Zabaviščni park Dalmaland - Biograd odpira nove bazene in tobogane

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ob robu Biograda je že nekaj let odprt največji zabaviščni park na Hrvaškem, ki ga nekateri poznajo po imenu Fun Park Biograd. Sedaj ima novo ime Dalmaland in ob adrenalinskih vlakcih, gusarskem svetu, dinozavrih, hiši strahov odpirajo še drug del parka z bazeni, tobogani in vodnimi igrali.

Dalmaland Fun & Water Park leži na pol poti med krajema Biograd in Pakoštane, kjer je tudi nekaj zanimivih kampov npr. Park Soline, Biograd, Kozarica, Ljutić, Đardin …

Gre za zabaviščni park v stilu kot poznamo italijanski Gardaland, ki na enem mestu združuje številne atrakcije, ki so primerne za otroke različnih starosti in tudi za odrasle. Razdeljene so na štiri sklope Gusarsko mesto, Divji zahod, Vesolje in po novem tudi Vodni park. Odprt je od konca aprila do konca septembra.

Najbolj zanimive so seveda adrenalinske atrakcije npr. vlakca Big Blue in Alien, vrteči Tornado, spust po reki in splapu v velikem kanuju Atlantis ali vožnja s gusarsko ladjo. Otroci se radi udeležijo gusarske bitke, tako da se primerno oblecite oz. imejte s seboj tudi kakšno rezervno majico.

Najbolj pogumni bodo šli tudi v hišo strahov, zabavna je vožnja z električnimi avtomobilčki in čolnički, nekaj vlakcev je namenjenih tudi najmlajšim obiskovalcev, eden pelje tudi skozi Dino svet z maketami dinozavrov, z družino pa greste tudi na veliko kolo Adria Eye, kjer boste imeli prekrasen pogled na celotno obalo in Kornate.

V sklopu parka je še veliko drugih zabavnih igral, poteka tudi otroška animacija s čarovniki in maskotami, pripravijo tudi raznolike predstave, pena party, imajo pa tudi gostinski objekt ter trgovino s spominki.

Za najbolj adrenalinske atrakcije veljajo določene omejitve glede višine otrok npr. 140 cm oz. v spremstvu staršev 130 cm.

NOVO - Aqua park Dalmaland

V petek, 7. julija 2023, bo za obiskovalce odprt Aquaparka Dalmaland, ki vključuje tudi bazene in tobogane. Gre za povsem nov del zabaviščnega parka, zato bodo sedaj obvezna oprema tudi kopalke. Gradnja je potekala 2 leti, skupno pa so vložili kar 7,5 milijona evrov.

Skupno bo na novem delu kar 14 vodnih atrakcij, ki so povezane z Dalmacijo, tako da imajo tudi prilagojena imena npr. Bura blast, Blue cave, Biograd Royal Rush …

Gostom Dalmalanda bo na voljo velik bazen z valovi Breeze Bay, bazen, kjer bo zaključek več toboganov, otroški bazen Candyland s tobogani za najmlajše in vodnimi igrali, bazen s skakalnicami, tako da je možno skakati v vodo z višin od 0,5 do 1,5 m.

Adrenalinska bomba je tobogan Electric Loop Rocket, ki omogoča hitrosti tudi do 45 km/h, za ljubitelje tekmovanj pa bosta na voljo tudi tobogana Bura Blast in Double Joy Slide, tako da se boste lahko pomerili s prijatelji. Potem pa hitro še na prosti pad v predor Mediterranean Madness in na tobogan, ki spominja na dalmatinsko vrtečo nevihto Thunder Thrill.

Za starše pa do dodali še sproščujoč bazen No Prisha, kjer boste med tem, ko bodo otroci noreli na toboganih, vi uživali na hidromasažnih ležalnikih.

Glede omejitev za najbolj adrenalinske tobogane je višinska omejitev za otroke 120 cm.

Cene vstopnic za obisk Dalmaland

Cene vstopnic za obisk zabaviščnega parka Dalmaland so sicer odvisne od sezone, smo pa preverili, kakšne cene veljajo v terminu 22.6. - 24.8. 2023

Na voljo je skupna vstopnica novi Aqua park in Fun park, lahko pa kupite tudi vstopnice samo za en del parka. Otroci nižji od 1 m ne plačajo vstopnine, enako tudi otroci do 12. leta, ki imajo rojstni dan.

Skupna vstopnica za Aquapark + Fun park Dalmaland - za odrasle osebe 45 €, za otroke 100 do 140 cm in za starejše od 65 let 39 €.

Vstopnica samo Fun park – za odrasle osebe 29 €, za otroke 100 do 140 cm in za starejše od 65 let 25 €

Vstopnica Aqua park - za odrasle osebe 35 €, za otroke 100 do 140 cm in za starejše od 65 let 30 €

Ob nakupu vstopnice na spletni strani je potem 1 € popusta, v terminih predsezone pa so cene nižje za 15%. Vodni park Dalmaland je v sezoni odprt od 11 - 18h, Fun park pa med 15 in 21h.

Več o ponudbi parka Dalmaland in nakup vstopnic > www.dalmaland.com

Več o turistični ponudbi Biograda  > www.discover-biograd.com

Povezave do kampov v bližini

Kamp Park Soline, Biograd >

Kamp Ljutić, Biograd >

Kamp Biograd >

Kamp Kozarica, Pakoštane >

Kamp Vransko jezero, Pakoštane >