Kamp Alpe se ponaša z novo plezalno steno

Datum objave
Kategorija
Statistika

V kampu Alpe pod Veliko planino so v teh dneh postavitvi 7,5 m visoko plezalno steno, ki je prva plezalna stena na prostem v občini Kamnik. Nova pridobitev bo popestrila turistično in športno ponudbo doline Kamniške Bistrice, ki z leta v leto privablja več obiskovalcev.

V kampu Alpe pod Veliko planino so v teh dneh postavitvi 7,5 m visoko plezaslika.asp?slika=3620lno steno, ki je prva plezalna stena na prostem v občini Kamnik. Nova pridobitev bo popestrila turistično in športno ponudbo doline Kamniške Bistrice, ki z leta v leto privablja več obiskovalcev.

Plezalna stena je opremljena s 500 oprimki in mogoča plezanje v 8 smereh. Stena je namenjena tako individualnim obiskovalcem doline, kot tudi organiziranim skupinam, začetnikom in bolj izkušenim plezalcem.

Za ponudbo kampa Alpe in bližnjega gostinskega lokala pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino skrbi Zavod Mladinski inkubator, ki so ga pred tremi leti ustanovili mladi z namenom razvijanja novih, inovativnih turističnih produktov. Kot pravijo, se v zavodu trudijo, da nove programe oziroma celotno turistično ponudbo peljejo v smeri oživljanja doline Kamniške Bistrice, vse to skladno s strategijo razvoja turizma v občini Kamnik.

Ponudbo kampa so letos obogatili še s tremi lesenimi hišicami v alpskem stilu, kjer je možno prenočevanje. Poudarek namenjajo dodatni turistični ponudbi, saj se zavedajo, da ta predstavlja pomembno dodano vrednost in posebno doživetje za dnevne ali večdnevne goste doline.

Poleg kampa, alpskih hišk, lokala, nove plezalne stene, piknik prostora in team building programov pa so v lanskem letu odprli prvo žganjeteko v Sloveniji, kjer obiskovalcem, ob predstavitvi zgodovine žganjekuhe, ponujajo na pokušino 150 vrst avtohtona žganja iz različnih slovenskih kmetij. Ob tem je nastala nova blagovna znamka »Blizu Alp« (Close2Alps), ki združuje poleg že omenjenega žganja še izdelke kot so čaj, med, in sir iz najboljših slovenskih kmetij iz območja Alp. Vse to obiskovalcem ponujajo tudi v obliki lično pripravljenih spominkov.

   slika.asp?slika=3621