Gostilna Termika in kamp Lijak vabita na spomladanski Teden restavracij

Datum objave
Kategorija
Statistika

Od 25. marca do 3. aprila bo potekal spomladanski Teden restavracij 2022, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Rezervirajte mizo v eni od 104 restavracij in uživajte v gurmanskih dobrotah po ugodnih cenah. Veseli smo, da je med ponudniki tudi gostilna Termika, ki deluje v okviru kampa Lijak v Ozeljanu v Vipavski dolini, kjer so za Teden restavracij pripravili dva menija.

V tednu restavracij lahko sodelujejo le najboljše slovenske gostilne, v tednu dni pa gostom po posebni ceni ponudijo določene menije.

Cena menija je 21 €, najbolje ocenjene restavracije pa lahko k osnovni ceni dodajo še doplačilo za prejete srčke za kakovost  npr. 2 € doplačila za dva srčka ali 6 € doplačila za tri ali štiri srčke.​

V ceno menija ni vključena dodatna ponudba, ki jo lahko ponudi vsaka restavracija posebej, na primer vinska spremljava.

Glede na izkušnje iz prejšnjih let je potrebno pohiteti z rezervacijami, ki so možne od 14. marca naprej.

Gostilna Termika – kamp Lijak, Ozeljan

Gostilna Termika deluje v sklopu manjšega kampa Lijak v Vipavski dolini, ki je odprt čez celo leto in sedaj omogoča tudi posebno ceno kampiranja na Avtokampi kamping kartico - 2 osebi na parceli z elektriko lahko uživata že za 22 €, na voljo pa je tudi camper stop ponudba za 20 €.

Za Teden restavracij so v gostilni Termika pripravili mesni in ribji meni po ceni 19 €. Možnost plačila v restavraciji z letošnjim turističnim bonom - BON21, vendar je minimalni znesek 50 €.

Mesni meni

- Goveji carpaccio / liofilizirane maline / parfum vrtnice / granatno jabolko

- Ravioli s taleggio sirom in hruško / žajbljeva aroma / hruškova čežana

- Welington svinjske ribice / pesina krema / solatka divjih rastlin / ajdove kokic

Ribji meni

- Carpaccio gambera / pomarančno olje / prah rdečega zelja / pasta mandarine

- Rižota s kremo karameliziranega korenja / limonina bazilika / natrgana burrata

- Nadevana skuša z ingverjem in jabolki / krema pastinaka s kokosovim mlekom / čemažev prah

Vinska spremljava (3 kozarci 15 €) -  vinarji: Vina Marc, Slap; Vina Čuk, Dobravlje; Pasji rep, Orehovica; Guerila, Planina - vsi Vipavska dolin

Restavracija Termika bo v času Tedna restavracij (25.3. - 3.4.) odprta ob sredah med 17 - 22h in od četrtka do nedelje med 12 in 22h. Rezervacija mize za Teden restavracij je obvezna na mail termika@parklijak.com ali na tel.: 05 308 85 57.

Spisek vseh restavracij, ki sodelujejo na letošnji jesenski gurmanski prireditvi - Teden restavracij 2022 >>