Kamp Aloa, Bol na Braču - si želite mirnih počitnic, s parcelo tik ob morju?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ste že obiskali otok Brač in kampirali v katerem od tamkajšnjih kampov? Kamp Aloa leži le nekaj kilometrov od Bola in vam omogoča mirne počitnice.

Otok Brač je med številnimi ljubitelji kampiranja poznan tudi po malih, privatnih kampih v samem Bolu. Ponudbo kampov na Braču si lahko ogledate tukaj. Ta kraj je najbolj privlačen zaradi izjemne plaža Zlatni rat, ki je poznana po celem svetu.kamp Aloa Bol Brač

Samo nekaj kilometrov od turističnega vrveža v smeri kraja Murvica, pa že nekaj let deluje kamp Aloa. V juliju 2012 je kamp Aloa obiskal Niko Zadnik in pripravil odličen opis kampa, ki ga objavljamo na naši spletni strani.

Kamp Aloa leži na južni strani otoka s pogledom na otok Hvar, 3,5 km zahodno od kraja Bol ter 2,5 km od poznanega rta Zlatni rat v smeri kraja Murvice. Do kampa vodi približno kilometer dobro utrjenega makadama, po koncu sezone 2012 pa bodo tudi ta del ceste asfaltirali.

Južni del Brača je zelo hribovit, zato se tudi obala na tem delu precej hitro in strmo dviga. Po kilometru makadamske vožnje sledi 500 m betonske ceste, ki vodi v sam kamp Aloa. Spust je precej strm, saj se po dovozni betonski cesti spustimo za približno 90 metrov, vendar je dostop omogočen tudi avtodomom.

Parcele v kampu so s pogledom na morje urejene v terasah, večini daje senco borov gozd, vse pa imajo možnost priklopa na elektriko. Kamp se sam oskrbuje z električno energijo, vendar je ta nemoteno zagotovljena. Po koncu sezone, ko bodo asfaltirali cesto, bodo kamp končno priklopili na javno električno omrežje.
kamp Aloa Bol Brač
Kamp ima 3 sanitarne objekte – dva v zgornjem in enega v spodnjem delu kampa, ki so preprosti, a lepo urejeni in zelo čisti. Sanitarije so ločene po spolu, tuši pa so po spolu ločeni le v zgornjem objektu, v spodnjem objektu so tuši skupni in so postavljeni pred toaletnimi prostori. Vendar, ker gre za manjši kamp, gneče praktično nikoli ni. Toaletni papir in milo sta zagotovljena vedno, topla voda pa večino časa. Le pri spodnji pomivalnici posode se lahko zgodi, da pozno zvečer zmanjka tople vode.

Ob recepciji je urejen družaben prostor s TV sprejemnikom, manjšim barom in prostorom za žar na drva, ki je namenjen uporabi gostov. Gostje lahko na recepciji za naslednji dan naročijo svež kruh in rogljičke, najbližja trgovina pa je v Bolu. Gostje lahko uporabijo tudi hladilnik, ki se nahaja v bližini recepcije. Omogočen je tudi najem šotora.

Plaža v kampu Aloa je delno prodnata, skalnata in betonska. Približno 10 metrov od obale je na morju narejen velik lesen splav. Na plaži gostje lahko najamejo ležalnik ali se v baru osvežijo s hladno pijačo. Senca je naravna, postavljeni pa so tudi slamnati senčniki. Gostje lahko najamejo kajak enosed, dvosed ali motorni čoln ter raziščejo čudovite prodnate zalive v smeri proti Zlatnem ratu ali proti Murvici. Za otroke so v neposredni bližini plaže postavljena otroška igrala.

Zaradi ugodne vetrovne lege je kamp priljubljen med ljubitelji vodnih športov (wind surfing, kajtanje), poskrbljeno je tudi za shrambo športnih rekvizitov. V kampu je tudi balinišče in miza za namizni tenis.

Kamp Aloa je bil v letu 2011 v akciji Naj kamp izbran za 3. najboljši kamp v kategoriji malih kampov v Dalmaciji. Za njega lahko glasujete tudi v letošnji akciji Naj kamp 2012. Osebje v kampu je zelo prijazno in ustrežljivo. Kamp Aloa je tako primeren predvsem za tiste, ki si želijo mirnih počitnic v sožitju z naravo. Možna je rezervacija parcele. Kamp ima odlično lego ob morju in je edini tak na tem delu otoka. Je odmaknjen od turističnega vrveža na Bolu, a hkrati zelo blizu njega.