Otok Krk vabi na kolesarski vikend Krk Bike Story – 15. in 16. april 2023

Datum objave
Kategorija
Statistika
5322 ogledov

Otok Krk je znan tudi pod imenom otok skritih zakladov in 15. ter 16. aprila bo potekal prvi letošnji kolesarski vikend Krk Bike Story, ki združuje kolesarjenje, naravo in lokalno gastronomsko ponudbo. Prijavite se na kolesarjenje v Baški, Punatu in mestu Krk ter izkoristite spomladanski vikend za prvo letošnje kampiranje.

Krk Bike Story - kolesarjenje 2023 - Avtokampi.si

Kampiranje na otoku Krku je zelo priljubljeno, saj ima otok dobro cestno povezavo, iz osrednje Slovenije pa na Krk predite v dveh urah vožnje.​

Na Krku imamo kar nekaj odličnih kampov in nekaj jih bo odprtih tudi sredi aprila, ko bo potekal prvi del kolesarske zgodbe otoka Krk.  V dveh najboljših kampih Ježevac in Krk Premium so nam obljubili, da bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer v aprilu že odprli bazen z ogrevano vodo.

Spisek odprtih kampov v okolici Krka, Punata in Baške:

Kamp Ježevac - Krk, cena kampiranja z Avtokampi kartico za 2 osebi že od 23 €, cena najema mobilne hišice od 56 €

Kamp Krk Premium - Krk, cena kampiranja z Avtokampi kartico za 2 osebi od 23 €, cena najema mobilne hišice od 50 €

Kamp Bor - Krk, cena kampiranja z Avtokampi kartico za 2 osebi že od 21 €

Kamp Mali - Baška, cena kampiranja za 2 osebi že od 20 €

KRK BIKE STORY – POMLAD (15.–16. 4.)

Pomladanski kolesarski vikend Krk Bike Story je pripadel mestom Baška, Punat in Krk, kjer bosta organizirani prvi dve kolesarski etapi, ki ju lahko povežete tudi s prvim letošnjim kampiranjem. Jesensko kolesarjenje

Oglejte si Zlati otok Krk na kolesu, spoznajte delček zgodovine, uživajte v prekrasni naravi, ki se bo že prebudila po zimskem spancu, v sklopu organiziranega kolesarjenja pa bodo pripravili tudi degustacije lokalnih dobrot od pršuta do sira, olivnega olja, šurlic in vrbniško žlahtino.

Sobota, 15.4. ob 10. uri

Zbor kolesarjev bo v Baški (pred Heritage hotelom Forza).

Trasa 38 km: Baška – Mesečeva planota – panoramska steza pod Hlamom – Misučajnica – Treskavac – Draga Bašćanska – ob Veli Riki – Zarok – Baška; višinska razlika 750 m, 65% makadama, zahtevnost 3/5, predvideno trajanje s postanki 5ur - trasa je primerna predvsem za odrasle kolesarje z nekaj izkušnjami

V soboto bo potekalo kolesarjenje od Baške do osupljive Mesečeve planote nad krajem, od koder so prekrasni razgledi na sosednje otoke in Velebit. Na poti boste srečali črede ovac, ogledali si boste številne suho zide in tradicionalno arhitekturo otoških pastirjev.

Ob vrnitvi v Baško si boste ogledali cerkev sv. Lucije - Jurandvor in si ogledali baško ploščo, enega najstarejših spomenikov hrvaške zgodovine. Poskusili boste domači med z obronkov otoka Prvića, na koncu vožnje pa vas bo pričakalo tudi zasluženo kosilo.

Nedelja, 16.4., ob 10. uri

Zbor kolesarjev v Punatu (Trg zahvalnosti).

Trasa dolžina 36 km: Punat – Kornić – Krk – Kosić – Lakmartin – Kampelje – Misučajnica – Punat; višinska razlika 670 km, 60% makadama, zahtevnost 3/5, trajanje s postanki 4 – 5 ur - trasa je primerna tudi za družine z otroki (cca 10 let ali več), ki redno kolesarijo.

V nedeljo bo start kolesarjenja v mestu Punat, enem največjih navtičnih središč na Hrvaškem, in se skozi številne oljčne nasade ter po poteh zlatih otoških kapljic odpeljali do mesta Krk. Poleg bogate antične dediščine boste odkrivali skrivnosti Frankopanov, najmogočnejše hrvaške srednjeveške družine. Po obisku gradu Frankopan in Interpretacijskega centra pomorske dediščine boste nadaljevali kolesarjenje po notranjosti otoka do starega gradu Salatić in se v Lakmartinu okrepili z vrhunskimi siri OPG Magriž.

Pred vrnitvijo na cilj v Punatu se boste ustavili še na razgledni točki Trije križi, od koder sega čudovit pogled na Puntarsko drago in otoček Košljun. V galeriji Toš bo na ogled še razstava umetniških del in degustacija domačih likerjev, na koncu pa bo organizirano še zasluženo kosilo.

Prijava na Krk Bike Story

Cena vodenega kolesarjenja z degustacijami, ogledi in zaključnim kosilom je 30 € na osebo za oba dneva oz. 20 € na osebo za samo eden dan. Obvezna oprema: kolo (MTB ali trekking), čelada, rezervna zračnica

Število kolesarjev je omejeno, zato je potrebna prijava > www.entrio.hr

Rok za prijave: 12. april 2023

Možnost izposoje MTB koles po predhodni najavi:
Bike centar Krk >
Bike guru Baška >
Zen adventures Baška >
Hidden Krk Baška >

Datum objave
Kategorija
Statistika
5322 ogledov