Banki Green Istrian Village - nov kamp z wellnessom v notranjosti Istre

Datum objave
Kategorija
Statistika

Notranjost Istre je zanimiva predvsem za ljubitelje mirnih lokacij, brez gneče na ulicah, ki radi uživajo v lokalnih gastronomskih dobrotah, kolesarjenju, sprehajanju ... V bližini Tinjana bodo letos predvidoma v začetku julija odprli povsem nov kamp, ki bo s kategorizacijo štirih zvezdic sodil med modernejše kampe z wellness ponudbo. Gre za kamp Banki Green Istrian Village, ki bo ob kampiranju omogočal tudi najem mobilnih hišic in glamping šotorov slovenskega proizvajalca Adria Dom.

Notranjost Istre se je v zadnjih letih turistično izredno razvila. Nimajo velikih hotelov, imajo pa prenovljene istrske hiše in nove vile z bazeni, ki nudijo veliko udobja, predvsem pa uživanje v nekoliko drugačnih počitnicah.

Letos predvidoma maja bo odprt kamp Banki Green Istrian Village, kjer gre za kombinacijo modernega kampa z odlično wellness & gastronomsko ponudbo, saj bodo ob bazenu imeli tudi savne in odlično restavracijo s ponudbo istrskih jedi.

Lokacija novega kampa je v bližini kraja Tinjan, katerega okolica je znana po odličnem istrskem pršutu. Poleti (sredina julija) pripravijo poletni festival pršuta, že tradicionalno pa v oktobru organizirajo še mednarodni sejem pršuta.

V zadnjih letih so v okolici uredili številne kolesarske poti in med njimi je najbolj znana 26 km dolga pot Od lokve do lokve, ki je zelo primerna za družinsko kolesarjenje in povezuje prenovljene lokve z vodo. Na novo je urejena 12 km dolga sprehajalna pot Staza suhozida, ki vodi mimo številnih kamnitih ograj in kažunov.

V Tinjanu si lahko ogledate župnijsko cerkev Sv. Šimuna iz 18. stoletja ob kateri je 28 metrov visok zvonik, obvezno pa morate v bližini obiskati tudi hišo pršuta.

Samo 10 km stran je Pazin, kjer je zelo zanimiv ogled kraške jame (obvezna rezervacija termina), lahko greste na adrenalinski zipline, obiščete tamkajšnji grad in se sprehodite po starem delu mesta. Priporočamo tudi izlet ob reki Pazinčici, kjer je kar nekaj slapov in naravnih jezer, včasih pa so na reki imeli tudi mline. Najbolj priljubljena točka je Zarečki krov (kaskada, slap in jezero), kjer je tudi v poletnih mesecih dovolj vode za kopanje.

Več informacij o možnostih ogledov in izletov v notranjosti Istre > https://central-istria.com

Banki Green Istrian Village – kampiranje v notranjosti Istre

Če ste ljubitelji odlične istrske hrane, vina in wellnessa, potem bo to prava lokacija za vas.

Kamp Banki Green Istrian Village leži v kraju Brečevići v bližini Tinjana v osrednji Istri. Od istrske hitre ceste je oddaljen samo 4 km, do najbližjih plaž pri Poreču pa je 15 minut vožnje.

Otvoritev kampa je predvidena v mesecu juniju, kamp pa bo potem odprt do druge polovice oktobra, ko bo gostom na voljo 54 urejenih kamping parcel. Ker pričakujejo največ gostov z avtodomi in počitniškimi prikolicami, so na parcelah ob elektriki dodali tudi priklop za vodo.

Ob parcelah bo tudi lep sanitarni objekt, ki bo imel tudi privatne kopalnice in bo prilagojen tako otrokom kot invalidnim osebam.

Da ne boste preveč pogrešali morja, bo v osrednjem delu kampa Banki Green Istrian Village urejen tudi večji bazen z ogrevano vodo, gostom pa bo na voljo prekrasen wellness s savnami, masažami, prostorom za sproščanje in fitnesom.

Mobilne hišice in glamping šotori z bazeni in jacuzziji

V novem Banki Green Istrian Village kampu bodo na voljo tudi mobilne hišice za 4 osebe, ki bodo postavljene na terasastih parcelah. Večino mobilnih hišic in glamping šotorov v novem kampu so naredili v slovenskem podjetju Adria Dom iz Črnomlja. Gre za najnovejše modele, ki navdušijo z notranjo opremljenostjo namestitev, tako da je dopust še prijetnejši.

Na voljo bosta dva različna tipa mobilnih hišic, ki bodo zelo prostorne in opremljene s kuhinjo, dvema spalnicama, dvema kopalnicama, dnevnim prostorom in teraso.

Mobilne hišice z ogrevanim privatnim bazenom bodo površine 39 m2, hišice z jacuzzijem na terasi pa bodo s 43 m2 še nekoliko večje.

Za nekoliko drugačno uživanje pod platnom pa boste lahko najeli velike glamping šotore za 6 oseb, ki so apartmajsko opremljeni s kuhinj, kopalnico in tremi spalnicami, dodatno pa je ob šotoru tudi jacuzzi.