Dolgčas na dopustu? V kampu Galeb v Omišu pa že ne!

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Galeb vam poleg klasičnega kampiranja in najema mobilnih hišic omogoča tudi aktivne počitnice z raftingom in trekingom.

Kamp Galeb v Omišu leži ob izlivu reke Cetine v morje. Zaradi svoje urejenosti in opremljenosti sodi med najboljše dalmatinske kampe, saj je kategoriziran s štirimi zvezdicami. kamp Galeb OmišPred nekaj leti je upravljanje kampa prevzela nova družba, ki izdatno vlaga v razvoj in posodabljanje kamping ponudbe. Uredili so 270 parcel in od tega več kot 140 opremili tudi z vodo. V prvi vrsti ob morju in tik ob plaži so dodali 20 mobilnih hišic namenjenih najemu, ki so klimatizirane in popolnoma opremljene. Posodobili so dva sanitarna objekta, dodali družinske kopalnice in uredili sanitarije za otroke ter invalide.

Kaj med dopustom početi v kampu Galeb in okolici Omiša?
Lokacija kampa Galeb je nekaj posebnega, saj mesto Omiš s treh strani obdajajo visoke planine, ki dajejo mestu poseben čar, hkrati pa omogočajo neštete aktivnosti. Ker se na tem mestu mešata sladka in slana voda, tudi narava navdušuje s svojo raznovrstnostjo in bogastvom.

Omiš je prijetno dalmatinsko mesto, kjer se lahko spočijete, naučite kaj novega iz hrvaške kulture pa tudi odlično zabavate. Mesto je bilo v srednjem veku celo zatočišče piratov, ki so napadali beneške trgovske ladje. kamp Galeb OmišKer leži le 21km južno od Splita, prav tako pa ni daleč do Makarske riviere, Omiš predstavlja idealno lokacijo za spoznavanje srednje in južne Dalmacije, hrvaških otokov, bogate zgodovine, neokrnjene narave in seveda lepih plaž. Če se povzpnete na katero izmed mestnih trdnjav, recimo Mirabello (Peovica) si lahko ogledate panoramo celotnega mesta, če pa se povzpnete na Starigrad (Fortica) pa lahko občudujete otoke Brač, Hvar in Šolta.

Rafting na Cetini
je vsekakor aktivnost, ki vam bo polepšala počitnice in pognala adrenalin po žilah. Gre namreč za devet kilometrski spust, kjer boste najprej na mirni vodi preizkusili veslanje, ki vam ga bodo pred raftingom pokazali vaditelji. V drugem delu pa sledi bolj zabaven del, kjer se boste morali 'spopasti' z brzicami, preprekami, manjšimi slapovi, bogato vegetacijo, ki gradi naravne tunele in kjer boste imeli občutek, da ste daleč od civilizacije.

Izlet z ladjico
po kanjonu reke Cetine pa priporočamo ljubiteljem bolj mirnih izletov. Zapeljali se boste po skritih mestih, kjer so svoje zaklade skrivali pirati in ob tem od blizu občudovali visoke stene, hribe ter neokrnjeno vegetacijo, ki je tu ne manjka. Ladja se zaustavi ob prijetnem mlinu iz 17.kamp Galeb Omiš stoletja, kjer se lahko malo sprehodite, degustirate dalmatinske specialitete in se osvežite s skokom v reko Cetino.

V bližini kampa Galeb je tudi sedem različnih plezalnih mest za prosto plezanje z več kot 40-imi plezalnimi smermi. Seveda lahko izbirate med začetniškimi smermi ali pa bolj zahtevnimi. Prav tako pa se lahko odločite za treking ob obali ali ob reki Cetini, odločite se lahko tudi za pohod po urejenih okoliških planinskih poteh, ki vam bodo vsaka po svoje pripovedovala zgodbe o omiških piratih, pridobivanju kamna iz Cetinje, ribištvu...

Tik pred vhodom v kamp pa je zanimivost za otroke - Dino park, kjer se boste od blizu nagledali velikanskih dinozavrov, otroci pa se bodo naigrali na številnih igralih, lahko bodo tudi poizkusili hoditi po vodi....

Več informacij o ponudbi kampa Galeb dobite tudi na njihovi spletni strani www.kamp.galeb.hr. Lahko pa jih tudi pokličete direktno v kamp na tel. št. +385 (0) 21 864 430 ali pa jim pošljite mail na elektronski naslov: camping@galeb.hr. Ob rezervaciji 3 dnevnega aktivnega paketa obvezno povejte, da ste ponudbo videli na spletni strani Avtokampi.si.