Smučišče Golte ima postajališče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na smučišču Golte omogočajo smučanje že od konca novembra in te dni imajo 55 cm snega. Seveda pa vsak dan še dodatno zasnežujejo. Letošnje novosti na Golteh so obnovljeni apartmaji in postajališče za avtodome, ki je urejeno pri spodnji postaji gondole.

Smučišče Golte nudi 12km lepo urejenih prog na nadmorski višini od 1.280 do 1576 m, primernih tako za začetnike kot tudi za bolj zahtevne smučarje. Večina prog je rdeče ali modro obarvanih, kar pomeni, da bodo otroci uživali v zavojih, za najboljše pa imajo tudi eno črno progo.

Na voljo so tri sedežnice, dve vlečnici, za najmlajše pa tudi otroški smučarski trak. Urejene so tudi proge za tek na smučeh in proga za turne smučarje.

Pohvalijo se lahko s svojo smučarsko šolo, kjer bodo otroci in tudi odrasli osvojili prve smučarske ali deskarske zavoje. Ob skupinskih tečajih nudijo tudi individualno učenje smučanja in izposojo opreme.

Postajališče za avtodome Golte

Letos so pri spodnji postaji gondole Žekovec uredili PZA Golte - gre za 4 parkirna mesta za avtodome, ki so jih opremili z elektriko, vodo in možnostjo izpusta odpadne vode. Uporaba postajališča je brezplačna. Tako bodo tudi avtodomarji na Golteh imeli svoj prostor, ki bo nudil oskrbo in seveda »prvo vrsto« na smučišču.

Sicer pa je v bližini smučišča (5km) tudi celo leto odprt kamp Menina, ki ob urejenih parcelah in ogrevanih sanitarijah gostom nudi tudi najem lesenih apartmajskih hišic.

Na Golteh lahko prespite tudi v hotelu in apartmajih

V osrednjem delu smučišča lahko prespite v modernem hotelu z wellnessom, ki ima kar 4 zvezdice. Sobe so primerne za pare ali družine (2 – 4 oseb), ki si želijo bivati tik ob smučišču.

Novost so prenovljeni apartmaji Golte, ki prav tako ležijo ob samem smučišču, gostom pa nudijo veliko udobja. Na voljo sta dva tipa apartmajev (44 ali 55 m2) v katerih je prostora za 5 oz. 4+2 osebi.

Ski opening in silvestrovanje na Golteh

Pridite na letošnje prvo smučanje na Golte in uživajte na snegu ter dobri zabavi. V soboto, 8.12., vas bodo zabavali fanti skupine Kvartopirci. Obljubljajo veliko zabavo, dobro smuko in vrhunsko gostinsko ponudbo.

Za novo leto pa bo v hotelu Golte pripravili silvestrsko večerjo in zabavo s skupino Pop Garaž in DJ Vito. Več o smučanju in namestitvah na smučišču izveste na www.golte.si