Avtokampi.si smo imeli v letu 2010 skorajda 400.000 obiskovalcev

Datum objave
Kategorija
Statistika

Po zaključku leta 2010 smo za obiskovalce našega kamping portala pripravili nekaj statistike za preteklo leto. Kot kažejo napi podatki je kampiranje med Slovenci vse bolj priljubljeno.

Po zaključku leta 2010 smo za obiskovalce našega kamping portala pripravili nekaj statistike za preteklo leto. Kot kažejo napi podatki je kampiranje med Slovenci vse bolj priljubljeno.

Novosti na spletni strani v letu 2010

Lansko leto smo na naš portal dodali podatke za kampe v Srbiji, dodali smo nekaj manjših kampov na Hrvaškem in v BiH. V Sloveniji sta bila v letu 2010 odprta dva nova kampa, in sicer kamp Natura Eco Camping v Kranjski Gori in kamp Tura nad Vipavo.avtokampi.si kampi Slovenija Hrvaška Črna gora Bosna Srbija

Tako je trenutno na našem portalu objavljenih 349 avtokampov in sicer: 75 kampov iz Slovenije, 218 s Hrvaške, 16 iz Bosne in Hercegocine, 16 iz Srbije ter 24 iz Črne gore.

Lani smo malce posodobili skalnik kampov, ki po novem omogoča hitro iskanje kampov po državah in različnih kategorijah, dodali smo hiter pregled cen kampiranja, tako da smo naredili izračun za vsak kamp, pri čemer smo upoštevali ceno za 2 osebi na parceli z elektriko. Med iskanimi besedami se največkrat pojavljajo Krk, Straško, Umag, Pag, Valkanela, Cres in Rovinj. Da bi bili ljubitelji kampiranja še bolje obveščeni o vseh novosti smo dodali še možnost prejemanja RSS novic in Avtokampi.si newsletter, kjer je v bazi email naslovov trenutno nekaj več kot 3.500 obiskovalcev naše spletne strani.

Zelo dobro je obiskana tudi naša Avtokampi.si facebook stran, kjer v vsakodnevnih debatah o kampiranju sodeluje več kot 2.450 prijateljev.

V letu 2010 presegli obisk iz leta 2009 za 130%
Spletni portal www.avtokampi.si je po Googlovi statistiki imel v lanskem letu 381.372 obiskovalcev, od katerih je bilo 189.442 različnih obiskovalcev. Bolj natančni podatki kažejo, da je 47% vseh obiskovalcev stran obiskalo enkrat, 14% dvakrat, 8% trikrat, 14% od štiri do osem krat in 17% več kot desetkrat krat. V povprečju so si obiskovalci ogledali kar 7,5 strani (novice, kampi, trajekti, vremenska napoved) ter na strani ostali 7 minut. Tako je bilo vse skupaj pregledanih kar 2.774.072 strani.

Najbolj gledani so hrvaški kampi, prvi slovenski kamp na četrtem mestu
Seveda smo sledili tudi statistiko pogledov posameznih kampov. Že drugo leto zapored je zmagovalec kamp Čikat s 17.135 pogledi, sledita kamp Ježevac s 15.079 in kamp Njivice s 15.046 ogledi. Na četrtem mestu je prvi slovenski kamp Lucija, ki je imel 13.738 pogledov.
Na naslednja mesta so se uvrstili kampi: Mareda, Adria - Ankaran (13.052), Škrila, Straško, Valkanela, Šimuni, Lanterna, Kovačine, San Marino, Sirena, Zablače, Tiha (Šilo), Strunjan (9.554) in Fiesa (9.421).

Med novicami so obiskovalci največkrat prebral novico o primerjavi cen kampiranja Istri (5.572 pogledov), sledi primerjava cen v avtokampih v Kvarnerju (5.489) in Dalmaciji (5.352).

Obiskovalci lahko na naši spletni strani tudi ocenijo kamp in to so do sedaj storili 514-krat. Največkrat je bil tako ocenjen in komentiran kamp Čikat (13 ocen), sledi kamp Adriatic - Primošten (11), Straško (10) ter kampi Adria iz Ankarana, Mareda iz Umaga in Park Soline iz Biograda z devetim ocenami.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem obiskovalcem, oglaševalcem, podpornikom in sodelavcem spletne strani Avtokampi.si, ki omogočate, da lahko dosegamo take rezultate. Skupaj se trudimo razširiti krog ljubiteljev kampiranja in preživljanja dopusta v naravi. Tudi v letu 2011 pripravljamo nekaj novosti in trudili se bomo, da boste redno obveščeni o vseh novostih s področja kampiranja.

Vaša ekipa Avtokampi.si

avtokampi.si kampi Slovenija Hrvaška Črna gora Bosna Srbija