Camp-ing Orehek ima akcijo predprostorov - že od 559 €

Datum objave
Kategorija
Statistika

Počasi se zaključuje kamping sezona in sedaj je pravi čas, da ob pospravljanju prikolice preverite, če je potrebno do nove sezone kaj dokupiti ali popraviti. Pri Camp-ing Orehek so pripravili kar nekaj jesenskih akcij, omogočajo pa tudi cenejši nakup baldahina.

Pospravljanje prikolice na pavšalu pomeni kar nekaj dela in številni si za to rezervirajo zadnje vikende v septembru. Zelo dobrodošlo je, da je lepo vreme, saj mora biti predprostor pred shranjevanjem suh, drugače bo čez zimo na njega prišla plesen.

Baldahin pred pospravljanjem dobro preglejte, saj boste takrat najbolje videli, če je kje potreben popravila. S tem ne čakajte na naslednjo sezono, saj imajo pri Camping Orehek v zimskem terminu največ časa za takšna popravila, kot je šivanje zadrg in zamenjava plastičnih oken. Poskrbijo tudi za kakšno predelavo, npr. recimo podaljšanje nadstreška ipd.

Na kaj paziti pri pospravljanju in čiščenju predprostora

Pospravljanje baldahina gre v obratnem vrstnem redu kot postavljanje – začnete pri odstranjevanju klinov in dodatnih ojačitvenih trakov, če ste jih imeli. Sledi odpiranje pokončnih zadrg in odstranjevanje stranic. Šele na koncu sledi podiranje strehe baldahina in to tako, da najprej podrete podporne palice pri prvi stranici baldahina ter šele na koncu tiste pri sami prikolici. Najbolj je potrebno biti pozoren pri odstranitvi strešnih palicah, da ne polomite plastičnih zatičev na prikolici.

Nosilne palice lahko zaščitite s sredstvom proti rjavenju in jih potem zbrišite do suhega. Če mislite, da je predprostor potreben čiščenja, potem je to najbolje opraviti doma. Pri čiščenju je dobro uporabiti ustrezna čistila namenjena čiščenju platna. Baldahina ne postavite direktno na tla, ampak je dobro imeti neko dodatno zaščito npr. kakšno cerado, da ne bi platna na trdi podlagi ob čiščenju poškodovali.

Najprej baldahin po delih sperite z vodo, z mehko krtačo nanesite čistilo in baldahin skrtačite. Potem čistilo sperite in v primeru trdovratnejših madežev še enkrat nanesite čistilo in pustite, da nekaj časa deluje - nato še enkrat sperite vse dele baldahina.

Poskrbite, da se predprostor na soncu dobro posuši. Šele potem vsak del baldahina posebej zložite. Pazite, da se plastični deli oken ne stikajo. Priporočljivo je, da baldahin čez zimo shranite nekje na suhem, če pa takšnega prostora nimate, ga lahko shranite tudi v sami prikolici.

Nakup novega baldahina in zaščitne ponjave za prikolice

V primeru, da se je baldahin čez kamping sezono poškodoval ali pa kupujete novega, potem preverite akcijsko ponudbo baldahinov pri Camp-ing Orehek, ki jih lahko kupite z 20% popustom oz. od 559 € naprej.

Gre za baldahin, ki ga lahko dobite v kar 15 različnih dimenzijah, kar ustreza večini počitniških prikolic. Narejen je iz PVC – obojestransko plastificirane tkanine, ki nudi odlično zaščito pred vremenskimi vplivi in je hkrati tudi zelo enostavna za čiščenje. Snemljivi ima obe stranici ter sprednjo steno, ki se lahko uporabi tudi kot veranda. V ceni so vštete tudi vse palice, zavese za okna, vreče za shranjevanje baldahina in palic, klini ter vrvice.

Če boste počitniško prikolico čez zimo pakirali v depoju, potem vam svetujemo, da jo zaščitite z zaščitno ponjavo, saj boste tako poskrbeli, da bo prikolica naslednje leto lepo čista, prav tako pa boste podaljšali življenjsko dobo vsem gumijastim tesnilom in spojem.

Pomembno je, da je zaščitna ponjava narejena iz zračnega materiala. Največkrat gre za TNT tkanino, ki je na strehi ojačana. Ta material odbija vodo, je pa hkrati tudi zračen. Dobro je, da ima ponjava za zaščito prikolice tudi zadrgo, saj je tako dostop do notranjosti prikolice precej lažji.