Smučišče Golte vabi na otvoritev smučarske sezone

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na smučišču Golte je vse pripravljeno, da že v petek, 30. novembra, poženejo prve naprave in vsem ljubiteljem snega omogočijo prvo smuko. Letošnja novost so obnovljeni apartmaji in postajališče za avtodome urejeno pri spodnji postaji gondole.

Do konca novembra omogočajo 15% predsezonski popust na dnevne, družinske in sezonske smučarske karte. Smučišče Golte ima dva dostopa – ali z gondolo ali po panoramski cesti, ki vas popelje do hotela na nadmorski višini 1.400m. Cesta je tudi pozimi lepo urejena in splužena

Smučišče Golte je zelo primerno tudi za otroke

Smučišče Golte nudi 12km lepo urejenih prog na nadmorski višini od 1.280 do 1576 m, primernih tako za začetnike kot tudi za bolj zahtevne smučarje. Večina prog je rdeče ali modro obarvanih, kar pomeni, da bodo otroci uživali v zavojih, za najboljše pa imajo tudi eno črno progo.

Na voljo so tri sedežnice, dve vlečnici, za najmlajše pa tudi otroški smučarski trak. Urejene so tudi proge za tek na smučeh in proga za turne smučarje.

Pohvalijo se lahko s svojo smučarsko šolo, kjer bodo otroci in tudi odrasli osvojili prve smučarske ali deskarske zavoje. Ob skupinskih tečajih nudijo tudi individualno učenje smučanja in izposojo opreme.

Na Golteh lahko prespite v hotelu in apartmajih

V osrednjem delu smučišča lahko prespite v modernem hotelu z wellnessom, ki ima kar 4 zvezdice. Sobe so primerne za pare ali družine (2 – 4 oseb), ki si želijo bivati tik ob smučišču.

Novost so prenovljeni apartmaji Golte, ki prav tako ležijo ob samem smučišču, gostom pa nudijo veliko udobja. Na voljo sta dva tipa apartmajev (44 ali 55m2) v katerih je prostora za 5 oz. 4+2 osebi.

Postajališče za avtodome Golte

Letos so pri spodnji postaji gondole Žekovec uredili štiri parkirna mesta za avtodome in jih opremili z elektriko, vodo in možnostjo odtoka odpadne vode. Uporaba postajališča je brezplačna. Tako bodo tudi avtodomarji na Golteh imeli svoj prostor, ki bo nudil oskrbo in seveda »prvo vrsto« na smučišču.

Sicer pa je v bližini smučišča (5km) tudi celo leto odprt kamp Menina, ki ob urejenih parcelah in ogrevanih sanitarijah gostom nudi tudi najem lesenih apartmajskih hišic.

Ski opening na Golteh

Pridite na letošnje prvo smučanje na Golte in uživajte na snegu ter dobri zabavi. V soboto, 8.12., vas bodo zabavali fanti skupine Kvartopirci. Obljubljajo veliko zabavo, dobro smuko in vrhunsko gostinsko ponudbo.

Za otvoritev sezone so pripravili tudi posebne pakete namestitve in smučarskih kart, tako da preverite na www.golte.si