ADAC je podelil nagrade najboljšim hrvaškim kampom za sezono 2011

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemški avtoklub ADAC vsako leto na sejmu počitniških vozil v Stuttgartu podeli tudi nagrade za najboljše evropske kampe. Ob tem predstavijo tudi nove lastne vodiče, ki so med ljubitelji kampiranja zelo priznani in v dveh knjigah podrobno opisujejo več kot 5.400 kampov. Hrvaški kampi so se v letošnjem ocenjevanju zopet izkazali. ADAC-jevi inšpektorji so omenili, da so v zadnjih letih v številnih kampih na Hrvaškem izpeljali prenove in vložili velika denarna sredstva v obnovo objektov ter izboljšanje kakovosti. To so poleg seveda lepe narave in čistega morja glavni kriteriji za izboljšanje ocen hrvaških kampov.

Nemški avtoklub ADAC vsako leto na sejmu počitniških vozil v Stuttgartu podeli tudi nagrade za najboljše evropske kampe. Ob tem predstavijo tudi nove lastne vodiče, ki so med ljubitelji kampiranja zelo priznani in v dveh knjigah podrobno opisujejo več kot 5.400 kampov.kamp Lanterna, Zaton ADAC Superplatz

Hrvaški kampi so se v letošnjem ocenjevanju zopet izkazali. ADAC-jevi inšpektorji so omenili, da so v zadnjih letih v številnih kampih na Hrvaškem izpeljali prenove in vložili velika denarna sredstva v obnovo objektov ter izboljšanje kakovosti. To so poleg seveda lepe narave in čistega morja glavni kriteriji za izboljšanje ocen hrvaških kampov.

Nemški inšpektorji vsako leto pregledajo več kot 100 kampov ob hrvaški obali in pri tem največji poudarek dajo ocenjevanju kvalitete v petih kategorijah:
  • opremljenost in urejenost sanitarnih objektov v kampu
  • urejenost in opremljenost parcel
  • oskrba v kampu, opremljenost gostiln, založenost trgovin
  • športni objekti  ter igrišča za otroke
  • animacijski programi, ki jih za svoje goste pripravljajo v kampu
Kamp lahko za vsako kategorijo prejme maksimalno 5 točk, se pravi skupaj 25 točk.

Najboljši hrvaški kampi za leto 2011

Kampi, ki po strogem preverjanju v vseh kategorijo dosežejo vsaj 4 točke, prejmejo slika.asp?slika=3772poseben naziv »ADAC Superplatz«, ki označuje resnično najboljše kampe. Za leto 2001 je ta naziv v celi Evropi prejelo le 79 kampov, med njimi tudi dva kampa na Hrvaškem:

- kamp Lanterna iz Poreča, ki je skupno prejel 22 točk

- kamp Zaton iz Zadra, ki je skupno prejel 21 točk.

ADAC podeljuje tudi posebno nagrado »označba - rumena tabla« tistim kampom, ki so od zadnjega ocenjevanja naredili velik napredek in znatno izboljšali ponudbo. Tako so to plaketo prejeli kampi iz Istre:  Kanegra (FKK), Stella Maris in Finida iz Umaga, Solaris (FKK) in Bijela Uvala iz Poreča, kampi iz Kvarnerja: Slatina na Cresu in Poljana na Malem Lošinju  ter dva kampa iz Dalmacije: Vira na otoku Hvaru in Nevio na polotoku Pelješac.

Kljub temu pa je največje število točk med vsemi ocenjenimi hrvaškimi kampi prejel kamp Valalata (FKK) (23 točk), vendar pa je v eni izmed kategorij prejel le 3 točke, zato ni bil ocenjen z dodatno nagrado.

Podobno je tudi z ostalimi kampi, ki so prejeli relativno visoko skupno število točko, vendar pa jim večinoma pri ocenjevanju sanitarnih objektov ni uspelo prejeti štirih točk. Tako je kamp Straško z otoka Paga prejel 21 točk, kampi Polari, Veštar in Bi Village pa 20 točk.

kamp Lanterna, Zaton ADAC Superplatzkamp Lanterna, Zaton ADAC Superplatz