V Krškem se v petek odpira novo postajališče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

V petek, 18. junija, bodo v bližini Stadiona Matije Gubca v Krškem odprli novo moderno postajališče za avtodome z vso potrebno oskrbo. Otvoritev lahko izkoristite za vikend izlet v Krško in ogled naravnih ter kulturnih znamenitosti.

Na otvoritvi novega postajališča za avtodome, ki bo v Krškem potekala v petek ob 10. uri, bodo predstavili tudi del bogate kulinarike iz lokalnih rib. Če boste na otvoritev prišli z avtodomom, se je zaradi lažje organizacije potrebno prijaviti na mail ksenja.kragl@cptkrsko.si

PZA Krško – Stadion Matije Gubca gostom z avtodomi nudi 12 parkirnih mest, kjer je možna oskrba z elektriko (16A) in svežo vodo. Za celotno opremo novega postajališča je poskrbelo podjetje PZA Stebrički in tako je na oskrbovalnem otoku s samočistilno rešetko omogočen izpust fekalij in odpadne vode.

Samo parkiranje avtodoma in uporaba oskrbovalnega otoka je brezplačna, se pa plača oskrba z elektriko in sicer po porabi 0,50 €/1 kWh ter s svežo vodo, kjer 10 l vode stane 0,10 €.

Za izpraznitev kaset s fekalijami in njihovo izpiranje so poskrbeli z ločenim stebričkom.

Vsa oprema bo na voljo tudi v zimskem času, saj je poskrbljeno za dodatno ogrevanje stebričkov z vodo.

Celotno postajališče je ponoči ambientalno osvetljeno, dodatno pa je opremljeno tudi s klopmi in žari.

Skozi projekt postajališča za avtodome bodo v Krškem oblikovali turistični produkt, ki bo vključeval doživetje z ribiškim vodnikom, kolesarjenje ob reki Savi, spoznavanje savskih rib, obisk energijskih točk v okolici itd. Gre za zanimivo točko ob reki Savi, ki ima izhodišča za kolesarjenje, pohodništvo in ogled kulturnih zanimivosti.