V Ljubljani dražja uporaba postajališč za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ljubljana je v zadnjih letih postala zelo priljubljena tudi pri avtodomarjih, ki se radi za kakšen dan zaustavijo na poti proti morju in si ogledajo mestno središče.

V zadnjih letih je bilo najbolj priljubljeno postajališče za avtodome na Dolgem mostu, ker je blizu avtoceste, omogoča popolno oskrbo z elektriko in vodo, samo parkiranje pa je bilo brezplačno oz. je bilo ob plačilu 1,20 € v ceni tudi prevoz z mestnim avtobusom.

Nov sistem plačila uporaba PZA v Ljubljani na Dolgem mostu​

Sredi meseca smo bili na PZA Livada, kjer nas je presenetilo, da je postajališče polno zasedeno. Fotografije so na ogled pri opisu postajališča PZA Livada. Nam je pa sedaj ta gneča bolj jasna, saj nas iz Ljubljanskih parkirišč niso obvestili, da je na PZA Dolgi most prišlo do spremembe sistema plačila parkiranja.

Po novem je za za pakiranje avtodoma od ponedeljka do petka potrebno plačilo:

- čez dan od 6h do 20h je cena pakiranja avtodoma 2,40 € na uro

- za nočno parkiranje od 20h do 6h pa je enotna cena 6 € na noč.

Parkiranje avtodomov v soboto in nedeljo je še vedno brezplačno.

Uporaba elektrike, vode in stebrička za oskrbo avtodoma je še vedno brezplačna. Ker se večina avtodomarjev v mesto potem odpravi z mestnim avtobusom, pa ga čaka še dodaten strošek nakupa kartice Urbana, ki stane 2 €.

Enak sistem plačila parkiranja avtodomov velja tudi na parkirišču Tivoli II, na parkirišču Žale III veljajo te cene vse dni v tednu, parkiranje na parkirišču NUK pa vse dni v tednu med 7 - 19h stane 3,60 € na uro.

Spisek vseh lokacij PZA v Ljubljani z okolico