River Camping Bled - fotogalerija in video iz novega kampa

Datum objave
Kategorija
Statistika

River kamp Bled je povsem nov kamp na območju Lesc in Bleda, ki je navkljub težkim razmeram ob krizi s koronavirusom odprl svoja vrata sredi junija. Čestitke vsem sodelujočim pri projektu, da so v takih razmerah uspeli še pred glavno sezono zaključiti prvo fazo izgradnje kampa.

River Camping Bled je naša ekipa trikrat obiskala že med samo gradnjo, bili pa smo tudi med prvimi gosti in ogledali ter preizkusili kamp tudi kot gostje.

V terminu od 6.7. do 26.7. 2020 imetnikom Avtokampi kamping kartice nudijo 10% popust za min. 2 nočitvi oz. 15% za min. 4 nočitve na kampiranje (oseba + parcela).

Kot prvi objavimo fotografije iz River kampa Bled in kratek video, tako da si lahko vsi ogledate, kako izgleda nov kamp, katerega izgradnja je trajala manj kot pol leta, investicija pa je vredna kar 5 milijonov evrov.

Otvoritev novega kampa

Petek je bil kar nekako prazničen, čeprav so še vedno potekala manjša zaključna dela pri ureditvi recepcije, lokala in nekaterih mobilnih hišic. Prišlo je presenetljivo veliko kampistov, večinoma so bili slovenski gostje, ki so prišli preveriti ponudbo novega kampa, kar nekaj je bilo kampistov iz Hrvaške, saj je v kampu potekal zbor lastnikov VW kombijev. Pridružilo se jim je nekaj gostov iz Nemčije.

Gre za moderno urejen kamp, katerega lokacija je le streljaj od sosednjega kampa Šobec - v rondoju za golf igrišče Bled zavijete skrajno levo in se spustite proti reki Savi. Tam boste zagledali prostor z okoli 100 urejenimi kamping parcelami, 26 mobilnimi hišicami in dvema glamping šotoroma.

Kamping prostor je razdeljen na urejene parcele, katerih je približno 100, in neparceliran del, ki pa ima precej več sence kot same parcele. Povsod je urejen priklop na elektriko, del parcel pa ima tudi vodo.

Celoten kamping del je urejen na travnati površini, ker pa je bilo pred odprtjem kar nekaj dežja, je bil teren mehek, tako da se je kakšen avtodom tudi malce pogreznil. Vendar so v kampu vse težave reševali sproti.

Na voljo sta dva večja sanitarna objekta, ki sta zelo moderno opremljena in vključujeta tudi privatne kopalnice, prostor za invalidne osebe in pralnico perila.

Cene kampiranja v novem kampu River Bled >>

Najem modernih mobilnih hišic in šotorov Adria

Mobilne hiške za 5 + 2 osebi so slovenskega proizvajalca Adria Dom in večina jih je opremljenih z dvema spalnicam, kopalnico, popolnoma opremljeno kuhinjo in zelo prostorno teraso.

Nekaj mobilnih hišic je malce posebnih, saj so postavljene v okviru predstavitvenega prostora Adria. Tako je na voljo velika alpska hišica z bivalno površino 50m2, nekoliko bolj svetleča mobilna hiška z zrcali, dva glamping šotora...

Dve mobilni hišici sta namenjeni tudi gostom, ki v kamp pridejo s kužki.

Cene najema mobilnih hišic >>

Otroci so navdušeni nad igrali

River Camping Bled je že prve dni navdušil otroke, saj imajo v kampu zunanji bazen z ogrevano vodo, ki ima okoli 23 - 24 stopinj. Vrhunec ponudbe predstavlja kolesarski poligon oz. pump track primeren tudi za skiroje in zanimivo otroško igrišče, kjer otroci razvijajo motorične sposobnosti.

V planu je tudi otroško igrišče za najmaljše obiskovalce, ki pa bo urejeno v sklopu lokala.

Reka Sava s treh strani obkroža kamp in nabrežje nudi predvsem mir in uživanje v šumenju reke.  Poleti, ko se reka nekoliko umiri, se bo dalo tudi zaplavati, otroci pa se lahko igrajo na sami plaži, delajo mlinčke in se zabavajo z okroglim rečnim kamenjem. V kampu omogočajo tudi prijavo na vožnje z rafti in kajaki.

Dodaten objekt predstavlja lokal s teraso, kjer nudijo tudi nekaj hrane, dopoldne pa je pri recepciji gostom na voljo tudi stojnica s kruhom in pecivom.

Za naslednje letos so napovedali, da si želijo zgraditi še en sanitarni objekt, ki bi glede na razmere vključeval več zasebnih kopalnic, v planu pa je tudi izgradnja večje recepcije z restavracijo, ki pa bo verjetno prišla na vrsto v letu 2022.

Več o novem River Camping Bled izveste na www.rivercamping-bled.si