ADAC in ANWB podelila nagrade za najboljše hrvaške kampe

Datum objave
Kategorija
Statistika

Inšpektorji nemškega avtokluba ADAC, ki čez celo leto pregledajo okoli 2000 evropskih kampov, so tudi lansko leto ocenili vse večje hrvaške kampe. Po koncu sezone so v poročilu pohvalili predvsem kampe v Istri, Kvarnerju in severni Dalmaciji, kjer je opazno veliko izboljšanje urejenosti sanitarij v kampih. Prav tako so opazili izboljšanje urejenosti in opremljenosti parcel. Kampi so v zadnjem letu zelo izboljšali tudi dodatno ponudbo v kampih, pri tem pa inšpektorji opozarjajo na pogosto preglasno animacijo in glasbo v kampih, ki predvsem ponoči moti goste, ki si želijo miru. V povprečju so hrvaški kampi dobili oceno 2,45 (5 je maksimalna ocena), vendar je potrebno dodati podatek, da so istrski kampi v povprečju ocenjeni 33% bolje in so prejeli povprečno oceno 3,26.

V letu 2009 so hrvaški kampi imeli za 3,3% več nočitev kot v predhodnem letu, kar v številkah pomeni skupaj več kot 14 milijonov nočitev turistov samo v kampih.

Inšpektorji nemškega avtokluba ADAC, ki čez celo leto pregledajo okoli 2000 evropskih kampov, so tudi lansko leto ocenili vse večje hrvaške kadac superplatz zaton park umagampe. Po koncu sezone so v poročilu pohvalili predvsem kampe v Istri, Kvarnerju in severni Dalmaciji, kjer je opazno veliko izboljšanje urejenosti sanitarij v kampih. Prav tako so opazili izboljšanje urejenosti in opremljenosti parcel. Kampi so v zadnjem letu zelo izboljšali tudi dodatno ponudbo v kampih, pri tem pa inšpektorji opozarjajo na pogosto preglasno animacijo in glasbo v kampih, ki predvsem ponoči moti goste, ki si želijo miru. V povprečju so hrvaški kampi dobili oceno 2,45 (5 je maksimalna ocena), vendar je potrebno dodati podatek, da so istrski  kampi v povprečju ocenjeni 33% bolje in so prejeli povprečno oceno 3,26.

ADAC Superplatz samo za najboljše kampezaton zadar superplatz
ADAC je na CMT sejmu v Stuttgartu hrvaškim kampom podelil nekaj nagrad oz. jim dodelil  posebne oznake, ki jih lahko pridobijo le kampi z izredno kakovostno ponudbo.

Tako sta od 103 hrvaških kampov, ki so omenjeni v letošnjem ADAC kamping katalogu, prestižno rdečo tablo oz. oznako Superplatz za leto 2010 prejela kampa Park Umag in Zaton Holiday Village. To je nagrada, ki jo prejmejo le kampi, ki so bili s strani inšpektorjev resnično najbolje ocenjeni. V letošnjem letu je to oznako prejelo le 80 evropskih kampov.

Nagrado rumena tabla je prejelo 10 hrvaških kampov. To oznako dobijo kampi, ki so bili ocenjeni kot kampi, ki so močno izboljšali svojo ponudbo. Prvi pogoj za pridobitev rumene table so seveda kvalitetne sanitarije, ki morajo prejeti oceno najmanj 4 (maksimalna ocena 5), ocena za urejenost parcel pa mora biti najmanj 3. Tako so vse omenjene kriterije dosegli le kampi:

-    Park Umag, Kanegra, Stella Maris in Finida v Umagu
-    Lanterna in Solaris v Poreču
-    Poljana na Malem Lošinju
-   
Zaton Holiday Village pri Zadru
-    Vira na Hvaru
-    Nevio v Orebiču na Pelješcu.

lanterna, camping valamar


ANWB podarja nagrade za urejene bazene
Nizozemski avtoklub ANWB je v letošnjem katalogu kampov med 82 hrvaškimi kampi najbolje ocenili kampe Lanterna, Solaris in Ulika iz Poreča ter Orsera iz Vrsarja.

Oznako "ANWB priporoča" so dobili kampi Kovačine na Cresu, Konobe in Pila v Punatu na otoku Krku, Adriatic iz Primoštena in Zaton iz Zadra.

Nizozemski turisti si v kampih zelo želijo imeti tudi bazene, zato vsako leto posebej nagradijo kampe z urejenimi bazenskimi kompleksi. Tako je 6 kampov na Hrvaškem prejelo pohvalo za urejenost bazenov. in vsi so prejeli maksimalno oceno 10: Park Umag, Lanterna in Zelena Laguna v Poreču, Valalata in Veštar v Rovinju ter Bi Village v Fažani.


ADAC katalog postajališč
ADAC vsako leto izda tudi katalog postajališč za avtodome. Hrvaška je na tem področju še na samem začetku, saj katalog vsebuje le 15 počivališč oz. 2 več kot lansko leto. Tako imajo lastniki avtodomov na izbiro 7 urejenih postajališč v Istri, samo enega v Kvarnerju, 5 v Dalmaciji in 2 v Liki. Posebno oznako za kvaliteto ADAC Komfort Platz je prejelo postajališče Farm Pino iz Baderne v osrednji Istri.