Porta Pure izdelki poskrbijo za varno uporabo vode v avtodomu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Planirate z avtodomom proti jugu npr. v Grčijo, Albanijo, Italijo ali Španijo? Potem je dobro razmisliti o uporabi pitne vode. Lastniki avtodomov se pogosto ne zavedajo, da so v avtodomu idealni pogoji za razvoj bakterije legionela, ki je za človeka lahko tudi smrtno nevarna.

V nagradni igri na naši facebook strani smo izžrebali nagrajenca - Boštjan Krže Brodt, ki prejme darilni paket PortaPure. Čestitamo!

Pri Porta Pure so tudi sami navdušeni avtodomarji, zato so se kar nekaj let ukvarjali z vprašanjem, kako avtodom narediti »čist« in varen za bivanje. Nastala je linija izdelkov, ki vključuje učinkovite produkte za boj proti vsem neprijetnostim v avtodomu.

V primeru počitniških vozil in plovil je problem še večji, ker se voda več dni hrani v plastičnih rezervoarjih, ob tem se temperatura vode dvigne na za bakteriologijo primernih 21 - 25 °C. Bakterija je lahko prisotna v rezervoarju vode avtodoma in je najbolj nevarna pri tuširanju saj vlaga oziroma najmanjše kapljice pridejo v pljuča, kjer se okužba razširi in močno ogrozi vaše zdravje. Še posebej je nevarna pri ljudeh s slabšim imunskim sistemom.

V vodnem rezervoarju se lahko razvije tudi veliko biofilma, ki ima prav tako negativen vpliv na človekovo zdravje.

PortaPure Fresh Water uničuje legionelo in biofilm, poleg tega pa lahko s tem sredstvom konzervirate vodo in pripravite pitno vodo, ki vam bo še kako prav prišla na počitnicah, še posebej na lokacijah, kjer nimate možnosti zamenjati vode v rezervoarju.

Da pa boste lahko prepričani, da vaš cevovodni sistem in vaš rezervoar za vodo vključuje zadostno količino dezinfekcijskega sredstva Fresh Water to enostavno izmerite z merilnimi lističi Portastrip.

Poleg legionele je trd oreh v vsakem avtodomu tudi vodni kamen. Zato je v PortaPure liniji tudi učinkovito sredstvo Lime Clear, ki uniči še tako trdovratni vodni kamen v cevovodnem sistem in rezervoarju za vodo. Sredstvo je učinkovito in hkrati biorazgradljivo, kar pomeni, da je varno za uporabo in ne škoduje okolju.

Pomembno v avtodomu je tudi čisto stranišče. PortaPure Strong tablete razgrajujejo wc papir, zaradi izredne učinkovitosti je njihova poraba majhna, kar je največja prednost tega produkta na našem trgu. Poleg tega, da poskrbi za razgradnjo wc papirja, preprečuje nastanek plinov in poskrbi za svežino v prenosnem stranišču. 

Vse izdelke Porta Pure za uporabi čistejše vode v avtodomih in tudi počitniških prikolicah je možno kupiti v spletni trgovini www.portapure.eu, ter tudi v nekaterih prodajalnah s kamping opremo in večjih avtokampih po Sloveniji in na Hrvaškem.