Kaj je novega v kampih Šobec in Bled?

Datum objave
Kategorija
Statistika

V začetku aprila se odpreta kampa Šobec in Bled, ki se letos lahko pohvalita s celovito prenovo infrastrukture, ureditvijo parcel, čistilne naprave...

Kamp Šobec in kamp Bled odpirata vrata v začetku aprila in mi smo ju obiskali, da smo preverili novosti. Oba kampa sta tudi naša partnerska in tako omogočata popust na Avtokampi.si kamping kartico.

Kamp Šobec ima lastno čistilno napravo
Kamp Šobec v Lescah je bil dolga leta med najboljšimi slovenskimi kampi. Letno ga obišče okoli 28.000 gostov, od katerih je največ kampistov kamp Šobec - avtokampi.siiz Nizozemske in Nemčije, gostov iz Slovenije pa je 5%. Ker so se trendi v kampiranju nekoliko spremenili, so se odločili za dolgoročni projekt popolne prenove kampa, katerega ponudba bo še vedno temeljila na ekološkem turizmu in kampiranju v lepem naravnem okolju.

Kamp Šobec gostom nudi 400 urejenih mest za kampiranje in nekaj lesenih bungalovov za 2 - 6 oseb zgrajenih v alpskem stilu. Letošnjo zimo so po celotnem kampu brneli stroji, ki so poskrbeli, da je pod zemljo položenih več kilometrov nove komunalne infrastrukture, ki je pogoj za vse ostale investicije. Kamp Šobec ima sedaj lastno čistilno napravo, popolnoma novo kanalizacijsko omrežje, ki ima ločene cevi za  fekalne odplake, odplake iz kemičnih wc-jev in površinske odpadne vode. Na novo so položili cevi za vodovod, električno napeljavo, plin in optiko ter asfaltirali 2 km cest. Otroci se bodo najbolj razveselili lesene kopališke ploščadi z bazenčki. Dno bajerja so s pomočjo lokalnih gasilcev tudi očistili.

Letošnje novosti so narejene z mislijo za leto 2018, ko bodo na območju sedanje trgovine zgradili nov centralni objekt z veliko restavracijo, zunanjo teraso, lokalom in moderno trgovino. V tem objektu bo tudi skupni družabni prostor, kjer bo ob slabem vremenu potekala otroška animacija. Staro restavracijo bodo podrli, na njenem mestu pa uredili comfort parcele z elektriko, vodo in odtokom ter zgradili moderen sanitarni objekt. V planu je tudi ureditev  manjšega wellnessa. V prihodnje je nov sanitarni objekt predviden tudi v spodnjem delu kampa, v dolgoročnem planu pa je tudi izgradnja glamping naselja, ki pa naj bi bil nekaj čisto posebnega in ne kopija že obstoječih.

Več informacij o kampu Šobec dobite tudi na spletni strani www.sobec.si


Kamp Bled z novo urejenimi parcelami in kanalizacijo
Kamp Bled je vsako leto odprt od 1. aprila do 15. oktobra in v času božično - novoletnih praznikov. Čeprav kamp deluje že skorajda 70 let, pakamp Bled - avtokampi.si je pred nekaj leti postal zelo prepoznaven po glamping lesenih hišicah - gozdnih vilah, s katerimi so popestrili ponudbo in v kamp privabili nove goste.

Pred letošnjo sezono kampiranja so zamenjali celotno komunalno infrastrukturo in jo priklopili na občinsko komunalno omrežje. Po celotnem kampu so zamenjali kanalizacijske cevi, ob tem pa uredili parcele v spodnjem delu kampa.

Ob našem obisku kampa Bled nas je razveselila odlično založena recepcija, kjer najdete vse potrebne brošure s turistično ponudbo okolice in celotne Slovenije, oskrbeli pa so se tudi z osnovno kamping opremo (klini, kladiva, električni adapterji, kamping lučke, cevi za vodo, kemikalije za kemična stranišča). Gostje lahko kupijo tudi odlična vina s Krasa in slovenske čokoladne izdelke.

Novo urejene parcele so zatravili, bo pa potrebno počakati še nekaj tednov, da bodo lepo ozelenele. Tako so prve goste nastanili na parcelah v osrednjem delu kampa, nekaj gostov pa je bilo tudi v glamping hišicah, ki lahko uživajo v sodih z vročo vodo ali savni. Pri slovenskih gostih pa največ zanimanja beležijo ravno za glamping hišice, za katere lahko kupite tudi darilne bone, ki so priljubljeno darilo ob posebni priložnostih.

Več informacij o ponudbi kampa Bled dobite tudi na spletni strani www.camping-slovenia.si