Big Bear Plitvice Resort - nov moderen kamp v bližini Plitviških jezer

Datum objave
Kategorija
Statistika

V bližini Plitvic v Liki bodo v letu 2019 odprli nov moderen kamp Big Bear Plitvice Resort, ki bo vključeval 60 kamping parcel in možnost najema mobilnih hišic.

V notranjosti Hrvaške se gradi vse več modernih kampov in tako je tudi v Liki, kjer se največ turistov odloča za ogled Plitviških jezer. 

V kraju Vrhovine bodo spomladi 2019 odprli nov kamp Big Bear Plitvice Resort. Celotna investicija bo vredna skorajda 3 milijone evrov, kamp pa bo ob kamping parcelah vključeval tudi mobilne hišice.

Kamp Big Bear Plitvice Resort

V novem kampu Big Bear Plitvice Resort predvidoma že sredi aprila 2019 pričakujejo prve goste, ki bodo lahko spoznali naravne lepote in tradicijo Like ter uživali v odlični hrani, ki jo nudijo lokalne restavracije.

Kamp je od avtoceste oddaljen le 20km in 40 km od Nacionalnega parka Plitviška jezera. Urejen bo po najnovejših standardih in bo vključeval 60 kamping parcel 90 do 120 m2 opremljenih z elektriko in vodo. Sanitarni objekt bo eden in bo vključeval tudi pralnico perila.

Za goste, ki bodo v Liko prišli brez kamping opreme, bodo na voljo tudi mobilne hišice za 4 – 6 oseb. Z njimi bodo tudi malo podaljšali kamping sezono v pomladi n jesen, saj  bodo hišice tudi ogrevane. Manjše hišice (32m2) bodo opremljene z dvema, večje (36m2) pa s tremi spalnicami. Ob tem bod ovse imele tudi dve kopalnici, dnevni prostor s kuhinjo in teraso.

Gostom bo v kampu Big Bear Plitvice Resort  na voljo objekt z recepcijo, trgovinica z lokalnimi proizvodi in  spominki ter vrhunska etno restavracija s ponudbo lokalnih jedi iz Like,  ki bo lahko sprejela do 150 oseb. otrokom bo na voljo tudi igrišče, razmišljajo tudi o izgradnji wellnessa s fitnesom.

V okolici je kar nekaj možnosti aktivnosti npr. kolesarjenje (v kampu bodo omogočali najem koles), pohodništvo, najem posebnih kajakov s prozornim dnom po reki Gacki, vožnja po enem najdaljših jeklenic - zip line ali izlet s štirikolesniki.

Seveda pa si morate vzeti čas in obiskati Nacionalnega park Plitviška jezera, ki je odprt čez celo leto. Na ogled je 16 jezer, kjer se voda v slapovih zliva iz enega v drugo jezero.