Adria Mobil opozarja glede prodaje pozimi poškodovanih avtodomov

Datum objave
Kategorija
Statistika

V novomeški Adrii Mobil opozarjajo, da ne odgovarjajo za izdelke, ki so bili poškodovani, ko je pozimi pod težo snega klonil njihov objekt za zaščito izdelkov.

V novomeški Adrii Mobil opozarjajo, da za izdelke, ki so bili poškodovani, ko je pozimi pod težo snega klonil njihov objekt za zaščito izdelkov, pooblaščenci zavarovalnice pa so jih licitacijsko prodajali, ne odgovarjajo.Adria Mobil poškodovani avtodomi

Adria Mobil in uvoznik baznih vozil Fiat Avto Triglav v prodajo nista vključena in ne prevzemata nobene odgovornosti, so dodali. Kot so danes sporočili iz Adrie Mobil, so pretekle dni prejeli številna vprašanja glede prodaje v omenjeni porušitvi poškodovanih počitniških prikolic, avtodomov in vanov, ki so jih v imenu Zavarovalnice Triglav prodajali njeni pooblaščenci.

Pojasnili so, da v postopek prodaje niso vključeni, ker gre za izdelke, ki jih je zavarovalnica ocenila kot tako imenovane totalke in jih je po uveljavljenih zavarovalniških običajih predala naprej v upravljanje svojim pooblaščenim koncesionarjem oz. podjetjem Avto Igla iz Črnomlja in TPV Avto Brežice.

V Adrii Mobil so še poudarili, da je po odstranitvi ruševine objekta za zaščito gotovih izdelkov v sodelovanju z zavarovalnico stekel tudi izvlek in cenitev poškodovanih izdelkov. Te so po pregledu podvozja in stanja nadgradnje ocenili za uničene oz. za močno poškodovane, nevozne in kot take neprimerne za promet.

Poškodovani izdelki tudi nimajo garancij za bazno vozilo in svojo nadgradnjo. Hkrati so brez homologacij ter certifikatov za vgrajeno opremo, brez navedenih dokumentov pa registracija počitniških vozil ni možna, so pristavili. Homologacijskih dokumentov in rezervnih delov za nadgradnjo proizvajalec tudi kasneje ne bo izdajal, družba ter pooblaščeni trgovci - novomeška Adria Plus in ljubljanski Caravan - pa prav tako ne bosta opravljala popravil uničenih Adriinih izdelkov.

Ker so poškodovane izdelke v imenu zavarovalnice prodajali pooblaščeni koncesionarji, se naj zato njihovi kupci in drugi s svojimi vprašanji obračajo nanje in v skladu z licitacijskimi pogoji. Sicer pa so bile navedena opozorila podana ob vsaki komisijski prodaji, so še sporočili iz Adrie Mobil.