Gostilna Termika in kamp Lijak vabita na spomladanski Teden restavracij
- Datum objave
- Kategorija
- Kampiranje
- Statistika
Od 25. marca do 3. aprila bo potekal spomladanski Teden restavracij 2022, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Rezervirajte mizo v eni od 104 restavracij in uživajte v gurmanskih dobrotah po ugodnih cenah. Veseli smo, da je med ponudniki tudi gostilna Termika, ki deluje v okviru kampa Lijak v Ozeljanu v Vipavski dolini, kjer so za Teden restavracij pripravili dva menija.
V tednu restavracij lahko sodelujejo le najboljše slovenske gostilne, v tednu dni pa gostom po posebni ceni ponudijo določene menije.
Cena menija je 21 €, najbolje ocenjene restavracije pa lahko k osnovni ceni dodajo še doplačilo za prejete srčke za kakovost npr. 2 € doplačila za dva srčka ali 6 € doplačila za tri ali štiri srčke.
V ceno menija ni vključena dodatna ponudba, ki jo lahko ponudi vsaka restavracija posebej, na primer vinska spremljava.
Glede na izkušnje iz prejšnjih let je potrebno pohiteti z rezervacijami, ki so možne od 14. marca naprej.
Gostilna Termika – kamp Lijak, Ozeljan
Gostilna Termika deluje v sklopu manjšega kampa Lijak v Vipavski dolini, ki je odprt čez celo leto in sedaj omogoča tudi posebno ceno kampiranja na Avtokampi kamping kartico - 2 osebi na parceli z elektriko lahko uživata že za 22 €, na voljo pa je tudi camper stop ponudba za 20 €.
Za Teden restavracij so v gostilni Termika pripravili mesni in ribji meni po ceni 19 €. Možnost plačila v restavraciji z letošnjim turističnim bonom - BON21, vendar je minimalni znesek 50 €.
Mesni meni
- Goveji carpaccio / liofilizirane maline / parfum vrtnice / granatno jabolko
- Ravioli s taleggio sirom in hruško / žajbljeva aroma / hruškova čežana
- Welington svinjske ribice / pesina krema / solatka divjih rastlin / ajdove kokic
Ribji meni
- Carpaccio gambera / pomarančno olje / prah rdečega zelja / pasta mandarine
- Rižota s kremo karameliziranega korenja / limonina bazilika / natrgana burrata
- Nadevana skuša z ingverjem in jabolki / krema pastinaka s kokosovim mlekom / čemažev prah
Vinska spremljava (3 kozarci 15 €) - vinarji: Vina Marc, Slap; Vina Čuk, Dobravlje; Pasji rep, Orehovica; Guerila, Planina - vsi Vipavska dolin
Restavracija Termika bo v času Tedna restavracij (25.3. - 3.4.) odprta ob sredah med 17 - 22h in od četrtka do nedelje med 12 in 22h. Rezervacija mize za Teden restavracij je obvezna na mail termika@parklijak.com ali na tel.: 05 308 85 57.