Fotogalerija z marčevskega ogleda kampa Kastanija pri Novigradu

Datum objave
Kategorija
Statistika

V bližini Novigrada leži kamp Kastanija, ki ima na dokaj majhnem prostoru urejenih 179 parcel.

Kamp Kastanija je manjši kamp, ki leži severno od mesta Novigrad, tik ob turističnem naselju Pineta in je dosegljiv po lokalni cesti, ki pelje od Novigrada proti kampu Mareda.kamp Kastanija Novigrad

V začetku marca smo obiskali vse kampe na tem območju in na hitro pokukali tudi v Kastanijo. Po informacijah kampistov, naj bi za letošnjo sezono nekoliko zmanjšali število parcel in obstoječe nekoliko povečali.

Na dokaj majhnem prostoru je v kampu urejenih kar 179 parcel in na večini le teh domujejo slovenski pavšalisti. Tako se večina gostov v kampu zelo dobro pozna, za individualne goste pa je na voljo le nekaj parcel ob samem vhodu v kamp, za avtodomarje pa je še nekaj parkirnih mest urejenih na manjšem peščenem parkirišču ob morju.

Vendar pa ob našem spomladanskem obhodu ni bilo videti nobenih sprememb in del pri urejanju parcel. Moramo sicer reči, da so bile parcele ob zaključku lanske sezone lepo pospravljene in očiščene - brez nadstreškov in prikolic na parcelah.

Plaža v kampu je večinoma betoniran oz. je na preostalem delu skalnata. V kampu imajo urejena dva sanitarna objekta, oskrbovalno postajo za avtodome, manjša trgovina deluje pri recepciji (za večje nakupe je na voljo Mercator v v Novigradu), restavracijo in lokal na sami plaži.

Če boste želeli dobiti še kakšno prosto parcelo za letošnji pavšal, je sedaj pravi čas, da pokličete na recepcijo kampa Kastanija (+385 52 726 444) in preverite ali so vsi stari najemniki parcel podaljšali letošnje pogodbe. Kamp se namreč odpira 1. aprila, cene pavšala pa se letos gibljejo od 1.760 do 2.300 eur, odvisno od lokacije in velikosti parcele.