic.