Planica dobiva prenovljeno parkirišče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika
4760 ogledov

Kranjska Gora in Planica postajata pravi celoletni avtodomarski destinaciji, saj je ob urejenem kampu Špik po novem prenovljen tudi camper stop v Planici, še enega pa v kratkem odpirajo v Kranjski Gori.

Planica je v zadnjih letih dobila povsem novo podobo, za kar se lahko zahvalimo Nordijskemu centru Planica, kjer so zadolženi za prenovo skakalnic, ureditev centra za tek na smučeh in delovanje osrednje stavbe, kjer je tudi muzej, vetrovnik in snežni tunel, kjer je možno teči na smučeh tudi poleti in pa igrati curling.

Parkirišče za avtodome v Planici

V Planici je bilo že sedaj urejeno parkirišče za avtodome, vendar je bil na voljo samo en oskrbovalni stebriček, ki pogosto pozimi niti ni deloval.

Letos je Planico odkrilo rekordno število avtodomarjev in poleti je bilo dnevno opaziti tudi po 50 in več avtodomov parkiranih pod skakalnicami.

Lokacija nudi izjemen pogled na skakalnice in letalnico, parkirišče je tik ob progi za tek na smučeh, ki je običajno urejena že od konca novembra do aprila. Planica je tudi odlično izhodišče za pohodniške izlete npr. za družine je izredno primeren enourni pohod do Tamarja ali pa peš na vrh letalnice,s  kolesi pa se lahko zapeljete do Kranjske Gore in jezera Jasna ali pa do bližnjih Belopeških jezer v Italiji. Velik idej za doživetja in izlete v okolici pa najdete na spletni strani Kranjske Gore > www.kranjska-gora.si

Parkirišče za avtodome Planica - odločili so se, da posodobijo in še razširijo ponudbo na dodatne terase v okviru parkirišča. Po novem je avtodomarjem na voljo 7 PZA stebričkov, ki so opremljeni s po 6 priklopi na elektriko, kar pomeni, da bo 42 avtodomov lahko na enkrat priklopljenih na elektriko.

Oskrba z elektriko bo sedaj plačljiva in sicer 0,50 € / kWh, tako da se bo lahko vsakdo odločil ali bo elektriko uporabil ali ne. Plačilo elektrike je možno s kovanci direktno na stebričku

Ob novih stebričkih pa so dodali še osrednji oskrbovalni otok, ki bo tudi pozimi omogočal oskrbo avtodoma s svežo vodo in pa izpust odpadne vode, fekalnih rezervoarjev in wc kaset. Dodatno do decembra pričakujejo še ureditev montažnega sanitarnega objekta, kjer bodo urejene ženski in moški wc-ji.

Celotna prenova bo predvidoma dokončana do božično - novoletnih počitnic.

Cena parkiranja avtodoma je 15 € za 24 ur – plačilo na avtomatu ali blagajni nordijskega centra ali v hotelu Dom Planica.

Omogočajo tudi nakup letne parkirnine za avtodome, ki stane 150 € in je vezana na registrsko številko avtodoma. Letna karta velja eno leto od nakupa.

Uporabnike camper stop Planica pa je potrebno še obvestiti, da v času svetovnega pokala in prihajajočega nordijskega svetovnega prvenstva parkiranje avtodomov v dolini ne bo dovoljeno.

Več o turistični in športni ponudbi Planice - www.nc-planica.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
4760 ogledov