Otok Krk te vabi na aktivne kolesarske počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vse več ljubiteljev kampiranja na počitnice s seboj pripelje tudi kolesa ali pa si jih sposodi v kampu in se odpravi na izlet. Otok Krk je zanimiva destinacija, saj je nam zelo blizu, ob tem pa je otok zelo raznolik, da bodo na kolesarjenju uživali tako tisti s cestnimi kot tudi z gorskimi kolesi.

Na otoku Krk imamo tudi nekaj odličnih kampov, nas pa veseli, da so se v kampu Ježevac odločili, da bo kamp po novem odprt čez celo leto.

Kolesarjenje je na Krku zelo priljubljeno predvsem spomladi in jeseni, ko so temperature nižje in je na cestah manj prometa. Pripravili smo spisek kampov na otoku Krk, ki so odprti tudi v času izven glavne sezone. Številni kampi ob urejenih parcelah omogočajo tudi najem mobilnih hišic, ki nudijo udobno bivanje, saj so opremljene z lastno kuhinjo in kopalnico, v hladnejših dneh pa nudijo tudi dodatno ogrevanje.

Otok Krk – kolesarske poti za vse kolesarje

Otok Krk ima skorajda 700 km kolesarskih poti, tako da je odlična destinacija, kjer lahko kampiranje povežete z aktivnimi počitnicami na kolesu. Iz vsakega večjega kraja potekajo zanimive kolesarske poti primerne za cestne kolesarje in tudi tiste, ki uporabljajo gorska ali treking kolesa.

​Ena najbolj znanih kolesarskih poti za gorsko kolesarjenje poteka iz Baške do mesečeve pokrajine, od koder je prekrasen pogled na Velebit in vse tja do Raba. Veliko kolesarskih poti je tudi okoli mesta Krk - ena super pelje med nasadi oljk do kraja Kornić, tudi v Malinski, Omišlju in Klimnem bodo kolesarji prišli na svoj račun.

Cestni kolesarji lahko izbirajo med petimi že označenimi potmi po osrednjem delu otoka, če pa si želite malo težjih preizkušenj, pa priporočamo pot do Stare Baške ali v Baško, saj je na poti tudi nekaj bolj strmih in daljših vzponov.

Za družinsko kolesarjenje priporočamo urejeno asfaltirano kolesarsko pot, ki vodi iz mesta Krk do Punata. Ta del kolesarske poti se sicer prične malce naprej od Malinske, vendar je je ločena od glavne ceste. Druga možnost je iz mesta Krk do polotoka Prniba na vzhodni strani mesta, kjer boste lahko uživali v lepi naravi, se okopali v morju in si ogledali Punat z morske strani. Lepo urejena obmorska kolesarska pot vodi tudi od kampa Njivice do naselja Kijac.

Skupno je na otoku Krk več kot 600 km urejenih kolesarskih poti, ki si jih lahko ogledate kar preko mobilne aplikacije KRKbike (Google play | AppStore). Na voljo je tudi klasičen zemljevid kolesarskih poti, ki ga dobite na info točkah na samem otoku Krk.

Odločite se lahko tudi za voden kolesarski izlet in na Krku je prava oseba za take zadeve Nikola iz Bike centra Krk, ki pozna vse poti in stezice primerne za kolesarjenje, ture pa prilagodi znanju in kolesarski pripravljenosti udeležencev. Omogoča tudi najem običajnih in električnih koles.

Kampiranje na otoku Krk

Izkoristite ugodnosti, ki so jih kampi pripravili za imetnike Avtokampi kamping kartice - kampirajte ceneje in uživajte v ponudbi otoka Krk.

Kamp Ježevac – po novem celo leto odprt kamp, ki ima odlično lego, saj je od mesta Krk oddaljen le nekaj minut hoje. Lepo urejene parcele ob morju, prvi del kampa pa ima tudi moderne mobilne hišice za 2, 4 ali 6 oseb. Letos prenovljen sanitarni objekt, ki je bolj zaprt, tako da bo tudi v hladnejših dneh prijetnejša uporaba sanitarij. Za otroke urejena igrala in pa bazne z ogrevano vodo, ki v primeru lepega vremena deluje tudi še oktobra. Cena na kamping kartico izven sezone že od 20 € za 2 osebi.

Kamp Bor – celo leto odprt srednje velik kamp nad samim mestom Krk. Od morja je sicer oddaljen slab kilometer, ima pa zato odličen pogled na Krk z okolico. Prijazni gostitelji, lepo urejene sanitarije in možnost nakupa odličnega domačega vina. Cena na kamping kartico izven sezone že od 13 € za 2 osebi.

Kamp Krk Premium – najboljši kamp na otoku Krk je odprt od aprila do sredine oktobra. Lepo urejene terasaste parcele s pogledom na odprto morje, gornji del kampa je namenjen gostom v mobilnih hišicah. Čez celo leto nudijo animacijo, urejen je športni center, otroška igrišča, večji del sezone pa je odprt tudi ogrevan zunanji bazen. Do mesta Krk je približno 20 minut hoje po obmorski stezi, ki pa ni primerna za kolesa.

Kamp Aminess Atea Resort - ex kamp Njivice je odprt od aprila do sredine oktobra. V zadnjih letih popolnoma prenovljen kamp z velikimi parcelami opremljenimi z elektriko in vodo. Omogoča tudi najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb, v prvi vrsti so tudi hiške s privatnim bazenom. Lepo urejena prodnata plaža z lokalom, urejena tudi pasja plaža in veliko otroško igrišče. Cena na kamping kartico izven sezone že od 20 € za 2 osebi.

Kamp Omišalj je prvi kamp na otoku Krk in je bil popolnoma prenovljen. Odprt je od sredine aprila do novembra. Levi del prodnatega zaliva je namenjen kampistom, desni del pa najemu mobilnih hišic. Za otroke so urejena igrala, bazen pa na žalost nima ogrevane vode. V kampu je tudi trgovina in restavracija. Cena na kamping kartico izven sezone že od 20 € za 2 osebi.

Kamp Baška (ex kamp Zablaće) je odprt od sredine aprila do sredine oktobra. Kamp leži tik ob znani 2 km dolgi prodnati plaži in ima nekoliko bolj sončne parcele. Več sence je v osrednjem delu kampa, v delu pri recepciji pa so mobilne hišice. Baška nudi veliko pohodniških in poti za gorsko kolesarjenje. Cena na kamping kartico izven sezone že od 18 € za 2 osebi.

Kamp Mali v Baški je resnično majhen kamp z le nekaj več kot 30 parcelami. Od morja je sicer oddaljen 150 metrov, vendar pa je kamp odprt od marca do novembra. Ima lepo urejene sanitarije, izven glavne sezone pa tudi ugodno ceno kampiranja. Imetnikom kamping kartice nudi 5% popusta.

Kamp Glavotok leži na zahodni strani Krka, ki je zaščitena pred burjo, zato je zanimiv tudi izven sezone. Ob morju ima nekaj sončnih parcel, sicer pa ima kamp dobro senco. Na desnem delu je v bližini morja postavljenih nekaj mobilnih hišic in bungalovov za 4 – 6 oseb. V kampu deluje mini trgovinica in dobra restavracija. Imajo tudi potapljaški center in možnost izposoje kajakov. Cena na kamping kartico izven sezone že od 20 € za 2 osebi.

Otok Krk - spisek vseh kampov >>